Wybory Prezydenckie 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Wybory Prezydenckie 2015

Postprzez kolodent » 31 mar 2015, o 13:42

Zakładam ten wątek całkiem serio. Przez ładnych kilka lat oddawałem głosy na JKM. Teraz po raz pierwszy mam dylemat, waham się pomiędzy JKM a Kukizem. Wiem, obydwaj nie mają szans na prezydenturę. Ale obydwaj mają szansę pokazać faka układowi POPiS/dzielców a to dla mnie jest bezcenne.
Swoją drogą byłoby naprawdę ciekawie, gdyby Kukiz przeszedł do drugiej tury :mrgreen:
Tak więc w pierwszej zamierzam głosować sercem a w drugiej z konieczności rozumem.
A Wy, jak to widzicie ?
im lepiej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta

Re: Wybory Prezydenckie 2015

Postprzez dwaeuro » 31 mar 2015, o 13:55

Dla mnie JKM totalnie się skompromitował podziałem KNP. Pokazał, że jak wszystkim zależy mu i jego otoczeniu wyłącznie na dostępie do koryta. Dlatego pozostały dwie opcje, albo w ogóle olać wybory w tym represyjnym państwie, albo zagłosować na Kukiza. Co zrobię? Nie wiem jeszcze.

Postprzez filip264 » 31 mar 2015, o 16:46

dwaeuro napisał(a): albo w ogóle olać wybory w tym represyjnym państwie

,,Aby zło zatriumfowało, wystarczy, by dobry człowiek niczego nie robił.
Jedna myśl o tym żeby zatryumfować nad złem, jest dla dobrego człowieka niczym.
Jedyną rzeczą potrzebną złu do zwycięstwa jest bierność dobrych ludzi.
Zło zwycięża, gdy dobrzy ludzie nic nie robią."

Edmund Burke
Na czarnej szosie pereł moc, to deszcz w tunelu świateł lśni...

Postprzez wilkmaciej » 1 kwi 2015, o 15:50

dwaeuro napisał(a):Dla mnie JKM totalnie się skompromitował podziałem KNP. Pokazał, że jak wszystkim zależy mu i jego otoczeniu wyłącznie na dostępie do koryta. Dlatego pozostały dwie opcje, albo w ogóle olać wybory w tym represyjnym państwie, albo zagłosować na Kukiza. Co zrobię? Nie wiem jeszcze.

W jaki sposób JKM się skompromitował poprzez podział w KNP? Nie za bardzo rozumiem. Wywalili go z KNP i tym pokazał, że mu zależy na dostępie do koryta? Nie zauważyłem nic co by świadczyło o jego walce o koryto. Kukiz to gość który nie wie czego chce. Niby prawicowiec, a krzyczał o dopłaty i pomoc górnikom. Tak więc socjalista czy liberał? Do afery z górnikami mocno mi się podobał.

Postprzez kolodent » 1 kwi 2015, o 17:32

No właśnie, Kukiz jest naiwny, infantylny, prosty, szczery. Jedyny kandydat, któremu nie chodzi o władzę i profity.
Niepoprawny, romantyczny idealista ale można mu ufać.

Postprzez bigdil » 1 kwi 2015, o 18:05

Obrazek

To jest mój kandydat:-)

Postprzez bigdil » 1 kwi 2015, o 19:28

Przepraszam, że post pod postem, ale dlaczego kolodent napisałeś że Twoja lokalizacja to "dno i 7 metrów mułu"? Gdzie Ty jesteś, że tak zapytam, może potrzebujesz pomocy?

Postprzez kezlok » 1 kwi 2015, o 20:45

Dla mnie Kukiz już dawno stracił kontakt z jakąkolwiek rzeczywistością, więc na niego nie zagłosuje na pewno. A czy w ogóle na kogoś? Mam poważne wątpliwości.

Postprzez Jedras » 1 kwi 2015, o 21:24

Jeżeli kierować się walorami estetycznymi to Ogórek deklasuje całą resztę;)

Postprzez Jaaasiek » 1 kwi 2015, o 22:06

kezlok napisał(a):Dla mnie Kukiz już dawno stracił kontakt z jakąkolwiek rzeczywistością, więc na niego nie zagłosuje na pewno. A czy w ogóle na kogoś? Mam poważne wątpliwości.

