Biała księga

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Biała księga

Postprzez przemo6121 » 14 gru 2013, o 22:47

Witam
Piszę pracę maturalną o Stanisławie Staszewskim (tak, ojciec Kazika i twórca pierwowzorów płyt tata Kazika czy tata 2) i jedyna ksiązka w której jest jakaś jego biografia to właśnie Kult Biała Księga.
Nigdzie jej nie mogę znaleźć, więc miał bym bardzo wielką prośbę do szczęśliwego właściciela o udostępnienie (skan, zdjęcia) tego fragmentu.

Pozdrawiam
Przemek

ps.Tak, na Wikipedii i w kilku innych miejscach są biografie Staszewskiego, ale one również pochodzą z "białej księgi", a opierać się na czymś co opiera się na źródle to nie jest chyba najlepszy pomysł ;)

Re: Biała księga

Postprzez Fixon » 15 gru 2013, o 04:00

A czego dokładnie szukasz? Czego potrzebujesz?

Postprzez Fixon » 15 gru 2013, o 04:04

Kup sobie tą księgę. Wszystkie potrzebne materiały tam mieć będziesz. Koszt ok. 190zł. :) Nie dziękuj. :)

Postprzez Fixon » 15 gru 2013, o 04:23

przemo6121

Słyszałeś kiedyś głos Stanisława Staszewskiego? Kaziu wiele serca oddał byśmy sobie przypomnieli. Ja jestem w miarę młody lecz szanuję twórczość starszej daty. Nie wszystko da się znaleźć w necie. Kasety magnetofonowe lub płyty gramofonowe. :) Jestem bardzo ciekaw co studiujesz? :) Jak tylko będę mógł więcej pomóc, to na pewno pomogę. Pozdrawiam. :) FX

Postprzez artek » 15 gru 2013, o 16:05

Fixon napisał(a): Jestem bardzo ciekaw co studiujesz?

przemo6121
Witam
Piszę pracę maturalną ....

Postprzez Jedras » 15 gru 2013, o 17:19

Widziałem ostatnio w Empiczu mniejszą wersję Białej księgi ale nie wiem ile kosztowała, pewnie sporo mniej niż z 190 zyli;)

Postprzez SafeMan » 15 gru 2013, o 20:53

Postprzez donkey » 15 gru 2013, o 22:58

Temat jest tak absurdalny, że pozwolę sobie napisać, iż było by całkiem miło, gdyby druga część BK (ta o Kaziku) wyszła spod pióra (a może brzytwty) Antosia M. ;).

P.S. Autorze wątku, ja na tym forum podawałem adres strony na której można było zakupic numer "W sieci", w którym było dużo nowości o Staszku. Nie chce mi się szukać - poszukaj.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez przemo6121 » 15 gru 2013, o 23:07

Właśnie rzecz w tym, że samym Kultem mało się interesuję, są trzy, może cztery płyty, które lubię, ale całej- 600-stronowej książki zapewne nie przeczytam, zwłaszcza, że ogólnie mam mało czasu wolnego (aktualnie kończę technikum informatyczne - masa projektów ze szkoły plus zlecenia...) więc trochę szkoda mi wydawać jednak konkretniejszą kwotę na książkę, która będzie się kurzyła na półce. Żeby nie było: czytam cały czas coś, dla rozrywki ale np. "Pana lodowego ogrodu" Grzędowycza (polecam - dobry kawałek polskiego fantasy) czytałem przeszło 3 miesiące tyle czasu nie mam :/

Twórczość samego Staszewskiego znam raczej dzięki Kaczmarskiemu i youtube oraz "odświeżonym" wersjom Kazika, który świetnie wykonał swoją pracę ponieważ piosenki nie straciły swojego ducha, chcę m.in. o tym napisać i do tego właśnie potrzebuję fragmenty o Stanisławie Staszewskim z Białej Księgi. Wiadomo mi tylko tyle, ze są tam o nim wzmianki (bibliografia wpisu na Wikipedii o ww.) natomiast w którym momencie książki i w jakiej formie niestety nie jestem w stanie określić... będę wdzięczny za cokolwiek ;)

Powrót do FORUM