Żużel

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Żużel

Postprzez Bartek_PLRZ » 4 wrz 2012, o 21:11

to zacznę wątek o żużlu i taki news: http://eurosport.onet.pl/zuzel/ekstrali ... omosc.html
myk!

Re: Żużel

Postprzez ron oczywistek » 4 wrz 2012, o 21:39

Jeszcze taki news że dziś w Łodzi debatowały kluby I i II ligi nad połączeniem w jedną całość obu klas rozgrywkowych. Do połączeni nie dojdzie bo działaczom z Grudziądza pomysł nie w smak i ideę trafił szlag. Do tej pory I liga 6 zespołow II 6 ale po wycofaniu się Krosna zostało 5 więc rozgrywki baaaardzo emocjonujące. Nie mniej podobno jeśli w co niektóre II ligowe kluby kryzys uderzy n tyle że nie przystąpią do rozgrywek pozostałe mają zostać dokooptowane do I ligi

Postprzez marman » 5 wrz 2012, o 15:03

Brązowy Kask dla Pieszczka z Wybrzeże Gdańsk

1. Krystian Pieszczek (Wybrzeże Gdańsk) 14 (3,2,3,3,3)
2. Piotr Pawlicki (Unia Leszno) 13+3 (3,2,3,2,3)
3. Kacper Gomólski (Azoty Tauron Tarnów) 13+2 (2,3,3,3,2)
4. Szymon Woźniak (Polonia Bydgoszcz) 12 (3,3,2,2,2)
5. Kamil Adamczewski (Unia Leszno) 8 (2,3,0,3,w)
6. Adam Strzelec (Stelmet Falubaz Zielona Góra) 8 (1,1,2,1,3)
7. Marco Gaschka (PGE Marma Rzeszów) 8 (2,2,1,2,1)
8. Łukasz Sówka (PGE Marma Rzeszów) 7 (0,0,3,3,1)
9. Karol Jóźwik (Polonia Bydgoszcz) 7 (3,1,1,0,2)
10. Damian Michalski (PGE Marma Rzeszów) 7 (2,1,2,2,d)
11. Kacper Rogowski (Stelmet Falubaz Zielona Góra) 6 (1,3,0,0,2)
12. Rafał Malczewski (Dospel CKM Włókniarz Częstochowa) 6 (1,0,1,1,3)
13. Marcin Bubel (Dospel CKM Włókniarz Częstochowa) 5 (0,2,2,1,0)
14. Mateusz Borowicz (KMŻ Lubelski Węgiel Lublin) 3 (1,1,0,0,1)
15. Mateusz Rujner (GTŻ Grudziądz) 1 (0,w,0,1,-)
16. Adrian Gała (Cembrit Start Gniezno) 1 (w,d,1,d,d)
RT. Dominik Kossakowski (Wybrzeże Gdańsk) 1 (1)

Jeszcze będziemy mieć z niego pociechę. W lidze czasem się jeszcze pali, stąd te taśmy, upadki i inne wykluczenia. Mam nadzieję, że pójdzie w ślady swoich poprzedników z Wybrzeża którzy zdobyli ten tytuł Mirek Berliński i Jarek Olszewski.

Postprzez pani_irenka » 5 wrz 2012, o 17:02

cieszę się, że wątek nie zaginął :)

Postprzez kierownik_startu » 7 wrz 2012, o 00:43

wg mnie dwie współistniejące najniższe klasy rozgrywkowe to głupota totalna, biorąc pod uwagę ilość drużyn w nich jeżdżących oraz frekwencje ..
powinny być dwie ligi - I oraz II liga
tudzież, Ekstraliga i I liga - po jaką cholerę ta II , paranoja ..

a moja Sparta musi walczyć o utrzymanie :shock:
fajnie, ze chociaz z bracmi z Gdanska 8-)
"I czy tego chcesz, czy o to chodzi
Bym w złości tu przychodził.."

Postprzez Marcowy » 7 wrz 2012, o 18:45

Recht, ale wyższa liga to większa kasa i w dużej mierze stąd te sztuczne podziały.

A w niedzielę decydująca faza finałów DMP! Oczywiście wisienką na torcie są lubuskie derby! Niech wygra najlepszy!

Czyli Falubaz :D

Postprzez burmistrz » 8 wrz 2012, o 01:54

+1, Marcowy, niech Falubaz wygra wszystkie biegi 5:1. Na pohybel ;)
A UniaTarnow mistrzem !
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem :P

Postprzez kierownik_startu » 8 wrz 2012, o 14:02

burmistrz napisał(a): A UniaTarnow mistrzem !

Mówiłem to jeszcze grubo przed sezonem. Póki co wszystko na to wskazuje. :!:

Postprzez marman » 9 wrz 2012, o 16:21

kierownik_startu napisał(a):a moja Sparta musi walczyć o utrzymanie :shock:
fajnie, ze chociaz z bracmi z Gdanska 8-)

w ostatnich latach to nie pierwszy ich taki pojedynek ;) ostatnio się Wybrzeżu nie powiodło, czas na rewanż.

Postprzez Marcowy » 9 wrz 2012, o 19:09

Kuźwa, co za horror! :o Po 9 biegach Falubaz przegrywał 14 punktami, więc szykował się haniebny fpierdól... Z takiego wyniku wyciągnąć remis może tylko wielka drużyna, ale... w tym przypadku wielkich było tylko trzech zawodników, w tym dwóch juniorów :?

Tak czy inaczej: HEJ - HEJ - FA - LU - BAZ! :D Zobaczymy, jak będzie wyglądał rewanż w Gorzowie. Dziś jeszcze Tarnów vs. Toruń. Mam nadzieję, że Pierniki tanio skóry nie sprzedadzą i będziemy mieli drugi dobry mecz :)

Postprzez Bartek_PLRZ » 9 wrz 2012, o 21:40

Od początku kibicowałem Falubazowi i jestem pełen podziwu dla Was :) Niestety, ale te chore zmiany regulaminowe spowodowały, że w ekipie mistrzów Polski można liczyć tylko na trzech zawodników, a to jak wiemy wygranej nie da - w tak ważnych meczach. Cieszy mnie tylko sześciopunktowa wygrana Unii T. Nie, żebym żywił do nich urazę ze względu na miejsce zamieszkania, ale nie trawię drim timów i wieszania medali przed sezonem. Jakby nie awansowali do finału, byłbym bardzo wdzięczny Apatorowi :) A nóż sprawią miła niespodziankę ? :) Pozdrawiam

Postprzez dolce » 10 wrz 2012, o 01:03

Byłem w Tarnowie. Mecz ciekawy, sprawa awansu otwarta. Szkoda trochę, bo mogło być więcej punktów tej przewagi.

Postprzez kierownik_startu » 10 wrz 2012, o 10:43

reasumując

skoro remis w Zielonce (ale Stal miała już dużą przewagę), no to raczej za tydzień awans Golloba do finału
Tarnów mierną zaliczką się popisał - za tydzień sądzę, że Anioły wygrają większą różnicą
i będzie pewnie finał STAL-APATOR (czego się zupełnie nie spodziewałem przed sezonem, bo stawiałem na finał UNIA T.-STAL G., ew. UNIA T.-FALUBAZ)

no a moja Sparta 14 pkt zaliczki, powinno spokojnie wystarczyć 8-)
a potem drugi 2-mecz "o życie" - z vicemistrzem I ligi

Postprzez pani_irenka » 10 wrz 2012, o 19:52

mecz bardzo trzymający w napięciu. mam nadzieję, że Holta zmieni klub.

Postprzez Bartek_PLRZ » 10 wrz 2012, o 20:06

Pani Irenko życzę wam tego z całego serca. Który to już klub nabrany na Holtę w ostatnich latach? U Norwega widzę tendencję Hansa ANdersena i mam nadzieję, że przejrzy na oczy i poszuka sobie klubu w I lidze :), albo osłabi lokalnego rywala :D

Postprzez Marcowy » 11 wrz 2012, o 09:37

Faktycznie, Holta wygląda tu na V kolumnę. Powinien polecieć natychmiast po zakończeniu sezonu, podobnie jak trener Dobrucki. Ten ostatni - bez złości, po prostu mu nie wyszło. Z dystansu patrząc mam wrażenie, że miejsce Falubazu (i to, że się w ogóle podźwignął po pierwszej kolejce i nie zleciał na dno tabeli) to indywidualna zasługa 3-4 zawodników, a nie całej drużyny, bo tej - po odejściu Cieślaka i Hanckocka - po prostu nie było.

BTW - przeczytałem, że prezesowi Dowhanowi puściły nerwy i wdał się w jakąś pyskówkę z właścicielem Zastalu, że niby koszykówka jest w mieście hołubiona, a żużel sekowany... Żenada :(

Postprzez Thorgal » 11 wrz 2012, o 12:43

W derbach ziemi lubuskiej chyba już wszystko posprzątane. Zieloną Górę ratowałoby odwołanie meczu i powrót AJ-a.
Po cichu liczyłem na wyrównany mecz w Tarnowie i się nie zawiodłem. Apator z dużymi szansami na finał! Jako rodowity gorzowianin chciałbym właśnie ich w finale.

Główny powód to rozstrzygnięcie (i mam nadzieję świętowanie) w Gorzowie. Byłoby pięknie.
Tylko ta kontuzja Bartka mocno krzyżuje plany... Walczymy. Zapowiadają się ciekawe rewanże. Chyba tylko Gdańsk wydaje się bez szans na odrobienie strat. Nie z taką kadrą... :(
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez kierownik_startu » 11 wrz 2012, o 18:13

Thorgal, już Cię lubię 8-) :mrgreen:

Postprzez uve » 16 wrz 2012, o 17:54

Komedia, której Mrożek by się nie powstydził

Postprzez kierownik_startu » 16 wrz 2012, o 18:06

moment moment, jeszcze nie znamy dokładnie przebiegu wydarzeń, dlatego też nie ferujmy wyroków
jak zostaną przedstawione szersze aspekty tego wydarzenia - wtedy będziemy mogli dysputy prawić czy zgodnie z regulaminem postąpił sędzia, czy nie, czy jak, czy co, etc ..
na razie Apator w finale
a moja Sparta na razie się broni, przegrywa na tę chwilę 14:22, zobaczymy czy uda im się obronić zaliczkę z zeszłej niedzieli ..
:mrgreen:

Postprzez Marcowy » 16 wrz 2012, o 18:26

kierownik_startu napisał(a):jeszcze nie znamy dokładnie przebiegu wydarzeń, dlatego też nie ferujmy wyroków
jak zostaną przedstawione szersze aspekty tego wydarzenia - wtedy będziemy mogli dysputy prawić

A jakie to są "szersze aspekty"? I o czym chciałbyś "dysputy prawić"? Regulamin jest jasny, spójną wersję zdarzenia przedstawili zainteresowani w TVP Sport - sędzia zawodów, trener tarnowian, spóźniony zawodnik...

Krzysieq napisał(a):Regulamin to regulamin. Ordnung muss sein.

Recht, dlatego nikt nie ma pretensji ani do sędziego, ani do Hanckocka. Faki się należą zarządowi Ekstraligi za taki regulamin. Jeśli się godzimy na starty zawodników w wielu ligach i rozgrywkach rozrzuconych po całym świecie, to nie pilnujmy tak obsesyjnie zegarka :evil: Jeśli zawodnik się nie stawia pod taśmą, to zostaje wykluczony - jasna sprawa, ale po co ma być obecny o godzinie rozpoczęcia zawodów? Tym bardziej, że wiadomo, iż przylatuje z drugiego końca świata i wszystko się po drodze może zdarzyć?

Nie lubię Cieślaka, nie przepadam za drużyną z Tarnowa, ale dziś mi ich autentycznie żal. Zapierdalać ciężko cały sezon i stracić majstra z powodu takiej dupereli to po prostu obrzydliwość. No i w ogóle ten speedway się robi jakiś taki dziwny... W ubiegłym roku Falubaz też wygrał w mrocznych okolicznościach, niewiele mających wspólnego z prawdziwym sportem. Z analogicznych względów brzydzę się futbolem, oby szlaka takiego dna nie sięgnęła :|

Postprzez kierownik_startu » 16 wrz 2012, o 18:44

szersze aspekty to są właśnie takie, które jak widzę Ty znasz, a ja nie - czytaj - ja nie oglądam transmisji na tvp sport = nie wiedziałem niczego więcej na temat tego wydarzenia, poza tym :

http://www.espeedway.pl/news,walkower_w ... 96,12.html

a na podstawie zamieszczonej tam informacji ciężko coś więcej powiedzieć
jeśli piszesz, że podczas transmisji na tvp sport były wypowiedzi zainteresowanych i były one spójne - ok - posiadasz większą wiedzę w tym temacie niż ja, w związku z tym dalsze dysputy są dla Ciebie zbędne - dla mnie miały sens w momencie pisania tamtego posta, bo nie posiadałem szerszej wiedzy o zdarzeniu ponad to , co zawarte w newsie z linka

to gwoli wyjaśnienia 8-)

oby szlaka takiego dna nie sięgnęła ? moim zdaniem pomału właśnie sięga .. już od conajmniej roku ..
tyle w temacie

Postprzez kierownik_startu » 16 wrz 2012, o 20:00

a jednak, sprawa ma pewne szersze aspekty, które są polem do dalszej dyskusji :

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/31087 ... regulaminu

Postprzez Marcowy » 16 wrz 2012, o 20:52

Jajebie, co za wieczór...

Sędzia Lis rzekomo źle policzył KSM-y, więc mecz Tarnowa z Toruniem - ten niby przegrany przez Unię walkowerem - zostanie powtórzony w czwartek.

A w lubuskich debrach horror - upadki, wykluczenia, powtórki...A po wywiezieniu Dudka do szpitala z gorzowską elitą walczy DWÓCH ZAWODNIKÓW Falubazu - Protas i Łoktajew. Sytuacja tyle heroiczna, co żałosna.

Postprzez Bartek_PLRZ » 16 wrz 2012, o 21:22

Z tym Tarnowem i Toruniem są wielkie jaja. Kompromitacja. Jakby nie było, ciekawym czy w powtórce pojedzie Hancock, którego formalnie nie było w parku maszyn podczas zawodów? Jak to rozwiążą marynarkowaci?
Teraz Falubaz będzie miał spore pole do popisu na narzekanie na tor, skoro tyle razy upadali na niego? Tu też mogą być jaja hehe :)

Następna strona

Powrót do FORUM