WOŚP 2014

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: WOŚP 2014

Postprzez Holba » 14 sty 2014, o 00:41

Rebel88 napisał(a):Oszalał :D
http://www.youtube.com/watch?v=EGJhyyVoSeM

dobre to :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Nikos » 14 sty 2014, o 01:43

Ech te manipulacje...

Jedni udają że WOŚP i Finał WOŚP to jest to samo.
Drudzy z rozliczenia wybierają sobie jedną pozycję.

Już kiedyś postulowałem że pisanie artykułów w których pojawiają się wyliczenia bez wskazywania źródeł powinno być karane.
BTW To gdzie jest to rozliczenie Caritasu?

Postprzez somekind » 14 sty 2014, o 17:04

Nikos napisał(a):BTW To gdzie jest to rozliczenie Caritasu?

Np. tutaj: http://sprawozdaniaopp.mpips.gov.pl/Sea ... ttypeId=11
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Jaaasiek » 14 sty 2014, o 17:06

Ja ze swojej strony polecam ten artykuł:

http://www.wykop.pl/ramka/1819096/zesta ... z-faktami/
Obrazek

Postprzez Rebel88 » 14 sty 2014, o 17:56

Obrazek

Postprzez monikabalik » 15 sty 2014, o 19:06

Dobre, dobre. Bardzo fajnie zremiksowany filmik, ale przedstawia przynajmniej jak jest....

Postprzez Jaaasiek » 22 sty 2014, o 18:05

http://www.wosp.org.pl/fundacja/aktualn ... nej_pomocy

świetna wypowiedź i kolejny chuj w oko krytykom i manipulantom :)
Obrazek

Postprzez Granik » 30 sty 2014, o 15:33

http://owsiaknet.pl/video/85361823

Ubawiłem się na sam koniec :D Jedyne wyjście to wyśmiać tą bandę smutnych panów, "mistrzów" ekonomii. Tak trzymać! :mrgreen:

Postprzez Magneto » 8 lut 2014, o 01:04

Jaaasiek napisał(a):Skoro tak uważasz, to proponuję najpierw samemu od tego zacząć, bo Ty pierwszy zacytowałeś post, ale komentarz również nie miał z nim nic wspólnego.

A w cytowanym przez Ciebie pierwszym poście napisałem wyraźnie, że wymienieni krytycy nie wykazują się żadnymi dowodami czynów zarzucanych J.Owsiakowi. Nie wiem gdzie Ty tam fanatyzm ujrzałeś. Odnoszę się od początku wątku do wymienionych przeze mnie artykułów. I do ich autorów. Tyle, czytamy ze zrozumieniem.

Krótko, bo już nie chcę się rozwlekać na tematy zwałkowane do bólu:
Moja prośba do Ciebie była bardzo prosta: Proszę bardzo, uwielbiaj sobie Owsiaka - ale nie wrzucaj wszystkich jego krytyków do jednej grupy jakichś oszołomów-zawistników.
Moje krytyczne podejście do WOŚP i Owsiaka bierze się z kilku czynników:
- dla mnie Owsiak to biznesmen i de facto polityk z wrodzoną (?) megalomanią i alergią na merytoryczną krytykę. Korzystając z autorytetu "działacza charytatywnego" zabiera głos w wielu kwestiach i sporach politycznych wyraźnie sympatyzując z 1 opcją przeciw drugiej (po której jest stronie - nie ma dla mnie znaczenia).
- dopełnił wszystkiego po błazenadzie na stole i ohydnej manipulacji z chorym chłopcem wskazując go jako adresata krytykantów;
- kierunek działań fundacji - to tak naprawdę wchodzenie w rolę Państwa (zresztą sam owsiak dobrze się czuje w roli superministra), wolę jednak fundacje ukierunkowane na indywidualną pomoc
- działalność fundacji tak realnie to redystrybucja publicznej kasy - z prostej przyczyny, bo zebranie tej kasy więcej kosztuje, niż sama wartość zebranej kasy. Za tą kasę żonka ciężko pracuje za pensję ministerialną. Wiele kosztów Owsiaka to koszty fundacji - on sam temu nie zaprzecza. W takiej konfiguracji można mieć formalnie zerową pensję i jest git - lud się cieszy.

