Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez maxłel » 12 maja 2013, o 01:07

Prosto na żywo urywa dupę. Dziękuję.

Postprzez Karma » 12 maja 2013, o 01:45

maxłel napisał(a):Prosto na żywo urywa dupę. Dziękuję.

też na dziedzińcu byłem i faktycznie prosto urwało, twoje słowo także, ale męża to powinni w trybie natychmiastowo usunąć z setu. Brak zgrania, albo błędne ustawienie kawałka w secie poprostu zjebało numer. Oprócz płytkiego refrenu kompletnienic nie szło zrozumieć.Mimo deszczu koncert na wielki plus, przedewszystkiem "come back" - poznaj swój raj.

Postprzez Marcowy » 12 maja 2013, o 09:47

Główne uczucie po pierwszym przesłuchaniu: ulga :)

To dobra płyta. Spójna, dopracowana, JAKAŚ. Pobrzmiewają mi klimaty muzyczne "Salonu" i wczesnego Buldoga. Głos Kaza - niższy i bardziej chrapliwy, ale mega energetyczny.

No to ruszamy z drugą sesją :)

Postprzez Neghe » 12 maja 2013, o 12:41

Ktoś wie czy w empikach zdecydowano się na sprzedaż?

Postprzez Deathcrusher » 12 maja 2013, o 13:56

Tekstowo jest tak sobie ale lepiej niż na Hurra

Postprzez IBANEZBAS » 12 maja 2013, o 14:00

Lepiej? Pod jakim względem?

Postprzez babeo » 12 maja 2013, o 14:02

Poznań zarowno MM jak i Empiki zakaz sprzedaży. What the fuck!? z czego to wynika?

Postprzez Bartek_PLRZ » 12 maja 2013, o 15:01

Może dlatego, że jeśli SP za pośrednictwem sieci sprzedawało płyty, a te miały być wysyłane przed oficjalną premierą, chcieli wynagrodzić to tym kupującym?

Postprzez babeo » 12 maja 2013, o 15:12

Ale dlaczego w jednych miastach MM i Empik sprzedaja, a w innych nie?

Postprzez Bartek_PLRZ » 12 maja 2013, o 15:27

Brak konsekwencji w działaniu tych firm, nic innego bardziej racjonalnego nie przychodzi mi do głowy :)

Postprzez Buli » 12 maja 2013, o 15:41

Neghe napisał(a):Ktoś wie czy w empikach zdecydowano się na sprzedaż?

W mieście w którym mieszkam,w EMPiK-u-tak.Od jutra.
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez Buli » 12 maja 2013, o 15:49

arielg napisał(a):Tym bardziej śmieszy mnie zachwyt Sławomira Pietrzak nad płytą, bo podobne peany to już przy ostatnim KNŻ pisał as płyta była mizerna. No ale ona musi ja chwalić.

No ale przecież wiadomo,że wydawca będzie zachwalał swój produkt.Każda sroczka swój ogonek chawli.
Subiektywna ocena płyty należy do każdego ze słuchaczy z osobna.
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez cytrynowy » 12 maja 2013, o 18:02

Buli napisał(a):
arielg napisał(a):Tym bardziej śmieszy mnie zachwyt Sławomira Pietrzak nad płytą, bo podobne peany to już przy ostatnim KNŻ pisał as płyta była mizerna. No ale ona musi ja chwalić.

No ale przecież wiadomo,że wydawca będzie zachwalał swój produkt.Każda sroczka swój ogonek chawli.

To samo miałem napisać - sprzedawca bananów nie będzie mówił, że są niesmaczne ;)
"To tylko jest naszą trwałą własnością, cośmy sami przeżyli"
Leopold Ungeheuer

Postprzez kolend » 12 maja 2013, o 18:50

kupiłem w saturnie w katowicach, za 29.99
przesłuchałem tylko raz, w samochodzie i wg mnie:
- wszystkie dobre kawałki były u Makaka (jeśli można uznać kawałek z tekstem dobrze być dziadkiem za dobry... ale muza dobra)
- jeszcze ze 2-3 troszkę mnie ruszyły
- reszta mnie raczej męczyła
- męczył mnie tekst, taki, że czasem zdarzało mi się skrzywić jak czegoś słuchałem, nawet jak zwrotka idzie niezła, to potem taki refren, że szkoda gadać i odwrotnie
- męczyły mnie dęciaki, wszechobecne, zagłuszające całą resztę, przez co niektóre kawałki wydawały mi się pizdowate, brakuje mi rocka w Kulcie

Postprzez onyx » 12 maja 2013, o 19:03

Karma napisał(a):
maxłel napisał(a):Prosto na żywo urywa dupę. Dziękuję.

też na dziedzińcu byłem i faktycznie prosto urwało, twoje słowo także, ale męża to powinni w trybie natychmiastowo usunąć z setu. Brak zgrania, albo błędne ustawienie kawałka w secie poprostu zjebało numer. Oprócz płytkiego refrenu kompletnienic nie szło zrozumieć.Mimo deszczu koncert na wielki plus, przedewszystkiem "come back" - poznaj swój raj.

