Na gorąco refleksje po meczu:
1. Koniec sezonu w Gorzowie. Super mecz, super klimat, super sezon!
2. Liczyłem na wygraną w wyższym wymiarze, ale patrząc na to, co działo się dziś z Gollobem i Jensenem (juniorzy bez Bartka - norma) - wygrana przewagą 5 pkt pozostawia nas, czyli STAL, w grze. Odetchnąłem z ulgą. Wygraliśmy!!! Ostatni bieg był kluczowy bo to oznacza, że w Tarnowie możemy wtopić 4 pktami. Dużo i mało.
3. Kluczem do wygranej z Tarnowem przy najsłabszych juniorach ligi miała być siła rażenia 5 seniorów. To dziś nie wyszło. Mieliśmy 3 armaty i to im: Kasprowi, Zagarowi, Pukowi zawdzięczamy wygraną.
Pojechali MEGA!!! Jeśli pojadą podobnie w Tarnowie to należy im się podwyżka za rok

)
4. Widać, że to ostatni sezon Golopa w Stali. Chyba nikt nie będzie za nim płakał. Chłop kompromituje się na naszym torze. Jest strasznie upokarzany. Rzeczywistość jest inna od jego oczekiwań i nie jest w stanie tego przeskoczyć, przyznać, że nie daje sobie rady na gorzowskiej nawierzchni. Kozłem ofiarnym są mechanicy lub silniki. Acha. I tłumiki. Nie zdziwię się jednak jeśli w Tarnowie zrobi 13-14 pkt. Jest nam to winien. Niech to będzie jego godne pożegnanie z Gorzowem. Darżyn się myli, że wiele mu zawdzięczamy krytykując kibiców gorzowskich za gwizdy. Zawdzięczamy mu wygrane w wielu ligowych meczach, jednak niestety o nic. Jednak wiele przegranych w play off w ostatnich 4 lata to wynik jego niefrasobliwości w najważniejszym momencie sezonu. Teraz jest podobnie. Nawet jeśli w Tarnowie stanie na wysokości zadania to może być za mało.
5. Brawa dla Piotrka Palucha za puszczenie Jensena w 14 biegu. W nominowanych oczekiwałem 4-2 i 5-1 i brawo za determinację w końcówce! Jespera w tym biegu już widziałem na 2 miejscu, ale Vaculik robił wszystko by nie wpuścić go przy bandzie. Wyglądało to tak jakby go zatrzymał

Szczerze mówiąc przed tym biegiem stawiałem, że pojedzie Gollob. Dobrze, że jednak nie jestem trenerem Stali, na co kiedyś się zanosiło.
6. Tarnów będzie faworytem nie tylko do wygranej, ale i odrobienia strat. Jednak nie stoimy na straconej pozycji z kilku powodów:
- mamy przewagę psychologiczną
- w Tarnowie Gollob i Jensen pojadą lepiej (ciekawe jak Kasper, który nie lubi tego toru)
- możemy kombinować z taktycznymi, zastępować słabsze ogniwa (poza juniorami) jeśli przewaga wyniesie +6.
7. Komentarz Darżynkieiwcza i Ciegielskiego jak zwykle stronniczy (antygorzowski). Przykłady:
Cegielski: Hancock właśnie na tym torze nabawił się kontuzji (ewidentna aluzja i zarzut)
Darżynkiewicz: Iversen ewidentnie przekroczył tylnym kołem białą linię (w 15 biegu). Powinien być wykluczony.
8. Iversen chyba przejechał krawężnik dwoma kołami, ale te powtórki nie były dokładne.
9. Oby te psy tak szybko się nie znalazły. Kołodziej będzie miał nadal o czym myśleć w Niedzielę