Postprzez Magneto » 8 lut 2014, o 01:12

somekind napisał(a):
1) Jak w ogóle możliwa jest "pomoc publiczna" dla niekomercyjnego przedsięwzięcia? Wiesz w ogóle, co to jest "pomoc publiczna"?
2) Czy z imprez towarzyszących mogą korzystać jedynie pracownicy fundacji, że określasz je mianem "pomocy dla fundacji"?
3) Czym właściwie z punktu widzenia mieszkańca imprezy okołowośpowe różnią się "dni miasta", dożynek, i wielu podobnych imprez organizowanych wielokrotnie w ciągu roku przez samorządy?
4) Czy jeśli na "dniach miasta" albo innych dożynkach gra zespół Kult, to czy zespół ten również staje się beneficjentem "pomocy publicznej"?

1) Użyłem tego określenia w znaczeniu potocznym a nie prawnym - myślałem, że z kontekstu to jasno wynika. Co do tego "niekomercyjnego" przedsięwzięcia mam inne zdanie.

2)Mianem pomocy określam zaangażowanie nie tylko samorządów, ale wojska, policji, TVP, LOT-u i innych istytucji finansowanych z budżetu.

3) Ano różnią się - nie ma zbiórki kasy na rzecz prywatnej inicjatywy na koszt publiczny. Dwa - jest coś takiego jak przetarg.

4) występy zespołów odbywają się na podstawie konkretnych umów za konkretne pieniądze.

somekind napisał(a):

Sugerujesz, że lepiej byłoby nie robić imprez, tylko pieniądze od razu przekazać fundacji?

Sugeruję żeby rzeczy nazywać po imieniu i odróżniać działalność charytatywną od komercyjnej.

Postprzez somekind » 8 lut 2014, o 18:09

Magneto napisał(a):1) Użyłem tego określenia w znaczeniu potocznym a nie prawnym - myślałem, że z kontekstu to jasno wynika.

Ok. Możesz oczywiście nazywać ogórka kokosem, ale nie dziw się wtedy, że nikt Cię nie rozumie.

2)Mianem pomocy określam zaangażowanie nie tylko samorządów, ale wojska, policji, TVP, LOT-u i innych istytucji finansowanych z budżetu
.
Domyślam się, co określiłeś tym terminem, ale ja zadałem konkretne pytanie, na które nie udzieliłeś powyższym zdaniem odpowiedzi. Powtórzę zatem:
2) Czy z imprez towarzyszących mogą korzystać jedynie pracownicy fundacji, że określasz je mianem "pomocy dla fundacji"?

Bo z tego, co robią samorządy, policja, itd. korzystają wszyscy chętni, bez względu na to, czy wrzucają coś Owsiakowi do słoika. Więc gdzie ta pomoc dla fundacji?

Zaś TVP wspiera różne organizacje, nie tylko WOŚP, ale też np. PiS i Caritas. Więc w czym problem?

3) Ano różnią się - nie ma zbiórki kasy na rzecz prywatnej inicjatywy na koszt publiczny. Dwa - jest coś takiego jak przetarg.

Zespoły startują w przetargach, żeby zagrać na dożynkach?

4) występy zespołów odbywają się na podstawie konkretnych umów za konkretne pieniądze.

Za konkretne publiczne pieniądze. Więc taki zespół staje się "beneficjentem pomocy publicznej" czy nie?

Sugeruję żeby rzeczy nazywać po imieniu i odróżniać działalność charytatywną od komercyjnej.

Czy jesteś zdolny do odpowiedzi na pytanie?
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez somekind » 8 lut 2014, o 18:16

Magneto napisał(a):Za tą kasę żonka ciężko pracuje za pensję ministerialną.

