djadijos napisał(a):Wszystko zależy od ilości zamówionych egzemplarzy.
Matylda napisał(a):djadijos napisał(a):Wszystko zależy od ilości zamówionych egzemplarzy.
teraz naliczyłam prawie 40 szt,
jaki będzie orientacyjny koszt dla 1 szt.?
Bartos napisał(a):1. djadijos x1 (liczba sztuk oczywiście wstępna u mnie)
2. Mój brat x1
3. Chłopaki z zespołu (zarezerwować trzeba wstępnie im) x9
4. Piotr Wieteska
5. Bullet (x5)
6.gregoryiks x1
7. filip264 x1
8.onyx x1
9. jarekg x1
10.tomasz7 x1
11. Emilia x1
12. slaw x1
13. Barti x1
14. Maciey x2
15.lothian 2x
16.DarekSzerszen x1
17Stocz X2
18. Norbert 1x
19. Dev x2
20. Dąbek x1
21. Matylda x1
22. SafeMan x1
23. Wernyhora x2
24. kazimierzyk x2
25. rychu x1
26. jura64 x1
27. pakulsky x1
28. polake x1
29. Bartos
30. Walkirion x2
P.S.
Dobre twarze tu wracają przy okazji tego wątku
djadijos napisał(a):Cześć, jako, że raczej niestety nie wyjdzie oficjalne wydawnictwo Kultu z Pol'and'Rock czas na bootleg forumowy.
Podwójne CD oraz DVD jako zestaw. Projekt itp biorę na siebie. Niedługo podrzucę Wam jpegi jak to będzie wyglądać.
Pomysł jest taki:
Zysk ze sprzedaży przeznaczamy na cele charytatywne, w zależności od ilości zamówionych egzemplarzy najprawdopodobniej Jewel Case na 3 dyski, gdy będzie to opłacalne digipack 3 disc. DVD9 video max co się uda wyciągnąć z nagrania ze streama, dźwięk LPCM zmasterowany przeze mnie. Wolę LPCM niż DOLBY DIGITAL pomimo że źródło mam w aac niż powtórną kompresję.
Wydawnictwo oczywiście limitowane i numerowane.
Jeśli ktoś byłby chętny proszę wpisywać się w tym wątku. Lista ma wyglądać tak, że kopiujesz listę wcześniejszą.
Czyli
1. djadijos x1 (liczba sztuk oczywiście wstępna u mnie)
2. Mój brat x1
3. Chłopaki z zespołu (zarezerwować trzeba wstępnie im) x9
4. Piotr Wieteska
Itd.
Cena zależy od kosztów fizycznych. Czyli wydruk, tłoczenie itp.
pewu napisał(a):
Kolego djadijos jakim prawem umieszczasz tutaj moje imię i nazwisko nie pytając się mnie i nie mając na to mojej zgody ?
W ten sposób próbujesz uwiarygodnić ten swój pomysł ?...
Nie zwróciłeś się do zespołu z żadnym zapytaniem w kwestii tego wydawnictwa. Nie otrzymałeś żadnej zgody ani od zespołu, ani również od producenta tego koncertu który przecież wyłożył dość poważne środki na produkcję tego wydarzenia.
Nie widzisz w tym nic niestosownego ?
Piotr Wieteska
djadijos napisał(a):Szanowny Panie Piotrze. Przepraszam, jeśli użycie Pana imienia i nazwiska zostało źle odebrane. Ten post nie miał na celu uwiarygodnienia, uznałem po prostu, że jeśli było by coś tworzone, to z szacunku do Pana i zespołu było by stworzyć też bootlegowe egzemplarze dla Pana i zespołu, może źle to ująłem.
djadijos napisał(a):Lista ta i tak była wstępną listą zainteresowania. Przede wszystkim miała być nieoficjalnie formą wywrzenia presji, że jednak fani chcą wydania tego koncertu.
Thorgal napisał(a):
Wydaje mi się, że nieco przesadziłeś z tą reakcją. Sądzę, że z szacunku dla fanów warto zacząć od ciepłych słów. Np. docenić chęć inicjatywy, nawet jeśli nie podzielasz sposobu działania kolegi djadijos.
Thorgal napisał(a):
Nie wczytujmy złych intencji u ludzi, którym Kazik po każdym "pomarańczowym" koncercie dziękuje nisko się kłaniając nazywając ich "chlebodawcami".
Thorgal napisał(a):
Co do meritum. Koncert był transmitowany publicznie w internecie. Za pomocą legalnych i dostępnych wtyczek można było go sobie nagrać. Ci, którzy to zrobili, po kilku miesiącach czekania na oficjalne wydawnictwo, chcą podzielić się legalnie zgranym koncertem z innymi. Jak rozumiem - po kosztach wytłoczenia płyty.
Może czegoś nie dostrzegam, ale jedynym przeciwwskazaniem, które w tym widzę jest zapowiedź oficjalnego wydania tego koncertu przez producenta lub organizatora lub innego wydawcę. Takiej informacji jednak nie ma. O co więc chodzi? Dlaczego chłopak nie może podzielić się legalnie nagranym koncertem z ludźmi, którym chce go udostępnić?
Thorgal napisał(a):
jeśli masz informację o planach oficjalnego wydania tego koncertu, to proszę napisz jak wygląda sytuacja. (…) Jeśli takich planów nie ma - można przecież rozmawiać z fanami w innym tonie i podać merytoryczne argumenty, dlaczego tego koncertu nie należy zgrywać fanowi Kultu np. z Wólki Kosowskiej.
pewu napisał(a):(...) Wyobraź sobie również, że zdarza się, że zwracają się do nas bezpośrednio pojedyncze osoby które chcą zrobić dla siebie 1 sztukę t-shirta z napisem „Kult” lub obrazkiem związanym z zespołem – to świadczy o ich szacunku dla wykonawcy którego lubią.
donkey napisał(a):
Przepraszam, czy mogę wytatuować sobie Kult na kutasie![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 95 gości