djadijos napisał(a):Jarek Ważny na swoim fb:Rzadko się zdarza, żebyśmy mieli takie przerwy w letnim sezonie. Nie odwykliśmy jednak od siebie za bardzo, bo w dni powszednie siedzieliśmy w Proximie, pracując nad nowym materiałem. Wczoraj w busie podzieliłem się z kolegami pomysłem, jak oddzielić ziarna od plew dobierając numery na nowy krążek. Zaproponowałem totalną jawność, tzn. wrzucenie wszystkiego jak leci-w postaci surowej-do sieci, i oddanie głosu ludowi. Niech ludzie stworzą sobie płytę i wybiorą na nią utwory-głosując-na 10 czy 15 ich zdaniem najlepszych. Spotkało się to z dość powściągliwym przyjęciem, co raczej mnie nie zaskoczyło, niemniej, otworzyło front szerszej dyskusji, co z kolei bardzo mnie ucieszyło, bo najgorszy to czas, kiedy ludzie ze sobą nie rozmawiają. A jak rozmawiają, to szansa jest zawsze.
tommyramone napisał(a):To już z dwojga złego lepiej napakować CD maksymalnie, wszystkim co zostało nagrane tak jak było na moim wydawcy, i jak komuś numer nie siądzie to sobie przewinie a wszyscy będą zadowoleni.
SafeMan napisał(a):tommyramone napisał(a):To już z dwojga złego lepiej napakować CD maksymalnie, wszystkim co zostało nagrane tak jak było na moim wydawcy, i jak komuś numer nie siądzie to sobie przewinie a wszyscy będą zadowoleni.
Toż to by była największa tragedia, albumów nie powinno się wydawać w ten sposób
tommyramone napisał(a):SafeMan napisał(a):tommyramone napisał(a):To już z dwojga złego lepiej napakować CD maksymalnie, wszystkim co zostało nagrane tak jak było na moim wydawcy, i jak komuś numer nie siądzie to sobie przewinie a wszyscy będą zadowoleni.
Toż to by była największa tragedia, albumów nie powinno się wydawać w ten sposób
No tak to lepiej w ogóle nie usłyszeć kilku fajnych numerów, bo a nuż zespół je uzna za kiepskie. Z paroma piosenkami do Poligono Industrial tak było też. Był taki numer, który słyszałem dwa razy w życiu w 2004 roku. Na próbie, dźwięku i potem na koncercie, z naprawdę fajnym riffem dętych i nie znalazł się na płycie. Owszem masz rację, ale w przypadku Kultu ta zasada nie bardzo działa chyba
dwaeuro napisał(a):Negle, dokładnie. I zrobić to tak porządnie jak np. ostatnie Lao Che.
donkey napisał(a):Właśnie, orientuje sie ktoś (może artek?) czy w ramach prawie dwu miesięcznej przerwy koncertowej Kult wejdzie (wszedł) do studia by nagrać nową płytę?
Dzięki za ewentualne info.
donkey napisał(a):Maja ponoć 23 piosenki, dużo komponuje sekcja dęta i Kazik teksty ma zamiar na samym końcu pisać:
http://muzyka.onet.pl/rock/kazik-stasze ... iad/p8dwrt
Orientuje się ktoś czy weszli w końcu do studia? A jak tak, to nagrywają znowu w S.P. czy zostali u Toczki?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 40 gości