6k miesięcznie to pensja ministerialna? W jakim kraju?
Agata Meble
Centrum Handlowe „Real”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Magneto » 8 lut 2014, o 20:59

Ok. Możesz oczywiście nazywać ogórka kokosem, ale nie dziw się wtedy, że nikt Cię nie rozumie. [/quote]

Hahaha pośmialiśmy się wszyscy. Poczytaj sobie potem o różnych znaczeniach terminów prawnych.

somekind napisał(a):Domyślam się, co określiłeś tym terminem, ale ja zadałem konkretne pytanie, na które nie udzieliłeś powyższym zdaniem odpowiedzi. Powtórzę zatem:
Czy z imprez towarzyszących mogą korzystać jedynie pracownicy fundacji, że określasz je mianem "pomocy dla fundacji"?

Czyli jednak się domyśliłeś, ale postanowiłeś udawać idiotę - ok.
Tak - to jest pomoc dla fundacji w tym sensie, że w przeważającej części ludzie idą na te imprezy z zamiarem wsparcia działalności WOŚP. Czas antenowy jest udostępniany dla potrzeb fundacji i licytacji, które się w tym czasie odbywają.

somekind napisał(a):Zaś TVP wspiera różne organizacje, nie tylko WOŚP, ale też np. PiS i Caritas. Więc w czym problem?

Wspiera partie polityczne (nie tylko PiS), bo to niestety wynika z ustawy. O wsparciu w ten sposób i takimi środkami czasowo-technicznymi innych fundacji nie słyszałem. Może podzielisz się wiedzą w tym zakresie?

somekind napisał(a):Zespoły startują w przetargach, żeby zagrać na dożynkach?

Przetargi mogą dotyczyć organizacji imprez w różnym czasie, na różne okoliczności.
Tutaj jest jedna impreza , w jednym czasie, we wszystkich samorządach na raz.

somekind napisał(a):\
Za konkretne publiczne pieniądze. Więc taki zespół staje się "beneficjentem pomocy publicznej" czy nie?

Dalej udajemy idiotę?
Zespół gra za kasę tak? Konkretna umowa - konkretna kasa, oczywiście że publiczna - w tym sensie jest beneficjentem. Nie ma natomiast żadnego kitu o chorych dzieciach.

Postprzez Magneto » 8 lut 2014, o 21:05

somekind napisał(a):
Magneto napisał(a):Za tą kasę żonka ciężko pracuje za pensję ministerialną.

6k miesięcznie to pensja ministerialna? W jakim kraju?

12 tys. - coś koło tego minister zarabia.

Postprzez czadzik » 8 lut 2014, o 21:20

oj i ciągle ta sama spiewka , wez sie koles ogarnij i sam z siebie z ręką na sercu zrób cos dla innych , bo niema nic za darmo kumasz , co cie boli ze on ma autorytet , a ty co masz :?:

Postprzez Magneto » 8 lut 2014, o 21:30

czadzik napisał(a):oj i ciągle ta sama spiewka , wez sie koles ogarnij i sam z siebie z ręką na sercu zrób cos dla innych , bo niema nic za darmo kumasz , co cie boli ze on ma autorytet , a ty co masz :?:

Śpiewkę dyżurną z cyklu "A co ty zrobiłeś?" to Ty właśnie odstawiłeś. Ale nie ma sprawy - za dychę miesięcznie zajmę się redystrybucją kasy na cele jakie chcesz.

Postprzez Magneto » 8 lut 2014, o 21:44

czadzik napisał(a):oj i ciągle ta sama spiewka , wez sie koles ogarnij i sam z siebie z ręką na sercu zrób cos dla innych , bo niema nic za darmo kumasz , co cie boli ze on ma autorytet , a ty co masz :?:

A jeśli Ci chodzi o poważną odpowiedź - to wiedz, że dotknąłeś sedna - "autorytet"'. Gdyby nie to, nic bym do gościa nie miał, niech nawet ssa te publiczne pieniądze. Niech sobie ma chłopak.
Niestety gość jest u mnie na minusie za nadużycie tego autorytetu. Tyle.

Postprzez czadzik » 8 lut 2014, o 22:17

ja tez nie jestem jego specjalnym fanem ale szanuje go za to ze robi np: PW robi cos dla innych i to sie liczy cel !potrafi mieć siłę przebicia i to jest istotne bo w obecnych czasach dotrzeć do odmóżdżonego społeczeństwa czerpiącego opinie z neta i chłonących na opinie innych jak gąbka i przytaczającego je w późniejszych dyskusjach i nie umiejącego wysłuchać i przeanalizować fakty , wyciągnąć odpowiednie wnioski do sytuacji to jest sztuka A on potrafi przekazać im pożyteczne idee np pierwsza pomoc , równość i idee patriotyczne historia , to jest moje zdanie , ale moge sie mylic , w reszte nie wnikam bo niema ludzi idealnych , i co jest człowiekiem a w dalsze dyskusje sie nie wdaje , teraz czas na Becherowkę , i czas na dobry kawałek muzyki tymczasem i do zobaczenia na Woodstocku i na kolejnym finale

Postprzez Magneto » 8 lut 2014, o 22:48

czadzik napisał(a):ja tez nie jestem jego specjalnym fanem ale szanuje go za to ze robi np: PW robi cos dla innych i to sie liczy cel !potrafi mieć siłę przebicia i to jest istotne bo w obecnych czasach dotrzeć do odmóżdżonego społeczeństwa czerpiącego opinie z neta i chłonących na opinie innych jak gąbka i przytaczającego je w późniejszych dyskusjach i nie umiejącego wysłuchać i przeanalizować fakty , wyciągnąć odpowiednie wnioski do sytuacji to jest sztuka A on potrafi przekazać im pożyteczne idee np pierwsza pomoc , równość i idee patriotyczne historia , to jest moje zdanie , ale moge sie mylic , w reszte nie wnikam bo niema ludzi idealnych , i co jest człowiekiem a w dalsze dyskusje sie nie wdaje , teraz czas na Becherowkę , i czas na dobry kawałek muzyki tymczasem i do zobaczenia na Woodstocku i na kolejnym finale

OK - szanuję Twoją opinię i rozumiem, że po części cel tu może uświęcać środki. Dla mnie jednak pewne granice zostały przekroczone, stąd zabrałem głos.
Becherovka - ok, ale co do dobrej muzyki to ja jednak chadzam po innych miejscach.

Postprzez Jaaasiek » 9 lut 2014, o 19:48

Magneto napisał(a):Krótko, bo już nie chcę się rozwlekać na tematy zwałkowane do bólu:
Moja prośba do Ciebie była bardzo prosta: Proszę bardzo, uwielbiaj sobie Owsiaka - ale nie wrzucaj wszystkich jego krytyków do jednej grupy jakichś oszołomów-zawistników.

Nie uwielbiam Owsiaka, podoba mi się to, co dobrego zrobił.

Magneto napisał(a):- dla mnie Owsiak to biznesmen i de facto polityk z wrodzoną (?) megalomanią i alergią na merytoryczną krytykę. Korzystając z autorytetu "działacza charytatywnego" zabiera głos w wielu kwestiach i sporach politycznych wyraźnie sympatyzując z 1 opcją przeciw drugiej (po której jest stronie - nie ma dla mnie znaczenia).
- dopełnił wszystkiego po błazenadzie na stole i ohydnej manipulacji z chorym chłopcem wskazując go jako adresata krytykantów;

Podobnie zabiera w takich sprawach głos byle ksiądz z ambony. Co do sympatyzowania to ciężko nie sympatyzować ze tymi, którzy dają poparcie i ciężko nie być przeciw tym, którzy rzucają oszczerstwa. Co do chorego chłopaka, to proszę Cię, został podany tylko jako przykład i to w przypływie emocji.
Magneto napisał(a):- kierunek działań fundacji - to tak naprawdę wchodzenie w rolę Państwa (zresztą sam owsiak dobrze się czuje w roli superministra), wolę jednak fundacje ukierunkowane na indywidualną pomoc

Tylu apeli o zrobienie czegoś ze służbą zdrowia aby WOŚP nie był potrzebny, co wystosował Owsiak to chyba nikt w Polsce

Magneto napisał(a):- działalność fundacji tak realnie to redystrybucja publicznej kasy - z prostej przyczyny, bo zebranie tej kasy więcej kosztuje, niż sama wartość zebranej kasy. Za tą kasę żonka ciężko pracuje za pensję ministerialną. Wiele kosztów Owsiaka to koszty fundacji - on sam temu nie zaprzecza. W takiej konfiguracji można mieć formalnie zerową pensję i jest git - lud się cieszy.

