Unplugged 2014

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Unplugged 2014

Postprzez k@zelot » 20 gru 2013, o 19:25

focus napisał(a):k@zelot, widzę że nie masz nic ciekawego merytorycznie do powiedzenia, to się zacząłeś ad persona czepiać

Zdecyduj się, co Ci nie pasuje - a że drogo, a że nie skaczą po scenie, a że komercha, a na koniec piszesz że i tak byś nie poszedł, nawet za darmo- bo już byłeś. To na cholerę stękasz nad ceną, jak baba na bazarze, co nie kupi, ale ponarzekać może, bo narzekanie jest za darmo.

No jak na cholerę?
Po to by jakiś grzyb się wykazał swa jakże wyższością :D
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez Bullet » 20 gru 2013, o 23:51

Tak w sumie patrzę na tą trasę i też mam mieszane uczucia. Ale pewnie i tak się przejdę, podobnie jak na początku tego roku, do Zabrza. Muszę przyznać, że ten ostatni koncert w DMiT dość pozytywnie mnie zaskoczył bo liczyłem, że odegrają tylko całą płytę + jakiś dodatkowy bis walną, a suma summarum zrobił się z tego prawie 3-godzinny koncert. Mimo wszystko jednak ciągnięcie dalej tego anplakta rzeczywiście wygląda tak trochę jakoś śmiesznie. Na cenę biletów zapewne wpływa ta licencja MTV (o czym już wspomniano), ale nadal dziwi mnie czemu jest ona taka wysoka. Niby temat jest już "oklepany" więc w moim mniemaniu mogła by być już trochę obniżona. A tutaj ta "przyjemność" nadal jest warta tyle samo, jeśli czasem nie więcej niż na pierwszej trasie.

Co się zaś tyczy kwestii krakowskiej to jedyną chyba zaletą tego miejsca będzie lokalizacja. Pamiętam 3 koncerty pomarańczowe Kultu z rzędu jak dźwięk rzędził niemiłosiernie niemal przez cały koncert. To było straszne. Ale może anplakt jako inny rodzaj dźwięku zda egzamin? Czas pokaże...

Pozdro
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez Gurt » 21 gru 2013, o 00:28

Moment, moment.

Licencja MTV na koncert Unplugged? Ja rozumiem, że brzmi lepiej niż "Akustycznie" czy "bez promdu" - ale aż tak? Rozumiem, że deal obejmuje nagranie płyty, koncert nagrywany i ewentualnie jedną jedyną trasę promocyjną tuż po wydaniu - ale aż tak? Kult nie może zrobić koncertu na takich samych zasadach, ale o innej nazwie? Jest zastrzeżony zakres niewykorzystywalnych nazw pokroju "Odetkany" czy "Wypięty"? Jak na regularnym koncercie Kultu pierdolnie prąd, to zaraz przybiegnie pan biznesmen po swój haracz? Czy umowa z tzw. Telewizją Muzyczną jest tak doszczętnie chujowa i przypomina szczegółowe zgłoszenie patentowe?

jezu jak słabo
Obrazek

Postprzez Bullet » 21 gru 2013, o 01:52

Gurt napisał(a):Jest zastrzeżony zakres niewykorzystywalnych nazw pokroju "Odetkany" czy "Wypięty"? Jak na regularnym koncercie Kultu pierdolnie prąd, to zaraz przybiegnie pan biznesmen po swój haracz?

:lol:

Gurt, You made my day! A w zasadzie night... :mrgreen:

Nie rozumiem tylko czemu użyłeś stwierdzenia "jednorazowej trasy". Skoro jest ona sygnowana tą samą frazą (anplagt) to czemu tantiemy z nazwy miałyby być zbijane tylko jednorazowo? Czemu niby przy drugiej i następnych trasach użyta nazwa miałaby stracić swoją ważność licencyjną?

Pozdr.

Postprzez gascoigne » 21 gru 2013, o 08:29

Studio, kurde.

Nie lubię tego klubu. Wielu znajomych chwali i OK. Dawno nie byłem ale jeśli nadal trzeba być 2h przed koncertem albo czekać 3 kawałki w kolejce do szatni to sorry, nie moja bajka. Za stary jestem. ;) A wraz z tą starością przestałem się oszukiwać i przyznałem wreszcie sam przed sobą - nie lubię tłumu, ścisku i duchoty. Jeśli ktoś wyprowadzi mnie z błędu i napisze, że wiele się zmieniło to się ucieszę.

Za sprawą ostatniej Pomarańczowej pierwszy raz byłem w Łaźni i mega pozytywne zaskoczenie. Bilety kupowałem w ostatniej chwili w empiku bo w ogóle całe wyjście było spontanem. Obdzwoniłem kilka punktów - wejściówek brak. W Galerii dostałem bilety, miła pani kasjerka powiedziała coś o drugim dodruku... spodziewałem się w/w niemiłych dla mnie wrażeń. I jakże się zdziwiłem. Szatnia sprawna. Sala bardzo duża - nawet blisko sceny można było spokojnie sobie stanąć nie narażając się na biczowanie czyimiś spoconymi włosami, masaż czyimś mięśniem piwnym czy przymusowe pływanie (nie to na rękach - mówię o sytuacji "nogi nie dotykają podłoża ale tułów się przemieszcza zgodnie z falowaniem tłumu). Nie mam nic przeciwko pogo ale to już zwyczajnie nie dla mnie, wybaczta.
Koncert spędziłem z najbliższymi, po swojemu. Słuchając (wporzo akustyka i nagłośnienie), okazjonalnie biegając pod scenę - przy tych kawałkach co uderzają w takie nuty duszy, że inaczej się nie da... Genialny koncert.

No więc znowu Studio. Z zakupem biletów chyba poczekam do pierwszych setlist i jeśli zobaczę jakieś perełki nie grane wcześniej/nie będące w setlitach lat ostatnich to uderzam.

A w ogóle to witam się z Państwem po raz wtóry. Mój nick na starym forum to Baryl, teraz ciut inny ale czy to ma znaczenie? Powracam po kilku latach. Dojrzalszy, starszy, bardziej zmęczony ale i bogatszy o pare doświadzceń. Ostatnie podrygi "Baryla" to była jakaś taka faza dojrzewania, w której człekowi ideolo i politykierowanie bije w czerep niesamowicie. Zatem nudne i głupkowate dyskusje, ewentualnie akcje zaczepne prowadziłem. Teraz, cokolwiek dojrzalszy i bez durnej spiny mogę pisać z powrotem o rzeczach o których wiem lub pytać o te co nie wiem. ;) Tak czy siak fajnie wstukiwać znowu te literki pod miłym dla serducha adresem.
Pozdrawiam.

Postprzez Goomi » 21 gru 2013, o 10:49

małe wyjaśnienie: Galicja Productions & Goomi nie są organizatorem unplugged w Krakowie. Startowaliśmy w "przetargu" ale nie wyszło :) w Studio tego byśmy nie zrobili, to tak obok wszystkiego :) ale może będzie miło ? oby
Nie mam szacunku do siebie logując się tu po raz kolejny :-) Gómi

Postprzez Gurt » 21 gru 2013, o 12:48

Bullet napisał(a):Nie rozumiem tylko czemu użyłeś stwierdzenia "jednorazowej trasy". Skoro jest ona sygnowana tą samą frazą (anplagt) to czemu tantiemy z nazwy miałyby być zbijane tylko jednorazowo? Czemu niby przy drugiej i następnych trasach użyta nazwa miałaby stracić swoją ważność licencyjną?

No głównie dlatego, że zazwyczaj zgraja promująca dane wydawnictwo ma to wydawnictwo w dupie po pierwszych miesiącach sprzedaży - ale to akurat normalne, nikt nie będzie płacił za reklamy w nieskończoność, jakiś mózg z ekonomii na pewno opracował dwa przecinające się wykresiki, z których wynika kiedy najlepiej przestać walić w reklamy - spoko. Piję właśnie do tego, że jak działa to w drugą stronę (że teraz to MTV dostaje pieniądze, a już reklam w swojej chujowizji nie wyświetla), to już zajebiście, to już stygmat na zawsze, artyści (znaczy się fani, bo to oni kupują bilety) mogą bulić w nieskończoność. Ja może trochę za bardzo idealistą jestem, wiem że ten chujowy świat się właśnie tak kręci - ale na miejscu jakiegoś artysty-buntownika zacząłbym nazywać swoje koncerty akustyczne inaczej i wypiął się (unplug) na ściągających haracze. Ale obawiam się, że biurwy przebrzydłe tak skonstruowały umowę, że Kult już teraz nie może zrobić akustycznego koncertu wg własnego widzimisię bez nazywania tego Unplugged - a taką wolność przecież posiadali przed zawarciem kontraktu.

Jest szansa, że zespół nie próbuje się wypiąć na MTV i korzystają z "dobrodziejstw" (jedyne, które pozostało, to nazwa - cała reszta, m.in. aranżacje - to ich własna ciężka robota) tego dealu, bo... nie wiem, kurwa. Napisałbym, że dlatego, że uważają że ludzie to debile i rozpoznają nazwę i dlatego przyjdą na koncert (a nie dla setki innych powodów), ale nie chcę obrażać nikogo.
Obrazek

Postprzez gascoigne » 21 gru 2013, o 16:37

Swoją drogą nie rozumiem po co komu do kieszeni zaglądać. Chce się wam przyjść posłuchać albo nie.
Co mnie obchodzi kooperacja bądź jej brak z MTV? Jeśli ulubiony artysta może na czymś fajnie zarobić (w czasach x-megowych netów etc) to co w tym złego?
Oponowałbym gdyby ktoś z ZPiT został pacynką TVP jak niektórzy liderzy kabaretów. Smakowanie makaronów rano, wieczorem komentarz na temat Gowina, olanie dawnych kolegów za hajs i etat na Woronicza. To jest prostytucja ale unplugged? E tam.

Postprzez Gurt » 21 gru 2013, o 17:21

Ale od tego jest forum, żeby sobie popierdolić.
Obrazek

Postprzez donkey » 22 gru 2013, o 22:42

Ja bym miał tylko jedno życzenie. W pierwotnym koncercie mieli na bisy przygotowaną piosenkę "PO(sic! -to tak na zaccętę)grzebowy", która jest bardzo trudna; ma smutne strasznie zwrotki i wesoły refren. Tak bym chciał by to się nie ZMARNOWAŁO, by to w końcu zagrali.

Jeszcze na bis mieli ponoć "Piotra Pielgrzyma" - piękna piosenka.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez slaw » 22 gru 2013, o 23:31

donkey napisał(a):Ja bym miał tylko jedno życzenie. W pierwotnym koncercie mieli na bisy przygotowaną piosenkę "PO(sic! -to tak na zaccętę)grzebowy", która jest bardzo trudna; ma smutne strasznie zwrotki i wesoły refren. Tak bym chciał by to się nie ZMARNOWAŁO, by to w końcu zagrali.

Mnie się kojarzy, że na setliście była pieśń "Kiedy ucichną działa już", a o "Piotrze Pielgrzymie" Jarek Ważny u Artura Rawicza wspominał, że nie wszedł.

Swoją droga mogli choć jedną z nich zagrać. Ale nie, lepiej "Pooolskaaaaaaaa" na bis krzyczeć.

Postprzez onyx » 23 gru 2013, o 14:47

donkey napisał(a):Ja bym miał tylko jedno życzenie. W pierwotnym koncercie mieli na bisy przygotowaną piosenkę "PO(sic! -to tak na zaccętę)grzebowy", która jest bardzo trudna; ma smutne strasznie zwrotki i wesoły refren. Tak bym chciał by to się nie ZMARNOWAŁO, by to w końcu zagrali.

Może zagrają, bo to bardzo dobry kawałek.
A tak na marginesie mamy jakiś koncertowy urodzaj :) Przed akustycznym jeszcze występ K.N.Ż.
Prawda w relacji i ochrona,to co było nie istnieje,ale ma na dzisiaj wpływ.

Postprzez Radek » 26 gru 2013, o 13:22

Mam pytanie czy bilety wysyłane pocztą są drukowane z maszynki czy kolorowe "kolekcjonerskie"?
Jest jeszcze możliwość wydrukowania sobie samemu w domu po zapłaceniu.

Postprzez Bullet » 31 gru 2013, o 00:31

Z tego co pamiętam i co wyczytałem w TR to "POGRZEBOWY" miał być numerem zagranym normalnie w secie podstawowym. Dopiero w późniejszej drodze eliminacji wypadł jednak z setu.

Na bisy z kolei wpisane były "Kiedy ucichną działa już" oraz "Piotr Pielgrzym". Wiem, bo widziałem na kartce po koncercie.

slaw napisał(a):Swoją droga mogli choć jedną z nich zagrać. Ale nie, lepiej "Pooolskaaaaaaaa" na bis krzyczeć.

No i cały misterny plan w pizdu. Cóż poradzisz? :( Aż dziw, że ludziom się to jeszcze nie może znudzić... :? Notabene, teraz po upływie czasu ubolewam, że jednak nie zagrali tych planowanych bisów z kartki. Byłby kolejny smaczek na płycie w postaci nietypowych bonusów aniżeli znowu oklepane numery z tą tylko różnicą, że zostały zagrane akustycznie... :evil:

Pozdr.

Postprzez uve » 31 gru 2013, o 00:37

Bullet napisał(a):
slaw napisał(a):Swoją droga mogli choć jedną z nich zagrać. Ale nie, lepiej "Pooolskaaaaaaaa" na bis krzyczeć.

No i cały misterny plan w pizdu. Cóż poradzisz? :( Aż dziw, że ludziom się to jeszcze nie może znudzić... :?

"(...)Kolejny koncert, czego byśmy nie grali
POOOOLSKA ryczy pół sali(...)" ;)

Postprzez sumkinda » 31 gru 2013, o 14:15

Radek napisał(a):Mam pytanie czy bilety wysyłane pocztą są drukowane z maszynki czy kolorowe "kolekcjonerskie"?
Jest jeszcze możliwość wydrukowania sobie samemu w domu po zapłaceniu.

Przed chwilą odebrałem z poczty... Bilety są "kolekcjonerskie".
Pamiętam powstanie warszawskie, bo powstałem po imprezie we Warszawie właśnie...

Poprzednia strona

Powrót do FORUM