Na Zachód! Tfuu... Na Wschód.

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Na Zachód! Tfuu... Na Wschód.

Postprzez radush » 4 mar 2014, o 14:55

Chyba nie ma na tym forum nikogo, do kogo nie dotarły wiadomości z kraju i ze świata o tym co dzieje się na wschód od Polski, więc z racji tego, że to forum, a forum do wymiany poglądów służy, to chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. Piszta ludziska co wam do głowy przychodzi na wyżej wspomniany temat.

Re: Na Zachód! Tfuu... Na Wschód.

Postprzez bracie » 4 mar 2014, o 15:10

Putin chuj
zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone

Postprzez kazikomianiak » 4 mar 2014, o 16:28

Putin już tą sytuacją na Ukrainie zainteresował się podczas Igrzysk Olimpijskich, ale że miał zbyt wiele na głowie to dał luz. Właśnie dopiero, gdy skończyły się to postanowił zadziałać. On czeka aż Ukraińcy pierwsi zaatakują bo jest związany umową z Anglią i USA. Dlatego on prowokuje Ukraińców. Zależy mu na Krymie, ponieważ miałby pogląd swoich jednostek na Morze i mógłby dobrze obserwować. Dla mnie Putin i Janukowycz to wcielenia Hitlera Stalina itd. Według mojego skromnego zdania oni obydwaj już są przegrani i sami sobie zaszkodzili.
,, LUDZKIE DROGI, KAŻDA INNA JEST" - ZERO GAIN

Postprzez kolodent » 4 mar 2014, o 16:37

Myślę, że te wydarzenia dowodzą jak bardzo ponadczasowe i prorocze bywają Kazikowe teksty:

"Konsument gdy wie, że to jest w modzie
Rozmawia o wojnie na Wschodzie
Mówi to co słyszał w radio i z gazety
Czy, konsument to Ty? "
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Postprzez taataah » 4 mar 2014, o 16:52

pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Postprzez radush » 4 mar 2014, o 18:47

kolodent napisał(a):Myślę, że te wydarzenia dowodzą jak bardzo ponadczasowe i prorocze bywają Kazikowe teksty:

"Konsument gdy wie, że to jest w modzie
Rozmawia o wojnie na Wschodzie
Mówi to co słyszał w radio i z gazety
Czy, konsument to Ty? "

Po to właśnie ten temat. Opinie (nie) i zależnych mediów znam, a że cenie zdanie niektórych piszących tu osób, to chciałbym poznać też waszą.

Postprzez marcincq » 4 mar 2014, o 22:13

Putin to były wojskowy, więc czego by się spodziewać innego... nie będzie rozmawiał, tylko pokazywał siłę. W końcu wychował się w czasach zimnej wojny, gdzie o to głównie chodziło. Szkoda tylko, że Ukraina stała się kolejną jego ofiarą.
Aktualnie media dezorientują - dochodzi tyle różnych sygnałów i plotek, że same nie wiedzą co jest prawdą i publikują wszystko jak leci... nie ma co wierzyć... tak naprawdę nigdy się nie dowiemy.
Swoją drogą fajny art. czytałem dzisiaj:
http://wpolityce.pl/dzienniki/blog-stan ... yc-go-dzis

Postprzez Jedras » 4 mar 2014, o 22:53

Jak amerykańce startowali do Afganistanu czy Iraku to było okej....Jak ruscy biorą się za Ukrainę to są blee..Szczerze to już męczy mnie ta cała medialna nagonka. Ciekawe czy Słowacy, Węgrzy, Rumuni też mają taką sraczkę w tv.

Postprzez kolodent » 4 mar 2014, o 23:31

No właśnie staram sie po hipstersku nie czuć sie zobowiazanym do jakiegoś konkretnego zdania na temat ten.
Akceptuje każdy scenariusz równa obojętnością a przynajmniej staram sie aby tak było i nawet gdybym miał jakieś swoje zdanie w temacie to wolałbym zachować je dla siebie. Taki protest przeciw rzeczywistości :p

Postprzez artek » 5 mar 2014, o 00:59

optuję za Tatarami, są najmniej "kontrowersyjni" w całym tym bałaganie
reszta towarzystwa, na równi, była nam zawsze "życzliwa"

Postprzez bracie » 5 mar 2014, o 08:31

Putin to bydlę i tyle.
I nie ma tu znaczenia czy lubimy Ukraińców czy nie. Dla mnie sprawa jest prosta - Ukraina to kraj gdzie bida piszczy. Znam wielu Ukraińców, żyje im się źle. I tak jak my kiedyś wiedzą, że można żyć trochę lepiej. Czy wiecie, że oligarchowie ukraińscy, janukowycz i jego otoczenie (100 osób) zgromadziło majątek warty około 80% PKB kraju?? To musiało wreszcie pierdyknąć, nie ma siły. I ludzie wyszli na ulicę - i tak długo wytrzymywali. U nas wychodzą gdy chce się obniżyć lub zabrać przywileje, tam wyszli w trochę poważniejszej sprawie. Na drugim biegunie jest car Putin. Obrońca demokracji i praw człowieka, który nie może patrzeć jak łamane są prawa człowieka na Ukrainie. I zwołuje konferencję, na której mówi, że ruskie wojsko na Krymie to nie ruskie wojsko, bo mundur może sobie każdy kupić w sklepie. Chuj i tyle.
A tu chodzi o zasady - kiedyś osetia, czeczenia, dziś ukraina, jutro inni.

Postprzez kolend » 5 mar 2014, o 08:50

bracie napisał(a):Putin to bydlę i tyle.
I nie ma tu znaczenia czy lubimy Ukraińców czy nie. Dla mnie sprawa jest prosta - Ukraina to kraj gdzie bida piszczy. Znam wielu Ukraińców, żyje im się źle. I tak jak my kiedyś wiedzą, że można żyć trochę lepiej. Czy wiecie, że oligarchowie ukraińscy, janukowycz i jego otoczenie (100 osób) zgromadziło majątek warty około 80% PKB kraju?? To musiało wreszcie pierdyknąć, nie ma siły. I ludzie wyszli na ulicę - i tak długo wytrzymywali. U nas wychodzą gdy chce się obniżyć lub zabrać przywileje, tam wyszli w trochę poważniejszej sprawie. Na drugim biegunie jest car Putin. Obrońca demokracji i praw człowieka, który nie może patrzeć jak łamane są prawa człowieka na Ukrainie. I zwołuje konferencję, na której mówi, że ruskie wojsko na Krymie to nie ruskie wojsko, bo mundur może sobie każdy kupić w sklepie. Chuj i tyle.
A tu chodzi o zasady - kiedyś osetia, czeczenia, dziś ukraina, jutro inni.

czekaj no... czy ja dobrze pamiętam, że jakiś czas temu mieli już jedną rewolucję, wybrali sobie prawych i mądrych władców... wiec co poszło źle?! Tymoszenko chyba za niewinność też nie siedziała, a teraz ma wrócić w glorii chwały? Tam nic nie jest czarno-białe

Postprzez bracie » 5 mar 2014, o 10:56

Oczywiście masz rację. Dla mnie Tymoszenko niczym nie różni się od Janukowycza. Chodzi mi o zwykłych ludzi. Ile to można wytrzymać? Ile można być dymanym? Ja chorobliwie (może powinienem się leczyć) nie cierpię tego co za Bugiem. Języka, sposobu życia, Państw, ustrojów itp. Ale tu powstaje na naszych oczach niebezpieczny precedens. Pan z Kremla wykorzystuje niemoc i niejednorodność zachodniego świata i ze śmiechu klepie się po kolanach.

Postprzez radush » 5 mar 2014, o 11:08

bracie napisał(a): Pan z Kremla wykorzystuje niemoc i niejednorodność zachodniego świata i ze śmiechu klepie się po kolanach.

Dokładnie. I to jest najgorsze, bez względu na powód, przez który zachód powstrzymuje się od jakiejkolwiek reakcji. Myślę, że na tym poziomie świadomości ludzi, wielu latach "przyuczania" społeczeństwa Europy do wolności, nie powinno być przyzwolenia na tego typu zagrywki dyplomatyczne, gdzie jedna strona rozdaje karty i zgarnia pule bez mrugnięcia okiem, ponieważ po drugiej stronie jest nie tyle strach, co obojętność. Ale żetony kiedyś się skończą, a zachód nadal będzie chciał grać, tyle że wtedy będzie już za późno. Obojętność, (może nie tyle zwykłych ludzi, co tych przy władzy, którym nie grozi w związku z tym poniesienie żadnych strat) jest najgorszym, co w tym trzecim tysiącleciu może nas spotkać.

Postprzez kolend » 5 mar 2014, o 11:14

ale to zwykli ludzie zrobili przewrót x lat temu i wybrali ludzi, którzy znów ich dymali
Putin teraz pięknie punktuje świat zachodni, który poparłkolejny przewrót i zadaje pytania, na które zachód nie ma odpowiedzi https://www.youtube.com/watch?feature=p ... rxKI7Koz4E

Postprzez Krasz » 6 mar 2014, o 20:58

Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną musowo się zabrudzi tak już to jest zrobione.

Postprzez radush » 6 mar 2014, o 21:25

Spoko, że pod przykrywką pomocy Amerykanie dolewają naszymi rękami oliwy do ognia.

Postprzez fakszirak » 6 mar 2014, o 23:19

tymczasem kazik na krymie...

Obrazek

:)
fanem muzyki jestem..

Postprzez kolodent » 7 mar 2014, o 02:02

Sweet focia, prawie jak Kur...ski.

Postprzez donkey » 7 mar 2014, o 09:47

kolend napisał(a):ale to zwykli ludzie zrobili przewrót x lat temu i wybrali ludzi, którzy znów ich dymali
Putin teraz pięknie punktuje świat zachodni, który poparłkolejny przewrót i zadaje pytania, na które zachód nie ma odpowiedzi https://www.youtube.com/watch?feature=p ... rxKI7Koz4E

Ten Kolonko to jest niezły pojeb. Wszystkie rozumy pozjadał. Rozjebało mnie: "widzicie jakieś choinki za oknem, bo ja nie". Takim i podobnym powinno się po prostu strzelać w łeb i nie ma to nic wspólnego z Ukrainą, żeby nie było.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez bracie » 7 mar 2014, o 10:28

Cały ten syf obnażył to, jakim gównem jest Unia

Postprzez Maro » 7 mar 2014, o 12:41

bracie napisał(a):Cały ten syf obnażył to, jakim gównem jest Unia

To ja chyba już za stary jestem. Mam zupełnie inne odczucia i jako powiedzmy umiarkowany sceptyk jestem wręcz zdumiony jak szybko i sprawnie Unia działa. Absolutnie się tego po nich nie spodziewałem i mam wrażenie, że Władymir Władymirowicz także.

Kolonko tradycyjnie bredzi i jątrzy. Jak choćby z tym porozumieniem, zgodnie z którym wybory miały być DO grudnia a nie W grudniu. Ale to by nie pasowało do jego tezy, więc co tam...

O ile nie negujemy samej obecności Polski w NATO, to jest to właśnie reakcja (i zarazem demonstracja) jakiej oczekiwałbym od sojuszników.
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez bracie » 7 mar 2014, o 12:48

Maro napisał(a):

To ja chyba już za stary jestem. Mam zupełnie inne odczucia i jako powiedzmy umiarkowany sceptyk jestem wręcz zdumiony jak szybko i sprawnie Unia działa. Absolutnie się tego po nich nie spodziewałem i mam wrażenie, że Władymir Władymirowicz także.

Poważnie? Jakie to szybkie i sprawne działaniu Uni Cię zdumiały?

Postprzez Maro » 7 mar 2014, o 14:58

bracie napisał(a):
Maro napisał(a):

Poważnie? Jakie to szybkie i sprawne działaniu Uni Cię zdumiały?

W zasadzie wszystko, począwszy od samego spotkania się. Nie sądziłem też, że są w stanie uchwalić jakiekolwiek sankcje. Raczej spodziewałem się tylko jakiegoś oświadczenia typu "głębokie zaniepokojenie".
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez bracie » 7 mar 2014, o 15:06

Spotkanie się to sukces? To ich zasrany obowiązek. Sankcje. Uła, Putin zesrał się ze strachu (pewnie na ten okręt wojenny, który mu właśnie zbudowała Francja). Należy wszystkim ludziom poslugującym się ruskim paszportem zabronić wjazdu do zachodniego, zgnilego i niecywilizowanego świata. I wszystkie dzieci oligarchów zarowno ruskich jak i ukrańskich wywalić z preztiżwoych szków Wielkiej Brytanii, Szwajcarii czy innych Stanów. Niech siedzą u siebie, zapijają się na śmierć i modlą do ikon z podobizną Putina. Amen

Następna strona

Powrót do FORUM