Totalna bzdura i majaczenie. Primo - Owsiak jest jedynie honorowym prezesem i twarzą Fundacji, nie pobiera żadnego wynagrodzenia. Secundo - Zarabia na Złotym Melonie, który jest sponsorem Fundacji. Tertio - zebranie tej kasy kosztuje? Oczywiście pewnie wymienisz moje ulubione bzdurne argumenty czyli czas antenowy, pomoc policji, PKP itp.

- Czas antenowy jest po to, żeby reklamodawcy mogli sobie wykupić reklamy przed i po, TVP na tym na pewno nie traci.
- Policja ma obowiązek zabezpieczać każdą imprezę czy to mecz, pielgrzymka czy wystąpienie polityka. Akurat mam wiele wspólnego z organizowaniem eventów, więc znam temat od podszewki.
- Pomoc rządu i PKP to jest typowe poprawianie PRu, coś nieprzeliczalnego na mamonę
Magneto napisał(a):występy zespołów odbywają się na podstawie konkretnych umów za konkretne pieniądze.

Teraz to kolego walnąłeś totalnego samobója, gdyż od początku istnienia WOŚP i imprez towarzyszących warunkiem występu jest nie żądanie wynagrodzenia.
Obrazek

Postprzez Magneto » 13 lut 2014, o 01:30

Jaaasiek napisał(a):

Bezkrytyczne podejście i reagowanie epitetami na czyjąś krytykę można określić m.in. takim właśnie pojęciem. Z faktami ciężko dyskutować.

Jaaasiek napisał(a):
Podobnie zabiera w takich sprawach głos byle ksiądz z ambony. Co do sympatyzowania to ciężko nie sympatyzować ze tymi, którzy dają poparcie i ciężko nie być przeciw tym, którzy rzucają oszczerstwa. Co do chorego chłopaka, to proszę Cię, został podany tylko jako przykład i to w przypływie emocji.

A ta wtręt z księdzem za czym to ma być argument? Bo związku nie widzę. Zapewne ten czy tamten ksiądz kręci biznes mniejszy lub większy - ale co ma do tego biznes Owsiaka?
Z chorym chłopakiem to Ty raczysz żartować - wizyta/ustawka z kamerą. O jakiej spontaniczności Ty mówisz?

Jaaasiek napisał(a):
Tylu apeli o zrobienie czegoś ze służbą zdrowia aby WOŚP nie był potrzebny, co wystosował Owsiak to chyba nikt w Polsce

No jasne - w końcu to element jego działalno

Magneto napisał(a):- działalność fundacji tak realnie to redystrybucja publicznej kasy - z prostej przyczyny, bo zebranie tej kasy więcej kosztuje, niż sama wartość zebranej kasy. Za tą kasę żonka ciężko pracuje za pensję ministerialną. Wiele kosztów Owsiaka to koszty fundacji - on sam temu nie zaprzecza. W takiej konfiguracji można mieć formalnie zerową pensję i jest git - lud się cieszy.

Totalna bzdura i majaczenie. Primo - Owsiak jest jedynie honorowym prezesem i twarzą Fundacji, nie pobiera żadnego wynagrodzenia. Secundo - Zarabia na Złotym Melonie, który jest sponsorem Fundacji. Tertio - zebranie tej kasy kosztuje? Oczywiście pewnie wymienisz moje ulubione bzdurne argumenty czyli czas antenowy, pomoc policji, PKP itp.

- Czas antenowy jest po to, żeby reklamodawcy mogli sobie wykupić reklamy przed i po, TVP na tym na pewno nie traci.
- Policja ma obowiązek zabezpieczać każdą imprezę czy to mecz, pielgrzymka czy wystąpienie polityka. Akurat mam wiele wspólnego z organizowaniem eventów, więc znam temat od podszewki.
- Pomoc rządu i PKP to jest typowe poprawianie PRu, coś nieprzeliczalnego na mamonę
Magneto napisał(a):występy zespołów odbywają się na podstawie konkretnych umów za konkretne pieniądze.

