KULT TOP TRENDY 2014

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

KULT TOP TRENDY 2014

Postprzez Norbert » 15 maja 2014, o 13:02

Re: KULT TOP TRENDY 2014

Postprzez radush » 15 maja 2014, o 13:31

Ciekawe co za utwór. Pewnie coś z nowej płyty, a szkoda. No chyba, że zagrają Układ, Ministra, Armię lub Bombę na Parlament.

Postprzez artek » 15 maja 2014, o 13:59

eeeeeee tammm, wyłącznie "Córki wesele", z przytupem

Postprzez efiut » 15 maja 2014, o 14:03

W zeszłym roku Artystów grali kynyże. Jak nie pocisną tym razem Udaną transakcją, to słabo.

Obrazek

Postprzez Jedras » 15 maja 2014, o 22:09

Byli w Opolu, teraz czas na Sopot;)

Postprzez Marcinkult » 16 maja 2014, o 21:11

Nie wiem czym się kierowali, ale nie podoba mi się to... Ale widocznie łatwy zarobek, więc czemu by nie wystąpić? Szkoda..

Postprzez Jedras » 16 maja 2014, o 21:13

To tez są ludzie i muszą coś jeść;)

Postprzez Marian Bączek » 16 maja 2014, o 22:26

A kapucha to tylko w Sopocie leży?

Postprzez donkey » 16 maja 2014, o 22:32

Bardzo dobrze, że występują. Wielkim błędem było, że nie wystąpili, gdy byli number one z płytą z MTV. Teraz się takie gówno promuje, że KUut powinien się pokazywac na każdym takim spędzie. Myślę, że ktoś się przez to zainteresuje ich muzyką. Było kilka wartościowych zespołów w historii polskiej muzyki, o których już nikt nie pamięta. Chociażby "Sztywny pal azji" (sic), (bo) wygrali polski top wszechczasów. To świetna piosenka, ale ... nieważne. Jak ktos spyta to powiem.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Jaaasiek » 17 maja 2014, o 12:00

Popieram donkey'a. Zamiast promować Dafidoof Kfiatkofskih niech w końcu zaczną grać dobrą muzykę w radio i TV.
Obrazek

Postprzez Marian Bączek » 17 maja 2014, o 12:41

Jaaasiek napisał(a):Popieram donkey'a. Zamiast promować Dafidoof Kfiatkofskih niech w końcu zaczną grać dobrą muzykę w radio i TV.

To już chyba trochę za późno na takie akcje. Teraz to sobie mogą nawet zamiast festiwalu w Sopocie puścić koncert Pink Floyd - Pulse. To dinozaury przez większość młodego pokolenia zostaną wyśmiani.

Postprzez djadijos » 17 maja 2014, o 19:48

Marian Bączek napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):Popieram donkey'a. Zamiast promować Dafidoof Kfiatkofskih niech w końcu zaczną grać dobrą muzykę w radio i TV.

To już chyba trochę za późno na takie akcje. Teraz to sobie mogą nawet zamiast festiwalu w Sopocie puścić koncert Pink Floyd - Pulse. To dinozaury przez większość młodego pokolenia zostaną wyśmiani.

o przepraszam bardzo, reprezentant młodego pokolenia się właśnie obraził... :x

Zresztą z całym szacunkiem dla Kazia i was wszystkich ale do młodego pokolenia powinno docierać właśnie Reggae typu Ras Luta, Mesajah , bo to muzyka która niesie ogromny przekaz i ma w sobie ogromną moc, i dużo lepiej trafia do młodych niż np Kaziu którego lubię i szanuje.

Postprzez siostro25 » 19 maja 2014, o 11:04

Nie bądźcie zbyt surowi, każdy ma prawo robić to, co uważa za stosowane, jeśli inni na tym nie cierpią.

Postprzez Marian Bączek » 21 maja 2014, o 06:29

Mnie to bardzo boli :( Cierpię.

Postprzez kolodent » 21 maja 2014, o 10:02

artek napisał(a):eeeeeee tammm, wyłącznie "Córki wesele", z przytupem

a może bedzie "na ostro" i zagrają "Prosto" 8-)

marzenie ściętej głowy... :P

a w kwestyi odwiecznych dylematów, że "sie sprzedał", że "nie powinien"... itd to myślę akurat dokładnie na odwrót:
to bardzo dobrze, że pośród kłamu i kiczu pojawiają się takie perełki jak np Kult. może to dzięki temu w niejednej głowie się przewietrzy trochę :twisted:
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez Bullet » 24 maja 2014, o 00:51

donkey napisał(a):Bardzo dobrze, że występują. Wielkim błędem było, że nie wystąpili, gdy byli number one z płytą z MTV. Teraz się takie gówno promuje, że KUut powinien się pokazywac na każdym takim spędzie. Myślę, że ktoś się przez to zainteresuje ich muzyką.

O tak, najlepiej byłoby jeszcze, gdyby zaczęli występować w telewizjach śniadaniowych i grać z plejbeku. Wtedy to już będzie pełnia szczęścia, a przy okazji zespół jeszcze nawróci kolejnych "tru fanów" na swoją drogę tylko dlatego, że zostali wypatrzeni w TV obok Daffidóff Kffiatkoffskih. No ludzie, litości... :roll: Czy to przypadkiem nie jest tak, że dobrej muzyki się nie promuje bo ona sama się wybroni?

Ja akurat jakoś niespecjalnie jestem zadowolony z tego, że Kult tam wystąpi. Mniemam, że ktoś zapewne łyknął cenę zaporową więc głupio też było z drugiej strony nie skorzystać, niemniej jakaś taka słaba to pociecha. Tak czy inaczej, oferuję pełną rehabilitację, jeżeli, tak jak napisał efiutto, zagrają tą Udaną transakcję. Może faktycznie odczuję to ukojenie i ten spadający kamień z serca. knż zagrał swego czasu Artystów więc łudze się, że taka opcja jest nadal możliwa... :roll: Natomiast absolutnym pójściem na łatwiznę byłoby zagranie Córki wesela czy Prosto, zaś za najbardziej wtórne co może być to odegranie Polski lub innego "szlagiera"... :x

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem swoją opinią. Mówię tylko co se myślę. Pozdr.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez donkey » 24 maja 2014, o 13:05

Bullet napisał(a):
donkey napisał(a):Bardzo dobrze, że występują. Wielkim błędem było, że nie wystąpili, gdy byli number one z płytą z MTV. Teraz się takie gówno promuje, że KUut powinien się pokazywac na każdym takim spędzie. Myślę, że ktoś się przez to zainteresuje ich muzyką.

O tak, najlepiej byłoby jeszcze, gdyby zaczęli występować w telewizjach śniadaniowych i grać z plejbeku. Wtedy to już będzie pełnia szczęścia, a przy okazji zespół jeszcze nawróci kolejnych "tru fanów" na swoją drogę tylko dlatego, że zostali wypatrzeni w TV obok Daffidóff Kffiatkoffskih. No ludzie, litości... :roll: Czy to przypadkiem nie jest tak, że dobrej muzyki się nie promuje bo ona sama się wybroni?

Właśnie nie. Ostatnie, powiedzmy, 5 lat to czasy totalnego ogłupiania społeczeństwa i to wszelkich możliwych płaszczyznach. Nie będę się rozpisywał na ten temat, bo to nie miejsce ku temu, ale również promuje się mnóstwo syfu, a dobry rzeczy jest mało. Chociaż zdarza się, że np. taki Podsiadło jest teraz na topie (całkiem przyjemna i dość ambitna ta muzyka). W każdym bądź razie, uważam, że trzeba w tej ogłupiającej masy telewizji się pokazać i zaprezentować coś innego, coś bardziej wartościowego. Wtedy mogą pojawić się nowi fani. Zysk jest obustronny.

Postprzez somekind » 24 maja 2014, o 19:48

donkey napisał(a):W każdym bądź razie, uważam, że trzeba w tej ogłupiającej masy telewizji się pokazać i zaprezentować coś innego, coś bardziej wartościowego.

Jednym z przykładów ogłupiania społeczeństwa jest promowanie przez media zupełnie bezsensownych w języku polskim zwrotów w rodzaju "w każdym bądź razie".
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez donkey » 24 maja 2014, o 21:22

somekind napisał(a):
donkey napisał(a):W każdym bądź razie, uważam, że trzeba w tej ogłupiającej masy telewizji się pokazać i zaprezentować coś innego, coś bardziej wartościowego.

Jednym z przykładów ogłupiania społeczeństwa jest promowanie przez media zupełnie bezsensownych w języku polskim zwrotów w rodzaju "w każdym bądź razie".

Wybacz, ale tego tam nie słyszałem. Widocznie za mało TV oglądem. Dla mnie to taki odpowiednik: "przechodząc do sedna", albo "Dudkowe": "Sęk w tym".

Postprzez canalos » 27 maja 2014, o 23:31

Bullet napisał(a):

Ja akurat jakoś niespecjalnie jestem zadowolony z tego, że Kult tam wystąpi. Mniemam, że ktoś zapewne łyknął cenę zaporową więc głupio też było z drugiej strony nie skorzystać, niemniej jakaś taka słaba to pociecha. Tak czy inaczej, oferuję pełną rehabilitację, jeżeli, tak jak napisał efiutto, zagrają tą Udaną transakcję. Może faktycznie odczuję to ukojenie i ten spadający kamień z serca. knż zagrał swego czasu Artystów więc łudze się, że taka opcja jest nadal możliwa... :roll: Natomiast absolutnym pójściem na łatwiznę byłoby zagranie Córki wesela czy Prosto, zaś za najbardziej wtórne co może być to odegranie Polski lub innego "szlagiera"... :x

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem swoją opinią. Mówię tylko co se myślę. Pozdr.

Po tym gdy Bez prądu zostało płytą roku Kulci odmówili występu na festiwalu i Kazik obiecał Ninie Terentiew, że Polsat będzie mógł pokazać jakiś cały koncert Kultu. Ci raczej nie byli zainteresowani i dlatego tym razem Kazo się zgodził dla świętego spokoju. Oczywiście rachunek też się pewnie zgadza no i dlatego popieram wykonanie Udanej Transakcji.
Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda.

Postprzez giżut » 28 maja 2014, o 09:28

a ja marzę, by Kult wykonał kiedyś utwór KULT.
Czy ktoś jeszcze żył w czasach, gdy mógł usłyszeć ten utwór na żywo?

Postprzez Jedras » 28 maja 2014, o 17:41

giżut napisał(a):a ja marzę, by Kult wykonał kiedyś utwór KULT.
Czy ktoś jeszcze żył w czasach, gdy mógł usłyszeć ten utwór na żywo?

Ktoś pewnie żył w czasch gdy grali Kult:P Pytanie czy ten ktoś jeszcze żyje;)

Postprzez djadijos » 30 maja 2014, o 14:26

Jarosław Ważny m.in. o graniu na festiwalu:

http://jarekwazny.mobile.natemat.pl/

Postprzez kolend » 30 maja 2014, o 16:11

o co chodzi z tą manierą stawiania przecinka przed 'i'?

Postprzez djadijos » 30 maja 2014, o 17:55

http://jarekwazny.natemat.pl/

tu macie link nie mobilny, wtedy na fonie byłem, powinno wam normalnie wyswietlać.

Następna strona

Powrót do FORUM