No dokładnie. Kukiz popada w paranoję, JKM kompromituje Polaków za granicą i szczyci się tym, że za to kasę bierze. Reszta kandydatów podobnie bez wyrazu, jedna pieprzona zgraja i ani jednego poważnego, na którego warto głos oddać.
Obrazek

Postprzez kolodent » 2 kwi 2015, o 16:33

bigdil napisał(a):Przepraszam, że post pod postem, ale dlaczego kolodent napisałeś że Twoja lokalizacja to "dno i 7 metrów mułu"? Gdzie Ty jesteś, że tak zapytam, może potrzebujesz pomocy?

dlaczego napisałem? a taki "dżołk" wydawało mi się to kiedyś śmieszne 8-)
upgrade już zrobiony.

pomoc ? przydałaby się, najlepiej w weekend majowy, muszę odmalować ogrodzenie i wiatę, dawaj... :P

Ogóreck faktycznie najładniejsza, jak będą wybory na miss parlamentu na 100% będę na nią głosował ;)

Postprzez Jaaasiek » 2 kwi 2015, o 17:08

Widzę kolodent, że konsekwentnie pniesz się w górę ;)
Obrazek

Postprzez dwaeuro » 2 kwi 2015, o 17:56

kolodent napisał(a): jak będą wybory na miss parlamentu na 100% będę na nią głosował ;)
Tyle, że nie jest i raczej nie ma szans na to, że będzie kiedykolwiek w parlamencie.

Postprzez babeo » 2 kwi 2015, o 20:34

Jedras napisał(a):Jeżeli kierować się walorami estetycznymi to Ogórek deklasuje całą resztę;)

No tak, bo Anka nie zebrała 100tys podpisów.

A na poważnie. Choć przez większość zostanę pewnie okrzyknięty moherem, ciemnogrodem itp, ale nie boję się przyznać, że od 2001 roku głosuję tak samo i tym razem również dwa razy zagłosuję na Dudę.

Postprzez Jaaasiek » 2 kwi 2015, o 20:37

Tu nie ma się z czego śmiać, tu raczej trzeba płakać, że jedynie Bronek i Duda wydają się być jedynymi poważnymi kandydatami.
Obrazek

Postprzez djadijos » 2 kwi 2015, o 23:47

ano niestety reszta jest daleko w tyle choc jest jeszcze duzo czasu.

Postprzez bigdil » 2 kwi 2015, o 23:58

kolodent napisał(a):upgrade już zrobiony.

pomoc ? przydałaby się, najlepiej w weekend majowy, muszę odmalować ogrodzenie i wiatę, dawaj... :P

Poprawiło Ci się o dwa metry, dobre i to. Niestety nie mogę Ci pomóc w weekend majowy bo wyjeżdżam, ale może ktoś inny z forum pomaluje Ci tą wiatę i ogrodzenie. Hej, pomożecie kolodentowi odmalować wiatę i ogrodzenie?:)

Postprzez Jaaasiek » 3 kwi 2015, o 15:51

babeo napisał(a):
Jedras napisał(a):A na poważnie. Choć przez większość zostanę pewnie okrzyknięty moherem, ciemnogrodem itp, ale nie boję się przyznać, że od 2001 roku głosuję tak samo i tym razem również dwa razy zagłosuję na Dudę.

Aczkolwiek babeo, mam nadzieję, że wiesz, że Duda (podobnie jak Komorowski) to tylko figurant? Obydwaj zrobią to co im powiedzą Jarek albo Ewa.
Obrazek

Postprzez Holba » 5 kwi 2015, o 13:56

Jaaasiek, bez jaj :D (Wesolych Swiat). O ile Duda faktycznie moze byc figurantem u Jarka, o tyle Komorowski nie bedzie sluchal gwiazdy od przekopywania ziemi metr w dol. Komorowski to jezdzi na smyczy u WSI. Tam sa jego mocodawcy.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez babeo » 5 kwi 2015, o 14:45

Jaaasiek napisał(a):
babeo napisał(a):
Jedras napisał(a):A na poważnie. Choć przez większość zostanę pewnie okrzyknięty moherem, ciemnogrodem itp, ale nie boję się przyznać, że od 2001 roku głosuję tak samo i tym razem również dwa razy zagłosuję na Dudę.

Aczkolwiek babeo, mam nadzieję, że wiesz, że Duda (podobnie jak Komorowski) to tylko figurant? Obydwaj zrobią to co im powiedzą Jarek albo Ewa.

Absolutnie tak. Dotyczy to każdego kandydata popieranego przez partie. Obojętnie jaki kandydat i obojętnie jaka partia.

Postprzez donkey » 5 kwi 2015, o 16:39

babeo napisał(a):
Absolutnie tak. Dotyczy to każdego kandydata popieranego przez partie. Obojętnie jaki kandydat i obojętnie jaka partia.

Tutaj się mylisz. Kwaśniewski będąc prezydentem rozpierdoloił polską lewicę na spółke z Michnikiem. Kiedyś jechałem pociągiem z posłem Solaną (zasiadał w komisji "afery Rywina" z ramienia Samoobrony) i mówił, że w sejmie tajemnicą poliszynela jest, że oni chcieli wykończyć Millera za to, że stanowczo odmówił wypłacenia jakiś tam odszkodowań Żydą.
Zatem nie zawsze tak jest, że prezydent jest figurantem przewodniczącego swojej partii.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez albi87 » 12 kwi 2015, o 19:34

Niestety jak zwykle nie ma kandydata, na którego mógłbym zagłosować. Tak z czystym sumieniem. Myślę, że walka będzie pomiędzy Komorowskim a Dudą. To najbardziej prawdopodobne.

Wybory Prezydenckie 2015

Postprzez HieronimDWed » 14 kwi 2015, o 13:41

Ciekawie zapowiadaj± się tegoroczne Wybory Prezydenckie. Już zgłosiło chęć wystartowania wielu kandydatów, a jeszcze zapewne dojdzie wielu nowych. Wsród tych, którzy do tej pory ogłosiłi chęć wystartowania s± : Andrzej Duda, Grzegorz Braun, Magdalena Ogórek, Paweł Kukiz ten chyba troszki się pomylił, Ryszard kalisz, Włodzimierz Korab-karpowicz komitet "Przyszła Polska", Marian Kowalski Ruch Narodowy, Waldemar Deska Ruch Libertariański. Ze strony rz±dz±cej kliki zapewne Komorowski albo Schetyna. Zapowiada się więc ostra walka zakładamy, że tym razem rz±dz±ca banda nie sfałszuje wyborów, i każdy wynik jest możliwy.

Ja osobi¶cie poprę albo Andrzeja Dudę, albo Grzgorza Brauna. Drugiego w pierwszej turze, a pierwszego w drugiej turze. Duże szanse ma ... Magdalena Ogórek, wręcz nachalnie promowana przez reżymowe media. i zobaczcie, wystarczy codzienna propaganda, i ta nikomu do tej pory nieznana pani, może mieć w sondażach miejsce w pierwszej trójce ...

No ale poczekajmy, do wyborów jeszcze trochę czasu ...

----------------------------------------
moja strona www
szyby samochodowe

Postprzez Holba » 16 kwi 2015, o 07:58

Premia za spotkanie z Komorowskim

Na jaw wychodzą nowe fakty związane z wizytą Bronisława Komorowskiego w Kaliszu w ramach kampanii wyborczej. O spotkaniu z ubiegającym się o reelekcję prezydentem zrobiło się głośno, gdy zgromadzeni przed ratuszem ludzie skandowali „Gdzie jest szogun?!”. Teraz okazuje się, że za udział w spotkaniu z prezydentem miejscy urzędnicy otrzymywali premię.

Jak wynika z ustaleń reporterów „Faktu” urzędnicy, którzy pojawili się na specjalnej sesji z okazji 25-lecia samorządu terytorialnego w Polsce otrzymywali premię.

- Miejscy urzędnicy, którzy pojawili się na spotkaniu z prezydentem i pomagali w jego organizacji, dostali od pracodawcy premię w wysokości 400 złotych – informuje „Fakt”.

Okazuje się, że w ten sposób wyróżnione zostały 23 osoby. Kaliski ratusz wydał na ten cel łącznie ponad 9000 złotych. Władze miasta nie widzą jednak w tym nic złego.

– Na taką decyzję pozwala nam regulamin wynagradzania. To nie są żadne dodatkowe pieniądze, a właśnie środki z puli na wynagrodzenia, w której zawsze są jakieś rezerwy – tłumaczył w rozmowie z „Głosem Koszalińskim” sekretarz miasta Tomasz Czuczak.

Kurwa, kurwie lba nie urwie.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez kolodent » 16 kwi 2015, o 11:20

Podjałem diecezję, głosuję na Kukiza. To jedyny kandydat, do którego nie mam obrzydzenia :)

Następna strona

Powrót do FORUM