Deszcz nam nie straszny był.Poznaj swój raj, Czekając na Królestwo JHWH i Twoje słowo :D
Prawda w relacji i ochrona,to co było nie istnieje,ale ma na dzisiaj wpływ.

Postprzez zmokla » 12 maja 2013, o 22:25

Nie wytrzymałam tego jednego dnia i dzisiaj skoczyłam do krakowskiego MM.
I chyba się nie zawiodłam. Co prawda każdą płytę muszę przesłuchać co najmniej 5 razy, żeby ją jakoś ocenić, ale już kilka kawałków zapadło mi w pamięć.
Szczególnie Prosto, Dlaczego tak tu jest, Bomba na parlament, Największa armia wzywa cię czy Życie jest piękne.
Muzycznie raczej każda mi się mega podoba (chyba dlatego, że uwielbiam dęciaki), chociaż zastanawiam się czy
Dziadek nie był lepszy w wersji unplugged.
Tekstowo... hmm... jest prosto. I chyba tylko taki do tego komentarz.
Jest lepiej niż na "Hurra". Uff....

Postprzez SafeMan » 12 maja 2013, o 23:17

Ja zamówiłem u wydaffcy i teraz mam tylko nadzieję, że przelew doszedł na czas, żeby wysłali mi w ten piątek i żeby jutro doszło :P Już się zacząłem niecierpliwić i chyba nie wytrzymam jeszcze kolejnych dni czekania :P

Postprzez Thorgal » 12 maja 2013, o 23:35

Teraz sa 2 mozliwosci:

Albo pod Empikami juz ustawiaja sie kolejki przeplacajacych produkt o 7 zl
Albo jutro w Empiku bedzie zdziwienie, ze polowa sluchaczy juz ma plyte :)
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez Grzeni » 13 maja 2013, o 09:57

Party!

Postprzez Łukasz_eM » 13 maja 2013, o 10:00

Gość się skupił głównie na muzyce

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 13 maja 2013, o 10:16

To najlepsze: "Kiedy dodamy do tego jeden z najlepszych tekstów Kazika, w naszej głowie zagości widmo jednego z najlepszych utworów w historii zespołu". ♥
Jak patrzę na gargantuiczne ilości recenzji na tym blogu, to rozumiem, czemu autor się tak mocuje z polszczyzną. Gdybym tyle pisał, też bym nie miał czasu przeczytać nawet po sobie, a cóż dopiero cokolwiek innego. To mi też wyjaśnia, dlaczego z geniuszu tej płyty coś mu umknęło i dał jej tylko 9 na 10.

Postprzez Maro » 13 maja 2013, o 10:38

kolend napisał(a):- męczyły mnie dęciaki, wszechobecne, zagłuszające całą resztę, przez co niektóre kawałki wydawały mi się pizdowate, brakuje mi rocka w Kulcie

Miałem nadzieję, że to wrażenie wynika z nagłośnienia na Juwenaliach. Generalnie kawałki z nowej płyty mają energię i fajnie brzmią, ale te trąby trochę przytłaczają. Zobaczymy co powiem po odsłuchu z płyty (tak, jeszcze jej nie mam, nie jestem Prawdziwym Fanem. Zgroza).
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez babeo » 13 maja 2013, o 10:41

Maro napisał(a):(tak, jeszcze jej nie mam, nie jestem Prawdziwym Fanem. Zgroza)

Też jej nie mam, bo mieszkam w złym mieście :lol:

Postprzez artek » 13 maja 2013, o 10:58

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):To najlepsze: "Kiedy dodamy do tego jeden z najlepszych tekstów Kazika, w naszej głowie zagości widmo jednego z najlepszych utworów w historii zespołu". ♥
Jak patrzę na gargantuiczne ilości recenzji na tym blogu, to rozumiem, czemu autor się tak mocuje z polszczyzną. Gdybym tyle pisał, też bym nie miał czasu przeczytać nawet po sobie, a cóż dopiero cokolwiek innego. To mi też wyjaśnia, dlaczego z geniuszu tej płyty coś mu umknęło i dał jej tylko 9 na 10.

Lubię to!

w dzisiejszej RzP artykuł nt. nowej płyty, z wplecionymi wypowiedziami Grudy i Kazika
ogólnie słaby i nic nie wnoszący, a do tego w jakiś karkołomny sposób tłumaczący sprawę "Układu zamkniętego" i aresztowania KS

Postprzez giżut » 13 maja 2013, o 11:25

Przesłuchałem płytkę już chyba z 10 razy (od soboty od 10 rano). Dla mnie super:
+ Teide - chciałbym usłyszeć to w tle jakiegoś filmu, no i na żywca, jako pierwszy numer otwierający koncert
+ Prosto - Tomek na 2 kopyta - rzaaadkość. No i ta energia... Miód!
+ Dlaczego tak tu jest... jak dla mnie najlepszy tekst - uśmiałem się zdrowo słuchając płyty, przypominając sobie codzienność naszego żywota. Heh... dlaczego tak tu jest? No właśnie...
+ reszta trzyma poziom, oprócz:
- strasznie mnie męczy tekst "Twoje słowo jest prawdą". Jakiś taki sztuczny... "ze wszechmiar" itp...
Czekamy na koncert w Zielonej Górze - nie było Was tu kilka lat!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM