El Dupa - Pożegnanie za friko

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: El Dupa - Pożegnanie za friko

Postprzez donkey » 16 lis 2013, o 18:17

Jedras napisał(a):Każdy wie, że Perła smakuje jak mydło;)

W konću nazwa zobowiązuje ;). Z drugiej strony lepsza, od nowego kawałka El dupy.

marman napisał(a):ja mam w domu mydło o zapachu coli oraz wiśniowym - jeszcze nie smakowałem ;)

W płynie? :P
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez marman » 16 lis 2013, o 18:28

w płynie, w płynie - cola to syna "ulubione" mydło :)

Postprzez KULTowyTOMASZ » 17 lis 2013, o 14:53

http://www.youtube.com/watch?v=WbFJZV075zw
Teledysk chyba taki sama jak nazwa płyty wskazuję .. no chyba , że to Perła jakieś 2.19 :D
Staszewski Kazimierz ! Nie rusz Kazika , bo zginiesz !

Obrazek
https://www.last.fm/pl/user/ToksycznyTomasz

Postprzez Jedras » 17 lis 2013, o 19:57

somekind napisał(a):

Nie każdy wie jak smakuje mydło. :P

Somekind najpierw skosztuj odrobinę mydła a później Perły - nie poczujesz żadnej różnicy;)

Postprzez artek » 17 lis 2013, o 21:28

Jedras napisał(a):
somekind napisał(a):

Nie każdy wie jak smakuje mydło. :P

Somekind najpierw skosztuj odrobinę mydła a później Perły - nie poczujesz żadnej różnicy;)

a co polecisz z piw bo ja od dawna nic już nie znajduję godnego uwagi?

Postprzez Jedras » 17 lis 2013, o 21:50

Szczerze mówiąc to ja też nie wiem co polecić bo wszystkie mainstreamowe browary mi się przepiły. A jeśli chodzi o regionalne piwa to już dawno wypadłem z obiegu;) Z alkoholu ogólnie polecam wódeczke:p

Postprzez artek » 17 lis 2013, o 23:49

Jedras napisał(a):Szczerze mówiąc to ja też nie wiem co polecić bo wszystkie mainstreamowe browary mi się przepiły. A jeśli chodzi o regionalne piwa to już dawno wypadłem z obiegu;) Z alkoholu ogólnie polecam wódeczke:p

również nie schodzę poniżej określonej zawartości procentów ;)

Postprzez Łukasz_eM » 25 lis 2013, o 19:21

Dziś premiera, ktoś już zakupił płytkę ?
Jak wrażenia, co tam naknocili ? :)

Postprzez dwaeuro » 25 lis 2013, o 19:40

Ja pierdole! - taka jest reakcja, chuj wie o co chodzi, ale jest zajebista! I ostrzegam nie do słuchania na trzeźwo... Mój faworyt to Pamiętam powstanie. Z Kazikowych to najlepsza jest moim zdaniem Tęcza. Z mocnych to Koniec Świata. No i z instrumentali "1 dżwięk". I Miłość w czasach e-zarazy ma swój klimat... :D

Postprzez Jedras » 25 lis 2013, o 19:59

dwaeuro napisał(a):Ja pierdole! - taka jest reakcja, chuj wie o co chodzi, ale jest zajebista!

Narobiłeś mi smaku:) Jutro trzeba będzie skoczyć do empiczu i zapoznać się z tym wiekopomnym dziełem;)

Postprzez artek » 26 lis 2013, o 00:54

polecam płytkę
inna od dotychczasowych, zupełnie
ale jest klimat, jeździ w samochodzie
koszula też fajna, w sam raz na wigilię ;)

a koncerto??? kto był ten wie :)

Postprzez dwaeuro » 26 lis 2013, o 09:11

Mógłbyś wrzucić foto koszuliny? :)

Postprzez artek » 26 lis 2013, o 10:34

dwaeuro napisał(a):Mógłbyś wrzucić foto koszuliny? :)

wrócę do domu wieczorem, to ogarnę temat

koszula biała, loga SP Rec.
przód - okładka płyty
tył, pod ściągaczem - czerwone litery - nazwa płyty

skoro biała - idealna na wilię ;)

ale podobno mają ruszyć z innymi kolorami, z tymi koszulami spieszyli się na promo płyty i koncert

Postprzez torreador2 » 26 lis 2013, o 15:48

marman napisał(a):ja mam w domu mydło o zapachu coli oraz wiśniowym - jeszcze nie smakowałem ;)

NIEZŁY TEKST:>

Postprzez nazywoalenazywo » 26 lis 2013, o 22:32

O nowej El dupie przynajmniej w dwóch empikach w Krakowie nikt nie słyszał, na półkach ani egzemplarza.
Dobrze, że jest Internet-;) Jeszcze nowy Kult był w tym roku fizycznie na półce w dniu premiery (ba wczoraj nawet nowy singiel na półce w 2 egz.), ale nowa El dupa hm... za niszowa, by wyeksponować choć jeden egzemplarz? Zresztą fizyczne salony podupadają pod względem muzyki, dziś na półkach leży np. pojedyncze egzemplarze Kultu, Kazika czy Knż w różnych miejscach przemieszane z zupełnie innymi płytami. Wszystko bez ładu i składu jak ubrania po przecenie. Chyba chodzi o to by zniechęcić do bytności w salonie i by go traktować jedynie jako punkt odbioru... W końcu każdy wie, co chce i fizycznego sklepu w sumie nie potrzebuje. W każdym razie nowa El dupa promocji chyba nie ma w ogóle...

Postprzez donkey » 26 lis 2013, o 22:39

Ma ktoś linka do jakiś 30sto sekundowych próbek utworów z tej płyty?
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Łukasz_eM » 26 lis 2013, o 23:10

donkey napisał(a):Ma ktoś linka do jakiś 30sto sekundowych próbek utworów z tej płyty?

Proszę bardzo:

http://wsm.serpent.pl/sklep/albumik.php ... ,El-D%F3pa

: )

Postprzez Goomi » 27 lis 2013, o 13:46

w saturnie w galerii krakowskiej płyt w bród, i dwie ceny 24,99 i 29,99. Pytam dlaczego, a kolo, kupuj Pan tańszą bo droższe jeszcze nie przecenione :) no i mom
Nie mam szacunku do siebie logując się tu po raz kolejny :-) Gómi

Postprzez wilkmaciej » 27 lis 2013, o 14:13

Goomi napisał(a):w saturnie w galerii krakowskiej płyt w bród, i dwie ceny 24,99 i 29,99. Pytam dlaczego, a kolo, kupuj Pan tańszą bo droższe jeszcze nie przecenione :) no i mom

Ku***a! w empiku zapłaciłem 32.99 ! zdziercy.

Postprzez polake » 27 lis 2013, o 14:17

wilkmaciej napisał(a):
Goomi napisał(a):w saturnie w galerii krakowskiej płyt w bród, i dwie ceny 24,99 i 29,99. Pytam dlaczego, a kolo, kupuj Pan tańszą bo droższe jeszcze nie przecenione :) no i mom

A u wydafcy na koncercie 30zł...
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez wilkmaciej » 27 lis 2013, o 14:23

polake napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):

A u wydafcy na koncercie 30zł...

Też ładnie :)

Postprzez pavulon » 27 lis 2013, o 16:30

Dziwie się że ktoś jeszcze kupuje w Empikach. Ta firma się tak stoczyła w ostatnich latach... Nie dość że płyty i książki wyparł jakiś szajs, to ceny mają często zaporowe. Dużo taniej można niektóre albumy dostać w Saturnie, Media Markt, nie mówiąc już o internetowych sklepach,
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez wilkmaciej » 27 lis 2013, o 16:47

pavulon napisał(a):Dziwie się że ktoś jeszcze kupuje w Empikach. Ta firma się tak stoczyła w ostatnich latach... Nie dość że płyty i książki wyparł jakiś szajs, to ceny mają często zaporowe. Dużo taniej można niektóre albumy dostać w Saturnie, Media Markt, nie mówiąc już o internetowych sklepach,

No to był chyba mój ostatni zakup w empiku. Wygodne jest jednak to, że sobie coś zamawiasz empiku online i odbierasz w salonie. W MM się chyba tak nie da. W S.P. Records kosmiczna cena wysyłki, sprawia że zakup singla jest droższy niż w empiku. Jeśli chodzi o allegro to singla jeszcze nie było - teraz się pojawiły.

Postprzez dwaeuro » 27 lis 2013, o 16:52

W MM się chyba tak nie da.

Wszystko się da. Odbiór w markecie jest darmowy, tak samo jak teraz dostawa do paczkomatów. ;)
http://www.mediamarkt.pl/krakow-m1/muzy ... ,id-912156
http://www.mediamarkt.pl/krakow-m1/muzy ... ,id-911386

Postprzez Łukasz_eM » 27 lis 2013, o 16:59

pavulon napisał(a):Dziwie się że ktoś jeszcze kupuje w Empikach. Ta firma się tak stoczyła w ostatnich latach... Nie dość że płyty i książki wyparł jakiś szajs, to ceny mają często zaporowe. Dużo taniej można niektóre albumy dostać w Saturnie, Media Markt, nie mówiąc już o internetowych sklepach,

Ja kupuję, ponieważ Media Markt, czy też innych Saturnów u nas ni ma. Na Alledrogo i innych sklepach internetowych, jak np S.P. często żenią sobie za przesyłki astronomiczne ceny. Więc trzeba szukać dalej...Przykład: Singiel Prosto w S.P. za 17.99 niesamowicie kusząca cena ! - dla tych co mają pod nosem sklep, czyli mieszkańców Warszawy. Chcesz zamówić u nich przez neta, trzeba za najtańszą opcję przesyłki 10 zł wyłożyć. W piątek zamówiłem na empik. com Prosto - singiel za 21.99 zł w poniedziałek już odbierałem. Tak samo było z poprzednimi singlami, płytami Knż, Kult Lao Che itp - szybko i zero za przesyłkę, dla mnie wygodnie.
Pewnie jest więcej osób w takiej sytuacji, więc nie ma się co dziwić

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM