KAZO - MISTRZ

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

KAZO - MISTRZ

Postprzez rrandall » 14 maja 2014, o 22:53

O co mi chodzi, już wkrótce...

Re: KAZO - MISTRZ

Postprzez marman » 15 maja 2014, o 11:57

o tem to my wiemy :P
nawracaj ludzi na innych forach :P

Postprzez Jaaasiek » 17 maja 2014, o 12:01

Umieramy z ciekawości :mrgreen:
Obrazek

Postprzez rrandall » 17 maja 2014, o 22:58

Na wieść o utworze wybranym na ostatni singiel dopadło mnie przygnębienie, które pogłębiło się, gdy zobaczyłem "teledysk" do tegoż. Ten utwór na płycie, to jeszcze można było wytrzymać, ale w połączeniu z poziomem klipu "promującego" to jest taka chujoza, że nie tylko uszy pieką ale i oczy pękają. Nie wiem, kto to przepuścił, zepsuło to wrażenie niezłej płyty. Pewnie znajdzie się paru złamasów z grzebieniami w tylnej kieszeni spodni, którym to się będzie podobać. Naprawdę, nie mogę uwierzyć w to, że takiego gniota firmuje mój "święty obrazek" Kazik. Można się przypierdalać do wszystkiego: do metod promocji, do telewizji śniadaniowej, do polityki wydawcy i innych pierdół. Tylko, że to są wątki poboczne, występujące obok treści płyty. Jestem raczej bezkrytycznym fanem, od wydania "Spokojnie" i dlatego jeszcze bardziej dołuje mnie ten "nostalgiczny" song w stylu wiejskiej remizy. Żeby z tego gównianego nastroju wyleźć założyłem wątek Kazo - Mistrz.

Weźmy takie "W obliczu końca". Jest to pieśń zrobiona w 100%, jedna z tych, w których trudno oderwać tekst od muzyki. Prostota liryki w połączeniu z muzyką sprawia, że ten utwór miażdży za każdym razem, gdy go słucham. Najmocniejszy efekt osiągnął Kazik dzięki boleśnie prostym słowom i tej huśtawce muzycznej: spokojna gitara z narastającym klarnetem i to przypierdolenie na różnych instrumentach połączone z "krzykiem zarzynanej papugi". Mógłbym tego słuchać bez końca. Nie bez znaczenia jest fakt, że u progu 39 lat tekst typu "są chwile, gdy widzisz lepiej" i "żegnaj tak, jakbyś widzieć już nie miał" odbiera się już bardzo refleksyjnie, człowiek zaczyna już kombinować, co się w życiu udało, co się udało spieprzyć, do tego masz już za sobą pogrzeb przyjaciela. A Kazo napisał to nie mając nawet 30 lat. Bardzo żałuję, że KNŻ nie gra tego na koncertach chociaż, z drugiej strony patrząc, bez klarnetu i tego przypierdolenia numer nie miałby takiej mocy. Nie dziwi mnie, że to nigdy nie pojawiło się w radio. Wydawca nie wypuścił tego na stronie A singla, a polscy radiowcy to tępe fiuty lansujące jakieś miernoty. Tak, czy owak, jeżeli jakimś cudem komuś umknęło "W obliczu końca" to szczerze, naprawdę polecam: http://www.youtube.com/watch?v=BIkrTnm0srk
Nie wierzę, że ktoś przejdzie wokół tej pieśni obojętnie.
Kazo - Mistrz.

Postprzez Windchimes » 17 maja 2014, o 23:07

tak myślałem że będzie to albo fanatyczne spuszczanie się nad twórczością Staszewskiego,albo pełen bólu dupy post rozczarowanego fana dla którego Kazik już nie jest taki sam...
dla mnie szczerze też przestał być ulubionym artystą,ale nie zwracam na siebie uwagi taka żałosną próbą zaistnienia na forum.
You may think that I'm a fool but I know the answer
Words become a tool, anyone can use them
Take the golden rule, as the best example
Eyes that have seen will know what I mean.

Postprzez gascoigne » 18 maja 2014, o 05:07

up
dzień bez internetowego przyjebania komuś to dzień stracony przecież...

Powrót do FORUM