Teraz to kolego walnąłeś totalnego samobója, gdyż od początku istnienia WOŚP i imprez towarzyszących warunkiem występu jest nie żądanie wynagrodzenia.

Postprzez Magneto » 13 lut 2014, o 02:07

Powtórnie wysyłam odpowiedź, bo coś się zacięło:

Jaaasiek napisał(a):

Bezkrytyczne podejście i reagowanie epitetami na czyjąś krytykę można określić m.in. takim właśnie pojęciem. Z faktami ciężko dyskutować.

Jaaasiek napisał(a):

A ten wtręt z księdzem za czym to ma być argument? Bo związku nie widzę. Zapewne ten czy tamten ksiądz kręci biznes mniejszy lub większy - ale co ma do tego biznes Owsiaka?
Z chorym chłopakiem to Ty raczysz żartować - wizyta/ustawka z kamerą. O jakiej spontaniczności Ty mówisz?
Jaaasiek napisał(a):

No pewnie - w końcu to element jego działalności/wizerunku itd. Chociaż konkurencję ma dużą – w Polsce jest wielu specjalistów od apeli.
Jaaasiek napisał(a):

Tak jest – bo Twoje konfabulacje to prawda objawiona, a kto myśli inaczej – to ma pozamiatane. A o działalności za free właśnie pisałem – w tej konfiguracji to żaden problem.
Pisałem też o wojsku – od kiedy to zabezpiecza cywilne imprezy. Co do policji, to nie tylko je zabezpiecza, ale bierze w nich czynny udział (niech Ci będzie, że dla poprawy PR).
Czas antenowy – chyba jednak za wiele nie jest wart skoro parę lat temu telewizja prywatna (TVN) nie chciała wejść w ten biznes.
Co do rządu, PKP i LOT – z tym PR, sam to wymyśliłeś? Może niech sobie poprawiają to i owo, ale nie za pieniądze podatników.
Jaaasiek napisał(a):
Akurat mam wiele wspólnego z organizowaniem eventów, więc znam temat od podszewki.

Ani przez chwilę w to nie wątpiłem.
Jaaasiek napisał(a):

Samobóje to Ty walisz na lewo i prawo poprzez nieuważne czytanie tekstu do którego się odnosisz. Chociaż miłość/uwielbienie wywołują zaślepienie i w związku z tym jestem w stanie to zrozumieć.
Co do tej wypowiedzi – przeczytaj sobie raz jeszcze - ja przecież nie pisałem tam o zespołach grających dla WOŚP.

Postprzez Horst Uhlke » 13 lut 2014, o 10:47

Magneto napisał(a):
A ten wtręt z księdzem za czym to ma być argument? Bo związku nie widzę. Zapewne ten czy tamten ksiądz kręci biznes mniejszy lub większy - ale co ma do tego biznes Owsiaka?

Jak dla mnie - ten wtręt miał prowadzić do wniosku, że jesteś zaślepionym katolem, który z jednej strony atakuje Owsiaka a z drugiej nie widzi grzechów KK.
Widzę - po dłuższej tu nieobecności - że u pewnych osób, to i owo się już zaimpregnowało w umyśle, w nieodwracalny sposób.

Postprzez Jaaasiek » 13 lut 2014, o 13:01

Akurat dałem księdza jako przykład osoby, która, nie mając nic wspólnego z polityką, robi się samozwańczym autorytetem w wielu jej aspektach. Nie widzę nigdzie zarzutu o bycie katolem. Skoro broni się Owsiakowi to czemu nie księżom, sportowcom czy rybakom.

W końcu o polityce powinni się wypowiadać tylko politycy...

Ja już kilkakrotnie pisałem na tym forum, że mam za złe Owsiakowi mieszanie się w wiele spraw niezwiązanych z WOŚP, ale w tym kraju wszyscy jesteśmy ekspertami od religii, polityki i piłki nożnej.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 13 lut 2014, o 13:04

Ktoś powie, że to rząd zrobił na użytek mediów, żeby miały o czym gadać. Ja twierdzę, że gdyby Trynkiewicz wyszedł i został ukamienowany, to media żyłyby tym trochę dłużej.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM