Wybory parlamentarne 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wybory parlamentarne 2015

Postprzez wilkmaciej » 20 lis 2015, o 12:58

http://niezalezna.pl/73093-jan-bury-usl ... ch-lapowek

Mnie sie to bardziej podoba:) Audyt u Komoruskiego też ciekawy jest. :lol: :lol:

Postprzez wilkmaciej » 20 lis 2015, o 12:59

Jaaasiek napisał(a):Jacek Kurski wiceministrem Kultury

https://www.youtube.com/watch?v=XXlH7rJSw40

Bardzo dobrze. Wszak kulturowo bardzo wzbogacił nasz kraj, chociażby filmem "Nocna Zmiana" którego był reżyserem :D

A Ty Jasiu zamiast zajmować się głupotami, zacznij uczyć się Koranu bo będziesz jako jeden z pierwszych musiał recytować :lol:

Postprzez Jaaasiek » 20 lis 2015, o 14:10

Akurat parę wersetów znam. Kiedyś może to życie uratować jak pokazuje dzisiejsza sytuacja z zakładnikami na Mali.

Kurski ewentualnie tyle z kulturą może mieć wspólnego co może kiedyś był na pokazie kulturystycznym.

Czekamy jeszcze na Antka, co powie po wypuszczeniu z psychiatryka i na przyszła przewodniczącą TK Lord Krystynę Pawłowicz.

Najlepszy jednak jest Kukiz jako wiceszef komisji ds. służb specjalnych. Właściwy człowiek z kompetencjami na właściwym miejscu. Czy tylko mnie wydaje się to jako próba rzucenia mu ochłapu, aby sobie "dychnął" na chwilę od patrzenia PiSowi na ręce?
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 20 lis 2015, o 15:05

Jaaasiek napisał(a):Akurat parę wersetów znam. Kiedyś może to życie uratować jak pokazuje dzisiejsza sytuacja z zakładnikami na Mali.

Kurski ewentualnie tyle z kulturą może mieć wspólnego co może kiedyś był na pokazie kulturystycznym.

Czekamy jeszcze na Antka, co powie po wypuszczeniu z psychiatryka i na przyszła przewodniczącą TK Lord Krystynę Pawłowicz.

Najlepszy jednak jest Kukiz jako wiceszef komisji ds. służb specjalnych. Właściwy człowiek z kompetencjami na właściwym miejscu. Czy tylko mnie wydaje się to jako próba rzucenia mu ochłapu, aby sobie "dychnął" na chwilę od patrzenia PiSowi na ręce?

To dobrze, że przygotowujesz się do swojej roli w europie, którą ludzie o Twoich poglądach nam wkrótce zaserwują. Cieszę się, że znasz już parę wersetów. Mam nadzieję, że z pięknym akcentem będziesz recytował miłość do allaha. Przykładny z Ciebie zmierzający do samozagłady euro-obywatel. "Może uratować życie" - to się nazywa szczerość pełną gębą! O Macierewiczu i psychiatryku to żal komentować - wymyśl proszę coś oryginalnego, zamiast powtarzać wkoło ten sam bełkot po swoich postkomunistycznych idolach pokroju Michnika i Lisa. Te debilizmy już znamy z mediów. Wykaż się własną inwencją. Zawsze się kreowałeś na niezależnego politycznie (co od początku było widać, że jest gówno prawdą), a teraz psioczysz na TK. Nie podoba się, że wypieprzą skład ustawiony pod siebie w ostatnim akcie desperacji, przez PO-wskie uciekające z tonącego okrętu antypolskie szczury? Co do Kukiza - tak, tylko Tobie się tak wydaje. A, zapomniałeś dodać coś o Kamińskim i Ziobro. Wtedy dopiero będziesz Tvnową kalką w pełni.

Postprzez Jaaasiek » 20 lis 2015, o 15:50

wilkmaciej napisał(a):To dobrze, że przygotowujesz się do swojej roli w europie, którą ludzie o Twoich poglądach nam wkrótce zaserwują. Cieszę się, że znasz już parę wersetów. Mam nadzieję, że z pięknym akcentem będziesz recytował miłość do allaha. Przykładny z Ciebie zmierzający do samozagłady euro-obywatel. "Może uratować życie" - to się nazywa szczerość pełną gębą!

Cóż, ludzi o Twojego pokroju zawsze uważałem za nie umiejących czytać i wykazujących braki logiki - ciesze się, że udowadniasz moją tezę:

- Stawiasz znak równości pomiędzy studiowaniem fragmentów Koranu a wyznawaniem miłości Allahowi, studenci arabistyki to musi być istna fabryka terrorystów w takim razie
- Nie rozumiesz co znaczy "może uratować życie" - to tak jakbyś, napadnięty przez kiboli Wisły, skłamał, że jesteś za Wisła a byłbyś za Cracovią, zaznaczyłem wyraźnie, iż piszę to w kontekście dzisiejszych wydarzeń na Mali, gdzie terroryści wypuścili 9 osób znających fragmenty Koranu

No, ale jak tu się kłócić z prawicową retoryką...
wilkmaciej napisał(a):O Macierewiczu i psychiatryku to żal komentować - wymyśl proszę coś oryginalnego, zamiast powtarzać wkoło ten sam bełkot po swoich postkomunistycznych idolach pokroju Michnika i Lisa. Te debilizmy już znamy z mediów. Wykaż się własną inwencją.

No tak, bo nawet jak ktoś uważa Macierewicza za psychola z własnej inicjatywy (nie trzeba tu mediów Michnika, Lisa itp., wypowiedzi o katastrofie, parówkowe przykłady i teorie spiskowe wystarcza mi zupełnie), to już czyta Wyborczą, jest za TVN i w ogóle lewak pełną gębą. No bo wszyscy prawidłowo myslący ludzie mają Antoniego za prawego człowieka, stonowanego, miłego i bezstronnego. Cieszę się równiez, że masz ukryte talenty detektywistyczne (taki patriotyczny Sherlock, o, przepraszam - Szerlok, Holmes), skoro bezbłędnie wydedukowałeś moich idoli. Nie zapomnij dodać, że mam ołtarzyki z ich wizerunkiem, podobnie jeszcze Tuska, Komorowskiego i Angeli Merkel.

wilkmaciej napisał(a):Zawsze się kreowałeś na niezależnego politycznie (co od początku było widać, że jest gówno prawdą), a teraz psioczysz na TK. Nie podoba się, że wypieprzą skład ustawiony pod siebie w ostatnim akcie desperacji, przez PO-wskie uciekające z tonącego okrętu antypolskie szczury?

Co Ty gadasz człowieku??? Odstaw leki :mrgreen: GDZIE?! Gdzie psioczę na TK?!?! Napisałem tezę, że Krysia "Szczyt elokwencji" Pawłowicz zostanie ich nowym prezesem. Mnie nie obchodzi jaki będzie ogólny skład, ale to jest osoba, którą uważam za niepoczytalną i niezdolną do pełnienia takiej funkcji bezpartyjnie. Wystarczy pośledzić jej wypowiedzi oraz jej facebooka i odpowiedzi do ludzi komentujących inaczej niż z jedyną słuszną ideologią.

Co do niezależności politycznej to, parafrazując Sapkowskiego "każdego, kto powie Ci, że jest niezależny politycznie, zapytaj, którą z polityk ma aktualnie na myśli" ;) - to można odnieść do każdego.

wilkmaciej napisał(a):Co do Kukiza - tak, tylko Tobie się tak wydaje. A, zapomniałeś dodać coś o Kamińskim i Ziobro. Wtedy dopiero będziesz Tvnową kalką w pełni.

Kamińskiego sprawa jaka jest widać gołym okiem. Prezydent postawił się nad sądami. Nieważne czy decyzja sądu była krzywdząca. To jest kolesiostwo, które zarzucano słusznie PO, a którego miało nie być. Nowe standardy polityczne... Taki chuj. Jeśli prezydent na początku swojej kadencji kwestionuje całe polskie sądownictwo, to coś tu nie halo, nie uważasz? Dlaczego od razu wziął się za swego partyjnego kolegę, którego sprawa jeszcze nie była rozstrzygnięta, a jest masa zwykłych ludzi udupionych przez lichwę (tak, zgadzam się, wina systemu, tworzonego wcześniej i przez PiS i PO), chwilówki czy tym podobne? Moralność Kalego?

Skoro taki Pan jesteś oblatany to wymień mi Pan kompetencje Kukiza w tym zakresie. Kukiz to kolejny z gości, którzy mieli zamiar walczyć o coś w Sejmie a powoli staje się sługusem na garnuszku PiS.

PiS obiecywał - idzie nowe. Szczerze to trochę im wierzyłem. Tymczasem mamy te same mordy, co 8 lat temu, powoli zaczyna się powtarzać ich retoryka sprzed lat. Premierem miała być Szydło, tymczasem jest okrutnie bez wyrazu i ducha, podobnie jak Kopaczka, a prym wiedzie Kaczyński... Chyba nie to obiecywali?
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 20 lis 2015, o 15:55

PS. Wszyscy z taką zawziętością wytykali ze swojego punktu widzenia błędy poprzedników, ale jak już ktoś od początku nieprzychylnym okiem patrzy na ręce obecnej władzy, to już jest be? :) To tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że moralność Kalego w Polsce jest w wielkim rozkwicie. Pozdrawiam.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 20 lis 2015, o 16:28

Jaaasiek napisał(a):Cóż, ludzi o Twojego pokroju zawsze uważałem za nie umiejących czytać i wykazujących braki logiki - ciesze się, że udowadniasz moją tezę:

- Stawiasz znak równości pomiędzy studiowaniem fragmentów Koranu a wyznawaniem miłości Allahowi, studenci arabistyki to musi być istna fabryka terrorystów w takim razie
- Nie rozumiesz co znaczy "może uratować życie" - to tak jakbyś, napadnięty przez kiboli Wisły, skłamał, że jesteś za Wisła a byłbyś za Cracovią, zaznaczyłem wyraźnie, iż piszę to w kontekście dzisiejszych wydarzeń na Mali, gdzie terroryści wypuścili 9 osób znających fragmenty Koranu

To Ty nie potrafisz myśleć ani czytać co napisałem. Nie powiedziałem, że uczysz się Koranu z miłości, a jedynie że się cieszę, że wiesz że będzie Ci to potrzebne. Dzięki takim jak Ty zresztą. Wiem w jakim kontekście piszesz, bo mój pierwszy post był napisany w tym samym kontekście, czego niestety nie wychwyciłeś.

"No, ale jak tu się kłócić z prawicową retoryką..." - :lol: :lol: Będziesz jeszcze prawicę błagał, żeby jakikolwiek porządek na tym świecie uratowała :lol:

Jaaasiek napisał(a):No tak, bo nawet jak ktoś uważa Macierewicza za psychola z własnej inicjatywy (nie trzeba tu mediów Michnika, Lisa itp., wypowiedzi o katastrofie, parówkowe przykłady i teorie spiskowe wystarcza mi zupełnie), to już czyta Wyborczą, jest za TVN i w ogóle lewak pełną gębą. No bo wszyscy prawidłowo myslący ludzie mają Antoniego za prawego człowieka, stonowanego, miłego i bezstronnego. Cieszę się równiez, że masz ukryte talenty detektywistyczne (taki patriotyczny Sherlock, o, przepraszam - Szerlok, Holmes), skoro bezbłędnie wydedukowałeś moich idoli. Nie zapomnij dodać, że mam ołtarzyki z ich wizerunkiem, podobnie jeszcze Tuska, Komorowskiego i Angeli Merkel.

Jak zwykle bełkot lewaka. Ołtarzyki Tusk, Merkel. Po co tak bełkoczesz?
Uważasz za psychola z własnej inicjatywy mówisz? A skąd zaczerpnąłeś parówkową retorykę? To że jesteś lewakiem pełną gębą jest oczywiste. Tak jak to że ja za prawicą. Dlaczego się wstydzisz? :D

Jaaasiek napisał(a):Co Ty gadasz człowieku??? Odstaw leki :mrgreen: GDZIE?! Gdzie psioczę na TK?!?! Napisałem tezę, że Krysia "Szczyt elokwencji" Pawłowicz zostanie ich nowym prezesem. Mnie nie obchodzi jaki będzie ogólny skład, ale to jest osoba, którą uważam za niepoczytalną i niezdolną do pełnienia takiej funkcji bezpartyjnie. Wystarczy pośledzić jej wypowiedzi oraz jej facebooka i odpowiedzi do ludzi komentujących inaczej niż z jedyną słuszną ideologią.

Czy w swej niezależności politycznej dostrzegasz jakichś ludzi (poza PO), którzy są poczytalni?

Jaaasiek napisał(a):Co do niezależności politycznej to, parafrazując Sapkowskiego "każdego, kto powie Ci, że jest niezależny politycznie, zapytaj, którą z polityk ma aktualnie na myśli" ;) - to można odnieść do każdego.

Zaraz, to Ty nieudolnie próbujesz udawać niezależnego nie ja prawda?

Jaaasiek napisał(a):
Kamińskiego sprawa jaka jest widać gołym okiem. Prezydent postawił się nad sądami. Nieważne czy decyzja sądu była krzywdząca. To jest kolesiostwo, które zarzucano słusznie PO, a którego miało nie być. Nowe standardy polityczne... Taki chuj. Jeśli prezydent na początku swojej kadencji kwestionuje całe polskie sądownictwo, to coś tu nie halo, nie uważasz? Dlaczego od razu wziął się za swego partyjnego kolegę, którego sprawa jeszcze nie była rozstrzygnięta, a jest masa zwykłych ludzi udupionych przez lichwę (tak, zgadzam się, wina systemu, tworzonego wcześniej i przez PiS i PO), chwilówki czy tym podobne? Moralność Kalego?

Ty uważasz że kolesiostwo. Ja uważam, że Kamiński został skazany za ściganie POwskich złodziei. Gołym okiem, to widać że ten wyrok był upolityczniony. Co to znaczy, prezydent postawił się ponad sądami? Czy to pierwsze ułaskawienie w historii 3 RP o jakim słyszałeś Jasiu? Jak Kwaśniewski Słowika ułaskawiał nawet się o tym tyle nie mówiło. Nie zastanawiasz się zapewne dlaczego. Komruski lepszy nie był. O czym więc Jasiu bełkoczesz?

Jaaasiek napisał(a):Skoro taki Pan jesteś oblatany to wymień mi Pan kompetencje Kukiza w tym zakresie. Kukiz to kolejny z gości, którzy mieli zamiar walczyć o coś w Sejmie a powoli staje się sługusem na garnuszku PiS.

Twoje wnioski naprawdę ciężko komentować, bo są żałosne. Powiedz jaka konkretna rzecz zmieniła się w poglądach Kukiza, która popchnęła Cię do wysnucia wniosku że miał coś zmienić a teraz jest sługusem PIS?
Jesteś tak zacietrzewiony w swoich poglądach, że jest to naprawdę nieprzyzwoite. Załapałeś się do wagonu ujadaczy pokroju Kuczyńskiego, którzy nie dali nawet zacząć pracy nowemu rządowi, podczas gdy będąc "neutralnymi", nie odzywali się przez 8 lat. Jakich kompetencji brakuje Kukizowi tak konkretnie wg Ciebie, a które posiadał jego poprzednik?

Jaaasiek napisał(a):PiS obiecywał - idzie nowe. Szczerze to trochę im wierzyłem.

Dlaczego kłamiesz? Używając retoryki Michnikowszczyzny w dodatku? Tak oto złotousty Adam mawiał: "Oczywiście, z całą stanowczością musimy rozprawić się z poprzednim ustrojem, ale......" - i tu zawsze następowała seria argumentów dlaczego nie powinniśmy nikogo tknąć ani rozliczać. Stosujesz dokładnie to samo, bo sam dobrze wiesz, że od momentu ogłoszenia wyników już byłeś anty.

Jaaasiek napisał(a):Tymczasem mamy te same mordy, co 8 lat temu, powoli zaczyna się powtarzać ich retoryka sprzed lat. Premierem miała być Szydło, tymczasem jest okrutnie bez wyrazu i ducha, podobnie jak Kopaczka, a prym wiedzie Kaczyński... Chyba nie to obiecywali?

A kto jest premierem?

"tymczasem jest okrutnie bez wyrazu i ducha" - bełkot bez żadnej wartości, wygłoszony aby usprawiedliwić swoje urojenia.

Jasiu ja widzę jak bardzo nienawidziłeś PEŁO, ale oni już nie wrócą :lol: :lol:
Widzisz ja mam PIS we d....e ,ale ujadaczy Twojego pokroju mam już dosyć, bo pokazują ich wszędzie. Co będzie, czas pokaże. Wiem natomiast, że po rządach antypolaków gorzej już nie będzie. Jeśli jest lament w europie, to znaczy że idzie lepsze, a czy dobre to zobaczymy.

Postprzez wilkmaciej » 20 lis 2015, o 16:33

Jaaasiek napisał(a):PS. Wszyscy z taką zawziętością wytykali ze swojego punktu widzenia błędy poprzedników, ale jak już ktoś od początku nieprzychylnym okiem patrzy na ręce obecnej władzy, to już jest be? :) To tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że moralność Kalego w Polsce jest w wielkim rozkwicie. Pozdrawiam.

Tak dokładnie. Ten kto patrzy nieprzychylnym okiem na władzę, która jeszcze nie zdążyła nic zrobić, a swoją niechęć opiera na kilku medialnych idiotyzmach, a nie potrafił aż tak zawzięcie krytykować niszczenia kraju przez 8 lat, ten nie powinien zabierać głosu. Ciebie każde własne słowo utwierdza w ugruntowanym przekonaniu. To są sądy które mocarną koparką wyciągnąć się ze łba nie dadzą Jasiu.

Postprzez wilkmaciej » 20 lis 2015, o 16:39

Zresztą, po co ja zabieram głos i dyskutuje z człowiekiem, który uważa Zandberga za zwycięzcę paździenrnikowej debaty :):):) To jak gadanie ze ślepym o kolorach.

Postprzez Holba » 12 gru 2015, o 14:34

ale cyrk w wawie :)

W 2014 r. nie wykonano aż 15 orzeczeń TK. Wtedy „obrońcy demokracji” siedzieli cicho.

Gdzie byli rzekomi „obrońcy demokracji”, kiedy za rządów koalicji PO-PSL nie wykonywano orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego? Tylko w ubiegłym roku mieliby co robić, bo do takich właśnie sytuacji dochodziło wtedy aż piętnaście razy! Jednak przed rokiem nikt nie krzyczał o „zamachu na konstytucję”, ani nie zapowiadał wyprowadzenia ludzi na ulice.

W ostatnich latach nie wykonano prawie 50 orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego. Tak wynika z danych, dostępnych w Publiczny Portal Informacji o Prawie (PPIoP), uruchomionym w 2013 r. przez Rządowe Centrum Legislacji.

Rekordowym pod tym względem był rok 2014, kiedy Polską rządziła koalicja PO-PSL. Wtedy nie wykonano aż 15 orzeczeń TK. Wśród nich znalazły się decyzje dotyczące niezgodności z konstytucją „podwyższenia wieku uprawniającego do emerytury” oraz „określenia katalogu zbieranych informacji o jednostce za pomocą środków technicznych w działaniach operacyjnych; zasad niszczenia pozyskanych danych”. Były również decyzje ws. prawa łowieckiego, rent rodzinnych, emerytur służb mundurowych, prawa przewozowego.

Co ciekawe, termin „wykonywanie orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego” nie został zdefiniowany w obowiązujących przepisach prawnych, jego sens normatywny w zasadniczym stopniu jest rezultatem ustaleń nauki prawa i pozaorzeczniczej aktywności samego TK.

Ogółem od 9 maja 2006 r. do 28 października tego roku nie wykonano 49 orzeczeń TK.

jak zwykle, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez maka » 12 gru 2015, o 15:08

PIS Odcina ryje od koryta i robi to bez narkozy - słychać paniczny kwik.

Postprzez Lukasz.69 » 17 gru 2015, o 01:08

Powiem wam tak moi mili zwolennicy juz niedlugo jedynie slusznej opcji bo rzadko tu zagladam. Szanuje wasze co poniektórych pislamskie myslenie choc jestescie fanatykami (te wasze cytowanie jakze niezaleznego serwisu niezalezna pl jest doprawdy zabawne) Jedyne co boli to wasze chamstwo i zarozumialstwo ale nie to jest najważniejsze. Wy nie macie pojęcia ani o konstytucji ani ustroju jaki tu teraz jest a moze był podobnie jak niektorzy poslowie np Kukiz ktory w demagogii i dyletanctwie przebil juz nawet prawych i sprawiedliwych. Wasze rozwazania sa doprawdy zabawne ale pozbawione jakiejkolwiek wiedzy na zasadzie cytowania jakis plotek z serwisu który przytoczylem powyzej. Uwielbiam kult ale nie mam pojecia jak sluchacze mojego ukochanego zespolu moga miec takie klapki na oczach i brak otwartosci jakiejkowliek proby zrozumienia drugiej strony. Przykre to pozdrawiam i zycze wam szczescia pracujcie wiecej nad soba a mniej oceniajcie innych taka moja prosba.

Postprzez Jedras » 17 gru 2015, o 20:03

Obrazek

Postprzez Holba » 17 gru 2015, o 23:04

Lukasz.69 napisał(a):...Jedyne co boli to wasze chamstwo i zarozumialstwo ...

Gdzie widzisz ? Zeby chciaz ktos Ci od jakiegos chuja pocisnal albo co... :)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 18 gru 2015, o 18:51

Holba napisał(a):
Lukasz.69 napisał(a):...Jedyne co boli to wasze chamstwo i zarozumialstwo ...

Gdzie widzisz ? Zeby chciaz ktos Ci od jakiegos chuja pocisnal albo co... :)

Uprzedza fakty :mrgreen:
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 21 gru 2015, o 16:14

"Człowiek chce widzieć, co sam chce zobaczyć. Chce czytać co sam chce przeczytać..."

Postprzez wilkmaciej » 21 gru 2015, o 16:25

Lukasz.69 napisał(a):Powiem wam tak moi mili zwolennicy juz niedlugo jedynie slusznej opcji bo rzadko tu zagladam. Szanuje wasze co poniektórych pislamskie myslenie choc jestescie fanatykami (te wasze cytowanie jakze niezaleznego serwisu niezalezna pl jest doprawdy zabawne) Jedyne co boli to wasze chamstwo i zarozumialstwo ale nie to jest najważniejsze. Wy nie macie pojęcia ani o konstytucji ani ustroju jaki tu teraz jest a moze był podobnie jak niektorzy poslowie np Kukiz ktory w demagogii i dyletanctwie przebil juz nawet prawych i sprawiedliwych. Wasze rozwazania sa doprawdy zabawne ale pozbawione jakiejkolwiek wiedzy na zasadzie cytowania jakis plotek z serwisu który przytoczylem powyzej. Uwielbiam kult ale nie mam pojecia jak sluchacze mojego ukochanego zespolu moga miec takie klapki na oczach i brak otwartosci jakiejkowliek proby zrozumienia drugiej strony. Przykre to pozdrawiam i zycze wam szczescia pracujcie wiecej nad soba a mniej oceniajcie innych taka moja prosba.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kazik-st ... pis/ez7203

Nie zapomnij dać znać Kazikowi że dziwisz się, że może on słuchać Kultu - on też bowiem nie reaguje histerycznie na każde doniesienia GW i TVN na temat Pisu. Trafiłeś w sedno jednak - wszak o zrozumienie obu stron tu chodzi. Ja mam np PIS we d...e ale zabawne, to jest akurat przebijanie wszelkich wyżyn hipokryzji przez aktualną opozycję, oraz jazgot medialnych propagandzistów z KODem na czele! Dobrze, że zawitali ostatnio do Kielc, bo dawno żadnego dobrego kabaretu nie było :lol:

Postprzez sevs » 22 gru 2015, o 02:22

sorry Wilku ale nie zrozumiałem co piszesz.
PiS Ok czy PiS nie Ok?

ps.
pozdrowienia dla Fundacji Wolności

Postprzez wilkmaciej » 22 gru 2015, o 12:44

Pis nie jest wcale ok. Pis to socjaliści. Natomiast im więcej widzę ujadania mediów i siania tej kretyńskiej histerii, oraz marszów inteligentnych inaczej z Lisem śpiewającym Kaczmarskiego na czele, to podświadomie zaczynam Pisowi kibicować. Te idiotyczne działania oderwanych od władzy, powodują radykalizację poglądów jednych i drugich, oraz większy podział społeczeństwa. Jeśli dla kogoś widok Ryszarda Petru w roli antysystemowca w pierwszym rzędzie marszu "o wolność" nie jest żenujący, to z pewnością żyjemy w innych czasoprzestrzeniach.

Postprzez Maro » 22 gru 2015, o 12:51

wilkmaciej napisał(a):Pis nie jest wcale ok. Pis to socjaliści. Natomiast im więcej widzę ujadania mediów i siania tej kretyńskiej histerii, oraz marszów inteligentnych inaczej z Lisem śpiewającym Kaczmarskiego na czele, to podświadomie zaczynam Pisowi kibicować. Te idiotyczne działania oderwanych od władzy, powodują radykalizację poglądów jednych i drugich, oraz większy podział społeczeństwa. Jeśli dla kogoś widok Ryszarda Petru w roli antysystemowca w pierwszym rzędzie marszu "o wolność" nie jest żenujący, to z pewnością żyjemy w innych czasoprzestrzeniach.

Co do tego, że mamy zupełnie odmienny ogląd rzeczywistości nie miałem ani przez chwilę wątpliwości. Ale akurat o Petru w roli antysystemowca nigdy i z żadnego źródła nie słyszałem. Chyba pomylił Ci się z Kukizem.
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez wilkmaciej » 22 gru 2015, o 13:14

Maro napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Pis nie jest wcale ok. Pis to socjaliści. Natomiast im więcej widzę ujadania mediów i siania tej kretyńskiej histerii, oraz marszów inteligentnych inaczej z Lisem śpiewającym Kaczmarskiego na czele, to podświadomie zaczynam Pisowi kibicować. Te idiotyczne działania oderwanych od władzy, powodują radykalizację poglądów jednych i drugich, oraz większy podział społeczeństwa. Jeśli dla kogoś widok Ryszarda Petru w roli antysystemowca w pierwszym rzędzie marszu "o wolność" nie jest żenujący, to z pewnością żyjemy w innych czasoprzestrzeniach.

Co do tego, że mamy zupełnie odmienny ogląd rzeczywistości nie miałem ani przez chwilę wątpliwości. Ale akurat o Petru w roli antysystemowca nigdy i z żadnego źródła nie słyszałem. Chyba pomylił Ci się z Kukizem.

Spójrz na nazwę jego partii, a później na życiorys. Następnie na rozliczenie roczne, a na koniec na transparenty jakimi macha na przodzie marszu KOD. Może coś Ci się rozjaśni.
I tak, ogląd mamy odmienny. Naszczęście.

Postprzez Maro » 22 gru 2015, o 14:29

wilkmaciej napisał(a):
Maro napisał(a):

Spójrz na nazwę jego partii, a później na życiorys. Następnie na rozliczenie roczne, a na koniec na transparenty jakimi macha na przodzie marszu KOD. Może coś Ci się rozjaśni.
I tak, ogląd mamy odmienny. Naszczęście.

Cholera, straszniem gupi. Musisz jak krowie na granicy, może zrozumiem:
.Nowoczesna = antysystemowa?
ekonomista, bankier, a nawet (a niech tam) bankster = antysystemowy?
kupa kasy = antysystemowy?
ręce precz od Trybunału, demokracja, KOD (w uproszczeniu) = antysystemowy?
Ciągle ciemno. :(
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez wilkmaciej » 22 gru 2015, o 14:56

Maro napisał(a):Cholera, straszniem gupi. Musisz jak krowie na granicy, może zrozumiem:
.Nowoczesna = antysystemowa?
ekonomista, bankier, a nawet (a niech tam) bankster = antysystemowy?
kupa kasy = antysystemowy?
ręce precz od Trybunału, demokracja, KOD (w uproszczeniu) = antysystemowy?
Ciągle ciemno. :(

I jaśniej już najwyraźniej (o ironio), nie będzie.

Postprzez wilkmaciej » 22 gru 2015, o 15:21

Maro napisał(a):

Dobra masz gościu.

http://wmeritum.pl/ryszard-petru-o-swoj ... kke-wideo/

Po pierwsze: To że nie słyszałeś, jeszcze nic nie oznacza. Skoro dostał takie pytanie (niejeden raz), to z czegoś ono wynika. Do pytania się również Rysio odniósł i stwierdził, że "system trzeba zmienić ale nie wywrócić". Czy stwierdzenie, że system trzeba zmienić uznajesz już jako antysystemowość, czy w Twoją definicję antysystemowości wpisuje się jedynie "wywrócenie"? To będziemy musieli rozdzielić na miękką-antysystemowość i twardą może? No ale wtedy dyskusja nie ma sensu, bo nie wiesz o jakiej ja pisałem odnosząc się do Rysia. Zatem zamiast czepiać się słówek, lepiej powiąż fakty i zastanów się o co walczy na marszach KOD ten farbowany lis i co chce osiągnąć wyciągając ciemne masy na ulice. Pisząc "antysystemowiec", chodziło mi o oszusta który udaje że chce zmienić cokolwiek w tym kraju. W rzeczywistości, Nowoczesna jest szalupą ratunkową dla nieskompromitowanych jeszcze funkcjonariuszy PO i każdy kto ma IQ wyższe niż konik polny o tym wie. Marsze KOD, są zresztą równie spontaniczne jak pochody pierwszomajowe. W necie krąży zdjęcie Mateusza Kijowskiego wychodzącego z sejmu po wizycie u Ryśka. Ot takie to oddolne ruchy społeczne właśnie. "Demokracja, ręce precz od trybunału" - jest to naprawdę żenujące. Ciekawy jestem gdzie byli obrońcy demokracji, jak wszelkie wnioski o referenda Bronek wywalał do kosza. Jak zabrali 150mld z OFE i wbrew umowie, podwyższyli wiek emerytalny. Gdzie był KOD jak na taśmach najważniejsi ludzie w państwie, po 7 latach swoich rządów mówili, że Polska istnieje tylko teoretycznie...

Postprzez Maro » 22 gru 2015, o 17:08

Tak na szybko:
Wolę dyskutować o konkretach, a nie o łatkach. To że Petru dostał pytanie o antysystemowość świadczy jedynie o tym, że pytający dziennikarz(e) lubią takie łatki przypinać, często bez zastanowienia. Jak piszesz przyczepiłem się do tego słówka, bo akurat Petru jawi mi się znacznie bardziej jako obrońca obecnego systemu niż jego przeciwnik. Taki zresztą jego obraz wynika także z Twoich słów. Dla jednych to dyskwalifikujące, dla innych wręcz przeciwnie.
Co do "ruchu" KOD i jego oddolności to może i masz rację, ale uczestnicy sobotnich spotkań (mówię o zwykłych ludziach, nie tych którzy występują na mównicy) mają bardzo różne motywacje i nie widzę powodu, żeby ich obrażać (ciemne masy)
A co się tyczy żenady - dla mnie najbardziej przykrym efektem całej tej ruchawki jest postępujący podział w społeczeństwie, objawiający się na forach, w rozmowach koleżeńskich i rodzinnych. To sprawia, że mam bardzo niechętny stosunek do całej obecnej "klasy" politycznej i dziennikarskiej. I to jest największa żenada.

Wesołych Świąt.

PS. Wideo, które podlinkowałeś nie działa, a zatem ciężko się odnieść do słów, których nie mogę usłyszeć.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM