Żużel

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Żużel

Postprzez uve » 9 paź 2012, o 11:18

Dzisiaj podobno prognozy w Gorzowie są bez opadów, miejmy nadzieję że się sprawdzi.
A co do meczu, patrząc na to co pokazali w sobotę w GP Janowski i Vaculik myślę, że Tarnów co najmniej remis wywiezie

Postprzez burmistrz » 9 paź 2012, o 20:43

Ale mecz! Napiecie rosnie.
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem :P

Postprzez pani_irenka » 9 paź 2012, o 21:20

no cóż, niezbyt mnie cieszy zwycięstwo Stali, ale jeszcze drugi mecz :)

Postprzez dolce » 9 paź 2012, o 23:24

O co tam się rozchodziło z przejechaniem linii? Słusznie? Niesłusznie? Pytam, bo nie oglądałem, może ktoś oświecić?

Postprzez Thorgal » 10 paź 2012, o 00:24

Na gorąco refleksje po meczu:

1. Koniec sezonu w Gorzowie. Super mecz, super klimat, super sezon!

2. Liczyłem na wygraną w wyższym wymiarze, ale patrząc na to, co działo się dziś z Gollobem i Jensenem (juniorzy bez Bartka - norma) - wygrana przewagą 5 pkt pozostawia nas, czyli STAL, w grze. Odetchnąłem z ulgą. Wygraliśmy!!! Ostatni bieg był kluczowy bo to oznacza, że w Tarnowie możemy wtopić 4 pktami. Dużo i mało.

3. Kluczem do wygranej z Tarnowem przy najsłabszych juniorach ligi miała być siła rażenia 5 seniorów. To dziś nie wyszło. Mieliśmy 3 armaty i to im: Kasprowi, Zagarowi, Pukowi zawdzięczamy wygraną.
Pojechali MEGA!!! Jeśli pojadą podobnie w Tarnowie to należy im się podwyżka za rok :-) )

4. Widać, że to ostatni sezon Golopa w Stali. Chyba nikt nie będzie za nim płakał. Chłop kompromituje się na naszym torze. Jest strasznie upokarzany. Rzeczywistość jest inna od jego oczekiwań i nie jest w stanie tego przeskoczyć, przyznać, że nie daje sobie rady na gorzowskiej nawierzchni. Kozłem ofiarnym są mechanicy lub silniki. Acha. I tłumiki. Nie zdziwię się jednak jeśli w Tarnowie zrobi 13-14 pkt. Jest nam to winien. Niech to będzie jego godne pożegnanie z Gorzowem. Darżyn się myli, że wiele mu zawdzięczamy krytykując kibiców gorzowskich za gwizdy. Zawdzięczamy mu wygrane w wielu ligowych meczach, jednak niestety o nic. Jednak wiele przegranych w play off w ostatnich 4 lata to wynik jego niefrasobliwości w najważniejszym momencie sezonu. Teraz jest podobnie. Nawet jeśli w Tarnowie stanie na wysokości zadania to może być za mało.

5. Brawa dla Piotrka Palucha za puszczenie Jensena w 14 biegu. W nominowanych oczekiwałem 4-2 i 5-1 i brawo za determinację w końcówce! Jespera w tym biegu już widziałem na 2 miejscu, ale Vaculik robił wszystko by nie wpuścić go przy bandzie. Wyglądało to tak jakby go zatrzymał :) Szczerze mówiąc przed tym biegiem stawiałem, że pojedzie Gollob. Dobrze, że jednak nie jestem trenerem Stali, na co kiedyś się zanosiło.

6. Tarnów będzie faworytem nie tylko do wygranej, ale i odrobienia strat. Jednak nie stoimy na straconej pozycji z kilku powodów:
- mamy przewagę psychologiczną
- w Tarnowie Gollob i Jensen pojadą lepiej (ciekawe jak Kasper, który nie lubi tego toru)
- możemy kombinować z taktycznymi, zastępować słabsze ogniwa (poza juniorami) jeśli przewaga wyniesie +6.

7. Komentarz Darżynkieiwcza i Ciegielskiego jak zwykle stronniczy (antygorzowski). Przykłady:
Cegielski: Hancock właśnie na tym torze nabawił się kontuzji (ewidentna aluzja i zarzut)
Darżynkiewicz: Iversen ewidentnie przekroczył tylnym kołem białą linię (w 15 biegu). Powinien być wykluczony.

8. Iversen chyba przejechał krawężnik dwoma kołami, ale te powtórki nie były dokładne.

9. Oby te psy tak szybko się nie znalazły. Kołodziej będzie miał nadal o czym myśleć w Niedzielę :)
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez uve » 10 paź 2012, o 14:37

Myślę, że strata 5-ciu punktów to mała zaliczka Gorzowa przed niedzielnym pojedynkiem w Tarnowie.
Mecz bardzo dobry, emocjonujący, jedynie trochę drażni mnie sędzia. Szczególnie dwoma sytuacjami: jest nierówny start, na przód wyjeżdżają zawodnicy Tarnowa - bieg przerwany i powtórka. W biegu powtórzonym, start jeszcze bardziej nierówny, na przód wyjeżdża Gorzów - bieg kontynuowany. W takich sytuacjach sędzie powinien być konsekwentny.
Nie piszę tego dlatego, że jestem jakimś zagorzałym fanem tarnowskiej drużyny. Owszem, pochodzę z tego miasta, tu mieszkam i fajnie by było jakby chłopaki zdobyli mistrza, ale ta opinia sędziowska jest neutralna i każdy kto oglądał i trochę się zna na żużlu podzieli moje zdanie.

Postprzez dolce » 14 paź 2012, o 17:56

Dziś chłopaki muszą wyjeździć z Gorzowem mistrza!

Postprzez Marcowy » 14 paź 2012, o 20:43

Falubaz fatalnie, 10 pkt. straty przed rewanżem :|

A w wielkim finale Gorzów świetny, ale Tarnów rewelacyjny - jeszcze się napoci, ale miszcza zdobędzie. Who the f*k is Jamróg?! Objeżdża starych jak dzieci! :)

Postprzez burmistrz » 14 paź 2012, o 20:55

Gollob sie poprawil, ale on lubi tarnowski tor
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie

Postprzez burmistrz » 14 paź 2012, o 21:30

Jeeeest,kuzwa, jest!!
Obrazek

Postprzez uve » 14 paź 2012, o 22:10

Brawo dla chłopaków za kawał dobrej jazdy w dzisiejszym meczu, jak i w całym minionym sezonie (przepraszam, jeszcze się nie skończył, bo został rewanż o brąz...). Nie pozostawili złudzeń kto jest najlepszy w kraju :)
Podczas transmisji, dobra uwaga Krzysztofa Cegielskiego, który (podobnie jak i ja) zauważył iż dzisiaj Kołodziej przekroczył dwoma kołami linię wyznaczającą tor

Postprzez Carlos » 14 paź 2012, o 23:43

dolce napisał(a):Dziś chłopaki muszą wyjeździć z Gorzowem mistrza!

Obrazek
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez Carlos » 15 paź 2012, o 01:02

Carlos napisał(a):
dolce napisał(a):Dziś chłopaki muszą wyjeździć z Gorzowem mistrza!

Obrazek

Obrazek
Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez pani_irenka » 15 paź 2012, o 04:23

znikają moje posty w tym wątku:(
dzień pełen żużla: najpierw mistrzostwa amatorów, potem Falubaz (cienko) i finał. takie mecze jak finałowy to się ogląda z przyjemnością, wszyscy jechali równo, nawet Gollob mi się podobał. Nie bał sie wjeżdżać między innych zawodników, a już bieg X to klasa :) Mało sobie kciuka nie odgryzłam, kiedy się scigał z Madsenem:)
Złośliwy komentarz Darzynkiewicza po 13 biegu: "Stal czekała na medal 29 lat, to poczeka jeszcze rok".
Gratulacje dla Tarnowa, macie dobrego trenera :P

Postprzez Marcowy » 15 paź 2012, o 18:47

pani_irenka napisał(a):Gratulacje dla Tarnowa, macie dobrego trenera :P

W końcu uczył się u najlepszych :P

A serio - gratulacje i szacun dla Jaskółek! Tarnów zasłużył sobie na majstra jak mało kto, już od pierwszego meczu pierwszej kolejki. No i macie fajną panią prezes ;)

pani_irenka napisał(a):nawet Gollob mi się podobał.

W ogóle Gollob się w tym sezonie daje lubić - ucywilizował się, wyciszył, mądrze mówi i nie gwiazdorzy. A pamiętam, jak z bratem i ojcem regularnie terroryzowali cały parking i chcieli wszystkich bić, zwłaszcza papa... :P No i przede wszystkim "Chudy" w tym sezonie świetnie jeździ - KSM na poziomie prawie 10 pkt. to już coś.

pani_irenka napisał(a):znikają moje posty w tym wątku:(

Moich kilka też zniknęło, już się bałem, że mam schizę... WTF?!

Postprzez marman » 16 paź 2012, o 18:37

finał w tym roku był dobry, fajnie się to oglądało.

Postprzez Bartek_PLRZ » 18 paź 2012, o 21:16

Może w końcu jakieś sensowne zmiany? Oby były dyktowane interesem samej dyscypliny a nie poszczególnych klubów.
http://eurosport.onet.pl/zuzel/ekstrali ... omosc.html

A co do samego finału to o ile pierwszy mecz w Gorzowie bardzo mi się podobał, to rewanż w Tarnowie już nie bo był jednostronny. Faktem jest, ze Tarnów sięgnął po złoto zasłużenie, a wszystkim płaczkom gorzowskim, którzy teraz gwiżdżą na Golloba, przypomnę, że przez cztery lata prowadził was za rączkę. A, że miał kilka wpadek, to kto ich nie miał? Widać od razu, że to kibice sukcesu. Tak na marginesie, to naprawdę wierzyliście, że zdobędziecie to złoto?

Postprzez Marcowy » 19 paź 2012, o 13:14

Bartek_PLRZ napisał(a):Może w końcu jakieś sensowne zmiany? Oby były dyktowane interesem samej dyscypliny a nie poszczególnych klubów.
http://eurosport.onet.pl/zuzel/ekstrali ... omosc.html

No ciekawe... Byłby to krok we właściwą stronę, trzeba trzymać kciuki :)

Postprzez Marcowy » 21 paź 2012, o 17:28

Szfak... Brąz dla Falubazu był blisko, dosłownie na końcu ostatniego wirażu :evil: Gratulacje dla Torunia.

Postprzez Bartek_PLRZ » 21 paź 2012, o 18:39

Dla mnie płaczący zawsze i na wszystko Sullivan pojechał za ostro i szkoda, że człowiek uznawany za oazę spokoju i gościa, który jeździ raczej fer, pokazał takie dno. Ale cóż walka na całego i tak naprawdę Falubaz przegrał ten medal dużo wcześniej.

Postprzez pani_irenka » 21 paź 2012, o 20:24

Szkoda, naprawdę szkoda tego medalu, ale przecież za niedługo nowy sezon, i spekulacje kto, gdzie i za ile :)
Ciekawe, czy Stal zaproponuje Cieślakowi trenerkę :)
Byle do wiosny!

Postprzez Marcowy » 28 kwi 2013, o 15:08

Marcowy napisał(a):Szfak... Brąz dla Falubazu był blisko, dosłownie na końcu ostatniego wirażu :evil: Gratulacje dla Torunia.

Dziś okazja do słodkiej zemsty, transmisja w TVN Turbo o 18.15 :)

BTW: Runda zasadnicza w pełni, a wątek w d*pie. Wstyd... :|

Postprzez wr » 28 kwi 2013, o 15:20

I na nSportHD też jest transmisja. Obejrzę póki mam jeszcze ten kanał. :D
Zresztą o 16:00 również na nSport spotkanie Unia-Stal.
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez luken » 9 cze 2013, o 01:13

Jest decyzja komisji dotycząca pamiętnego meczu Unia- Marma
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/36298 ... nii-leszno

Postprzez Michal Szmyd » 15 sie 2013, o 12:39

Witam..

Dołączam sie do dyskusji :-)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM