Wpadki rządu PeŁowskiego

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki rządu PeŁowskiego

Postprzez kolodent » 7 wrz 2013, o 07:05

chodi napisał(a):
Raczej wolna dzida:)

http://www.youtube.com/watch?v=WXECPJBYGjg

Dobre :lol:

A ja tam czytam posty Holbowe, np podoba mi się wrzucony tekst K.Stanowskiego - z jednym zastrzeżeniem, że to dotyczy szerzej mediów wogóle a nie wyłącznie TuskVaselineNetwork.

Wiesz, Holba miałem swego czasu krótki romans z prasą prawicową i sobie czytywałem: "uwarzam rze", "w swieci", "nasza polska" czy jakaś tam "nasza naszość".
Ogólnie rzecz ujmując poziomiem demagogii, łopatologii czy jak kto woli "młotkowania" dorównują Urbanowemu "NIE".
Różnicę stanowi tylko mniej dosadny język, znaczy się inwektywy są ale wyłącznie cenzuralne.

Wniosek: nie kupuję gazet,internet i telefuzję oglądam mocno wybiórczo i z dużym dystansem. abonament płacę bo mniej kosztuje płacenie niż niepłacenie.
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez kolodent » 7 wrz 2013, o 08:03

Jest w tunelu światełko nadziei dla rzondu Tusca - wysłać należy Rostowskiego do Sokółki po Cud :twisted:
I tak Mawryja kolejny raz zbawi sfuj narut wybrany :lol:

http://fakt.onet.pl/po-modlitwie-w-soko ... 368,1.html

Postprzez kolodent » 14 wrz 2013, o 14:57

http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/stra ... uska/xwbj3

czyżby rozpoczęła się Inwazja Waranów ???
a to dopiero są miłe złego początki, na moje niedługo zacznie się większa zawierucha bo ludzie już mają dość ściemy i mydlenia oczu.

Postprzez Holba » 19 wrz 2013, o 23:20

Powołany w grudniu 2012 r. przez premiera Donalda Tuska „dziwny twór” Polskie Inwestycje Rozwojowe jak dotychczas przyniósł największe zyski jego prezesowi Mariuszowi Grendowiczowi. Co miesiąc do kieszeni urzędnika, kierującego instytucją o działaniu której mało co wiadomo, trafia 60 tys. zł miesięcznie. Przez pierwsze miesiące Grendowicz brał kasę praktycznie za nic, bo nie miał nawet biura – pisze Fakt.pl.

Grendowicza na prezesa wybrano wiosną. Przez pierwsze miesiące pracował praktycznie bez umowy, bo aż cztery miesiące targował się o wynagrodzenie. „Miał za to służbową limuzynę i sekretarkę. W końcu minister skarbu zgodził się na 60 tys. zł miesięcznie” - informuje portal.

Jak dodaje Fakt.pl, pensja prezesa ma jeszcze rosnąć w kolejnych latach. Sam Mariusz Grendowicz o pieniądzach nie chce mówić, zasłania się tajemnicą kontraktu.

Nie wiadomo, ile zarabiają członkowie zarządu. Spółka jednak zamiast zatrudniać pracowników, najpierw poszukała sobie szefów. W zarządzie jest ich już ośmioro. A czym mają się zajmować? To też jest niejasne.

- Polskie Inwestycje Rozwojowe nie będą zwykłą firmą, jakich w Krajowym Rejestrze Sądowym wiele. Ma do spełnienia cel, którego realizacja ma za zadanie przynieść korzyści dla następnych pokoleń – zapowiedziało Ministerstwo Skarbu.

„Efekt? Prezes Grendowicz „pracuje” już w spółce pół roku. A jakie ma osiągnięcia? Logo zaprojektowane przez artystę z Akademii Sztuk Pięknych. To dopiero jest sztuka!” - zauważa Fakt.pl.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez somekind » 10 paź 2013, o 16:18

Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... NajCzytSST
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Holba » 19 lis 2013, o 00:55

sorry za zrodlo :) ale nie moglem sie powstrzymac :)

http://www.pudelek.pl/artykul/61012/urz ... ostytutka/

Czyżby szykowała się największa polityczno-obyczajowa afera roku? Tygodnik 7 dni. Puls Tygodnia informuje w dzisiejszym numerze o ciekawej historii pewnej urzędniczki... z Kancelarii Premiera.

W 2009 roku do Biura Ochrony Rządu wpłynęło pismo z Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego opisujące romans podoficera Macieja G. z Katarzyną D., która pracowała jako urzędniczka w Kancelarii Premiera. Para rozstała się niespodziewanie we wrogiej atmosferze, co zdaniem ABW zagrażało bezpieczeństwu kancelarii. Wszczęto postępowanie mające ustalić szczegóły zerwania. Szybko okazało się, że sprawa jest znacznie poważniejsza i nie chodzi tylko o kłótnię kochanków pracujących w ważnych strukturach państwowych.

Jak podaje Puls Tygodnia, grupa śledcza zajmująca się sprawą Katarzyny D. ustaliła, że urzędniczka ogłaszała się w internecie... jako prostytutka. Usługi świadczyła jednak nie w Warszawie, ale w mieszkaniu na krakowskim Kazimierzu. Z wpisów zostawionych na forum przez klientów pracownicy Kancelarii Premiera wynikało, że wcześniej umawiała się z nimi także w stolicy. Śledczy ustalili, że kobieta używała różnych pseudonimów takich jak: Agata lub "Długonoga Paulina". Za godzinę z urzędniczką trzeba było zapłacić 200 złotych, cała noc kosztowała 1200. Wśród materiałów zebranych przez BOR w trakcie dochodzenia znajdują się wydruki jej ogłoszeń z kilku portali erotycznych.

Skąd podejrzenie, że to pracownica premiera świadczyła usługi seksualne? BOP zdobyło wyciągi ze skrzynki mailowej Katarzyny D., na które znajdowały się te same zdjęcia, które dodawała do ogłoszeń w Internecie... Te nie miały jednak zamazanej twarzy.

Sprawa nie poprawi raczej opinii wyborów o polskich politykach. Miejmy nadzieję, że przynajmniej pani "Długonogiej" się opłaciło.

niezly burdel :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 19 lis 2013, o 09:53

Wzdłuż polskich autostrad więdną drzewa sadzone kosztem dziesiątków milionów złotych. Jak wskazują fachowcy, spowodowane jest to tym, że sadzi się zbyt duże drzewka. Tylko na 30-kilometrowym odcinku autostrady A1 Kowal–węzeł Sójki na zieleń i drzewa, które uschły, wydano kilkanaście milionów złotych.

Na tym prestiżowym odcinku autostrady A1 uschły setki posadzonych w ubiegłym roku brzóz. Drzewa wysokie na 2 m zostały zmarnowane praktycznie co do sztuki. Według tłumaczeń przedstawicieli Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad zawinił wykonawca, który nie podlewał zasadzonych brzózek. Tymczasem zdaniem fachowców przyczyna może być zupełnie inna. – Powiedzenie leśników mówi, że starych drzew się nie przesadza. Oczywiście przy obecnej technice jest to możliwe, ale wtedy znacznie rosną koszty sadzenia drzew i ryzyko, że takie rośliny się nie przyjmą – mówi „Codziennej” dr inż. Włodzimierz Buraczyk z Katedry Hodowli Lasu Wydziału Leśnictwa Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.

– Gdyby zasadzono małe jednoroczne brzozy, jest duże prawdopodobieństwo, że w dwa lata przyjęłyby się i urosły. Zapewne jednak projektantowi zależało na natychmiastowym efekcie wizualnym – mówi nam dr inż. Buraczyk, który nazwał „naiwnym” tłumaczenie GDDKiA, że drzewa uschły, bo nie były podlewane. – Przyczyn może być wiele, ale przeważnie w takich wypadkach winne jest złe przygotowanie korzeni drzewa do przesadzania – ocenia specjalista.

Jak poinformował nas Łukasz Jóźwiak, kierownik Wydziału Informacji i Promoc

podniesie sie podatki i jakos to bedzie :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kouczan » 19 lis 2013, o 19:34

Holba napisał(a):
drzewka uschły...

podniesie sie podatki i jakos to bedzie :)

Przepraszam, ale co to ma wspólnego z nieudolnymi rządami PO.

Postprzez Holba » 19 lis 2013, o 19:48

ktos chyba za to odpowiada? ktos rozpisal przetargi, ktos mial takie, a nie inne wymagania, ktos czegos nie dopilnowal... no chyba, ze chcesz powiedziec, ze jedyne co ma rzad wspolnego z drogami to przecinanie wstazek ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kouczan » 19 lis 2013, o 19:59

Ktoś na pewno za to odpowiada, ale nie wszyscy urzędnicy pracujący przy przetargu są z nadania PO. A co do wymagań to specyfikacja specyfikacją, a rzeczywistość rzeczywistością. Poza tym, zastanów się, jak wykonawca źle położy asfalt to też będzie wina rządu? Nie wydaje mi się.

Postprzez Holba » 19 lis 2013, o 20:34

jak wykonawca odda droge to zasluga jest kogo ? wykonawc czy rzadu i dlaczego ten drugi prezy sie przed kamerami ? :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kouczan » 19 lis 2013, o 20:43

Zasługa na pewno nie jest rządu. I nie ma znaczenia czy droga jest w standardzie "niemieckim" czy przykładowym bublem. Problemem tutaj jest kiepski nadzór i walka wykonawcy o każdy zaoszczędzony grosz. Nie wiem, gdzie w tym wszystkim wina rządu, przecież ludzie pracujący przy inwestycjach to nie stuprocentowy elektorat PO (czy też innej partii). Krawaciarze pojawiają się zawsze na początku i na końcu budowy, ale mają z tym wszystkim tyle wspólnego co nic. Rozumując w sposób podany przez Ciebie to każdą działalność można sprowadzić to kwestii politycznej.

Postprzez Holba » 20 lis 2013, o 09:49

jestes chyba odosobniony w swojej opini jednak. przejrzyj sobie ten temat, poczytaj co kto mysli o budowie drog...

odwracajac troche Twoje pytanie, za co rzad jest odpowiedzialny, bo wszystko, ale to wszystko mozna sprowadzic do
"przecież ludzie ... to nie stuprocentowy elektorat PO (czy też innej partii)"
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kouczan » 20 lis 2013, o 10:03

Każdy ma prawo myśleć co chce. Mnie bardziej interesuje rzeczywistość. Zakładasz, że winą za nieudolnie wykonane nasadzenia należy obarczyć rząd (pomijam już jaki, czy PO, PiS czy zielonych ludków). Ja twierdzę, że stricte działania rządu nie mają tu nic do rzeczy, ponieważ: a) nadzór jest wyłaniany w ramach przetargu i zakładając, że był on uczciwie rozstrzygnięty, na jego działanie rząd nie ma większego wpływu b) rząd sam w sobie na etapie inwestycji nie ingeruje w działanie wykonawcy takie jak sadzenie drzewek.

Postprzez somekind » 20 lis 2013, o 10:58

kouczan napisał(a):Każdy ma prawo myśleć co chce. Mnie bardziej interesuje rzeczywistość. Zakładasz, że winą za nieudolnie wykonane nasadzenia należy obarczyć rząd (pomijam już jaki, czy PO, PiS czy zielonych ludków). Ja twierdzę, że stricte działania rządu nie mają tu nic do rzeczy, ponieważ: a) nadzór jest wyłaniany w ramach przetargu i zakładając, że był on uczciwie rozstrzygnięty, na jego działanie rząd nie ma większego wpływu b) rząd sam w sobie na etapie inwestycji nie ingeruje w działanie wykonawcy takie jak sadzenie drzewek.

100% racji. Jakiś Kowal? Mogę się założyć, że żaden minister nie wie nawet gdzie to jest, więc jak niby mogliby być za to odpowiedzialni. Absurd!
Rząd jest zawsze niewinny, a już zwłaszcza nie ma żadnego związku z realizacją centralnych inwestycji za publiczne pieniądze. GDDKiA wcale nie ma za zadanie nadzorowania budowy autostrad, i wcale nie podlega Ministerstwu Transportu.

Oczywiście możesz rżnąć głupa i filozować, że winny jest pan Ziutek, który źle drzewko wsadził. Niemniej jednak, gdyby nadzór był realizowany prawidłowo, to pan Ziutek nie miałby szans na spartolenie swojej roboty.

Tymczasem Ministerstwo Zdrowia ciągle nie uczy się na błędach i próbuje realizować gospodarkę centralnie planowaną przy otwartych granicach: http://wyborcza.pl/1,75478,14980201,Cen ... tylko.html

Ale to jeszcze nic, najciekawsza rzecz z ostatnich dni to fakt, że rektor WUM jest jednocześnie podwładnym i przełożonym szefowej największego szpitala w Polsce: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ytamy.html
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez kouczan » 20 lis 2013, o 11:33

somekind napisał(a):Niemniej jednak, gdyby nadzór był realizowany prawidłowo, to pan Ziutek nie miałby szans na spartolenie swojej roboty.

To jest właśnie jeden z większych problemów. NADZÓR. Wyłaniany w przetargu ergo niemający nic wspólnego z rządem.

Nie napisałem również nigdzie, że rząd nie ma jakiekolwiek związku z realizacją inwestycji.

Postprzez Holba » 20 lis 2013, o 14:20

kouczan napisał(a):
somekind napisał(a):Niemniej jednak, gdyby nadzór był realizowany prawidłowo, to pan Ziutek nie miałby szans na spartolenie swojej roboty.

To jest właśnie jeden z większych problemów. NADZÓR. Wyłaniany w przetargu ergo niemający nic wspólnego z rządem.

Nie napisałem również nigdzie, że rząd nie ma jakiekolwiek związku z realizacją inwestycji.

jest cos, za co rzad jest odpowiedzialny ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 20 lis 2013, o 14:49

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kouczan » 20 lis 2013, o 17:20

Holba napisał(a):jest cos, za co rzad jest odpowiedzialny ?

Z całą pewnością tak.

Postprzez Holba » 20 lis 2013, o 18:55

zapewne jest to cos czego nie mozna zdefiniowac :D
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 14 sty 2014, o 20:02

nazbieralo sie tego troche :)

http://www.youtube.com/watch?v=4x1_rfUpQfA

Jest ktos na tym forum kto stanie w obronie tych kurew ? Za takie cos w czasie okupacji te kurwy co za tym glosowaly dostalyby kule w leb. Rece opadaja... ale, moze ktos sprobuje zabawic sie w adwokata ? Moze ktos kto na tych pierdolonych zdrajcow glosowal.

http://wyborcza.biz/Emerytura/1,124711, ... #BoxBizTxt

wolnosc, po chuj nam wolnosc ? jest jakis desperat co obroni ta bande zlodzieji ? to jest komuna pelna geba... jak to szlo ? PO to partia obywatelska ? wolne kurwa zarty.

Wzrost akcyzy na wyroby tytoniowe i spirytusowe przynosi skutek odwrotny od zakładanego, twierdzi "Dziennik Polski". Kasa państwa zamiast zyskiwać – traci.

Po ubiegłorocznej 5-procentowej podwyżce akcyzy tytoniowej budżet państwa zamiast spodziewanych większych wpływów, zanotował spore straty. W pierwszych 11 miesiącach 2013 r. dochody z akcyzy tytoniowej sięgnęły bowiem 16,8 mld zł, czyli były niższe o 327 mln zł niż w tym samym okresie rok wcześniej. Od początku 2014 r. akcyza znowu poszła o 5 proc. w górę, a prognozy mówią o kolejnych spadkach wpływów.

- Straty nie wynikają z tego, że nagle tyle osób rzuciło palenie. Wzrost akcyzy tytoniowej, a co za tym idzie, cen papierosów, zawsze powodował rozkwit szarej strefy, mówi Andrzej Sadowski z Centrum im. Adama Smitha. Potwierdzają to dane Służby Celnej. Kolejne wzrosty akcyzy (m.in. w 2009 r. i 2011 r.) prowadziły do systematycznego spadku legalnej sprzedaży papierosów. A co za tym idzie, od 2010 r. do 2012 r. wielkość szarej strefy wzrosła z 10,6 do 13 proc.

Od początku tego roku wzrosła także akcyza na wyroby spirytusowe. Według analiz Instytutu Sobieskiego doprowadzi to do kolejnych strat. Zamiast dodatkowych 780 mln zł wyliczonych przez Ministerstwo Finansów, budżet w porównaniu do ubiegłego roku straci 150 mln zł.

debile, debile, debile... po nas chocby potop.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 15 sty 2014, o 01:53

Widzial ktos "kropke nad i "? Rece opadaja. Po czyms takim tylko sadomasohisci na nich zaglosuja. Banda pierdolonych chujow. Lemingi dostana taniec z gwiazdami i beda cieszyc ryja przed tv gdy tymczasem kurwy beda ograniczac bezprawnie wolnosc ludzi. Mam nadzieje, ze ktos to zaskarzy do TK lub TE.

http://www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/ni ... 87833.html
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 17 sty 2014, o 00:21

Obrazek

jakby ktos ze zwoleninkow PO przegapil :)

Opłata audiowizualna nie będzie pobierana za faktyczne korzystanie z programów nadawców publicznych, ale za możliwość odbioru programów. Będzie obowiązkowa i powszechna. Państwo zagwarantuje każdemu obywatelowi usługę, a to, czy z niej skorzysta, zależy od niego - mówi minister kultury i dziedzictwa narodowego Bogdan Zdrojewski....

Zdrojewski chciałby też, aby z opłaty audiowizualnej można było finansować działalność misyjną, ale nie tylko mediów publicznych. - Uważam, że w pierwszym roku obowiązywania opłaty audiowizualnej minimum 10 procent dochodów z niej powinno być przeznaczone na dofinansowanie programów misyjnych, realizowanych przez podmioty prywatne - np. TVN, Polsat, prywatne radia etc. Ta kwota w przyszłości powinna być zwiększana. Górny pułap powinien zostać określony w odrębnej decyzji KRRiT - ocenił minister.

I co rzad sie nie wyzywi ?

a mialo byc tak pieknie :)

Abonament radiowo-telewizyjny jest archaicznym sposobem finansowania mediów publicznych, haraczem ściąganym z ludzi, dlatego rząd będzie zabiegał o poparcie prezydenta i opozycji dla jego zniesieniai"- Donald Tusk (PO),
2008

Jak wiadomo, prezydent nie z po, rzad nie z po, nawet wiekszosc w parlamencie nie z po.

Tak jest bando frajerow, dalas sie nabrac cynicznemu chujowi. By zylo sie lepiej.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez kolend » 17 sty 2014, o 11:47

Postprzez Holba » 17 sty 2014, o 20:27

juz pisalem. nie mam idoli :)

kiedys pewnie wroce.