11 listopada

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: 11 listopada

Postprzez sem » 12 lis 2012, o 11:30

Jaaasiek napisał(a):Co Ty sem, przecież im właśnie na tym zależy, żeby pod takimi hasłami iść, od bojówek się nie odetną bo za dużą robotę robią. W końcu organizuje ten marsz kto organizuje, chuje tępe, nawet konstytucji swojego kraju nie znają.

A poza tym to skoro świętuje się święto Polski to chyba pod polskimi flagami się powinno iść a nie w klubowych szalikach, z przeinteligentnymi transparentami i emblematami? Ani tym bardziej z manifestowaniem wszem i wobec do jakiej partii się należy.

Jak zwracasz się do mnie, to bądź łaskaw nie rozmawiać sam ze sobą.

Postprzez Jaaasiek » 12 lis 2012, o 11:39

Wybacz, ale albo się nie obudziłem jeszcze albo nie zrozumiałem :roll:
Obrazek

Postprzez polake » 12 lis 2012, o 11:47

Ja przechodziłem przez pl.Bankowy chwilę przed tym, jak miała tamtędy iść Antifa i widziałem bojówki prawicowe zbierające się w tym miejscu (a które potem napierdalały się z policją kawałek dalej) i po tym,c o zobaczyłem, nikt mnie nie przekona do jakiejkolwiek prowokacji.
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez holyfido » 12 lis 2012, o 11:56

nikt mnie nie przekona do jakiejkolwiek prowokacji.

Bo to się kompletnie kupy nie trzyma. Policja przebierająca się za manifestantów, ale odsłaniająca t-shirty z napisem policja. To tylko prawicowe tęgie głowy mogły wymyślić. Najpierw krzyczą naokoło, że to prowokacja, a potem sami ogłaszają, że stworzą bojówki. Śmiech na sali. Mam nadzieję, że ABW się tym zajmie i może chociaż ktoś zacznie procedure delgalizacji ONR, NOP i MW. A może nie jest to dobry pomysł? Może lepiej, żeby działali legalnie, będą przynajmniej na widoku? To już zmartwienie prokuratury. Tak czy siak gdyby to ode mnie zależało rozprawiłbym się z tymi bojówkami o wiele ostrzej i przy pierwszej próbie ataku sił policyjnych rozwiązałbym cały marsz i to siłą przy użyciu ciężkiego sprzętu. Mają prawo manifestować swoje chore poglądy ale nie mają prawa wzniecać burd i atakować policji.

Postprzez Holba » 12 lis 2012, o 13:00

oj holyfido, ile Ty masz wiosen na karku? Myslisz, ze tak sie zmienily metody dzialan operacyjnych? czerpia z najlepszych wzorcow SB.

Przeciez na tym zdjeciu oni sie znajduja juz za kordonem. W tlumie mieli kurtki zapiete. Jaka trzeba miec tega glowe zeby tego nie zalapac ? jakimi tajniakami by byli ? holyfido , zastanowiles sie nad tym?

Nie moja brocha ONR i MW, ale dopuki dziala legalnie, doputy mozna tylko uprawiac sobie polityke zyczeniowa pt. "ja chcialbym, ale chuja moge"

trzeba przyznac ze te 50-60 tys boli, oj boli.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Jedras » 12 lis 2012, o 18:16

Obrazek

;)

Postprzez Holba » 12 lis 2012, o 22:35

Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jedras » 12 lis 2012, o 23:06

Holba napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=rGoVlW0Adio

padlem :)

Faktycznie zajebiste - nic tylko na joemonstera zgłosić.

Postprzez pavulon » 13 lis 2012, o 00:51

Antifa zlała w tym roku prawicowców to co, trzeba jakoś wytłumaczyć burdy. "Policja sprowokowała", tak samo jak za każdym razem prowokuje spokojnych, cichych, kulturalnych i na ogół miłych kiboli, którzy gdyby nie policja, nawet nie śmieliby myśleć o demolce stadionów (swoich klubów), odpalaniu rac itd. itp. Wszystkiemu winna prawicy. Mam pomysł. Zlikwidujmy policje. Jej miejsce zajmą zapowiedziane już bojówki skrajnej policji. Oni spokojnie, bez prowokacji będą pilnować porządku w Wielkiej Niepodległej Polsce. Oni odcedzą szumowinę (czytaj: "lewaków", "pedałów", "liberałów", "innowierców", "cudzoziemców", "żydów"i ogólnie wszelkiego rodzaju "wywrotowców") od prawdziwych Polaków, patriotów, katolików.

Holba - masz rację, boli te 50-60 tys. Bo to oznacza że 50 - 60 tys. osób poszło na marsz organizowany pod szyldami skrajnie prawicowych organizacji. A to znaczy że Polacy albo zapomnieli, albo są takimi ignorantami, że nie zdają sobie sprawy z tego do czego prowadzi popieranie skrajnie prawicowych, nacjonalistycznych środowisk, które marzą o budowie super wielkich mocarstw narodowych.
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez Holba » 13 lis 2012, o 01:02

Antifa to zlala ale sie w majty. Reszta to pierdolenie o Szopenie przy Szopenie (%).
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez pavulon » 13 lis 2012, o 01:12

Holba napisał(a):Antifa to zlala ale sie w majty. Reszta to pierdolenie o Szopenie przy Szopenie (%).

Gratuluję poziomu ;)
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez I.W.O. » 13 lis 2012, o 01:33

Jaaasiek napisał(a):Śledzi ktoś wydarzenia z Warszawy? Podobno Marsz Niepodległości się tym razem rozpierdolił sam, bez udziału antyfaszystów i tych złych i niedobrych "lewaków" :D

Mnie osobiście dziwi to, że policja pozwoliła na plakat z wyskrobanym dzieckiem w miejscu drugiego marszu, gdzie biorą udział również najmłodsi. A narzeka się na przemoc w bajkach...

No i jak zwykle obok polskich flag były takie "narodowe symbole" typu emblematy klubów piłkarskich, falanga, zakaz pedałowania, krzyż celtycki itp.

O okrzykach wznoszonych podczas marszu też nie trzeba dodawać, chłopcy z MW i ONR mają chyba złe wspomnienia z szatni w szkole, że tak gejów nienawidzą.

Czy to jeszcze jest przemarsz dla uczczenia tego ważnego dnia czy już zwykła błazenada jako przykrywka do zrobienia burdy i demonstracji antyrządowej? Takie fakty jak uczczenie pamięci bohaterów są później pomijane bo większą uwagę skupia na sobie banda debili.

No i poza tym - kontrmanifa antyfaszystów przeszła spokojnie, bez problemów nie zaczepiając nikogo, więc pytanie jak to naprawdę było rok temu z tą mityczną niemiecką Antifą.

Po co zakładasz taki wątek? Żeby stawiać pytania z tezą? W sensie: oczekujesz, że Ci przytakną, że błazenada antyrządowa, trzeba ukrócić takie demonstracje przeciw PO itd.?

Postprzez Grzesiek » 13 lis 2012, o 09:38

A ja mam pytanie na czym polegała prowokacja? Serio pytam, bo nie do końca rozumiem w jaki sposób uczestnicy marszu zostali sprowokowani i co to znaczy. Jaka była rola tych tajnych policjantów?

Postprzez Holba » 13 lis 2012, o 09:52

na tym samym co w Radomiu w 76.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2012, o 10:24

I.W.O. napisał(a):Po co zakładasz taki wątek? Żeby stawiać pytania z tezą? W sensie: oczekujesz, że Ci przytakną, że błazenada antyrządowa, trzeba ukrócić takie demonstracje przeciw PO itd.?

Znajdź mi tą tezę. Zamiast jakiś mądry głos w wątku zabrać to czepiasz się sposobu w jaki go zacząłem...

Holba napisał(a):Antifa to zlala ale sie w majty. Reszta to pierdolenie o Szopenie przy Szopenie (%).

No, bo nacjonaliści to tacy mocni, że pojedynczo napadali na squot we Wrocku, po kolei, gęsiego. Taka mentalność kibolska, mocni w grupie, zawsze leją słabszych i mniej licznych. Kozaki w necie, pizdy w świecie. Oni mają tyle wspólnego z Polską co Putin z demokracją.
Obrazek

Postprzez holyfido » 13 lis 2012, o 10:37

A ja się zastanawiam co to znaczy ta prowokacja. Niezrozumiałym dla mnie jest, aby walczyć z policją, niezależnie od tego kto prowokował. Manifestanci są od tego, żeby postępować zgodnie z zaleceniami policji,a nie od tego, żeby rzucać w nią płytami chodnikowymi czy czymkolwiek. Tu natomiast pada hasło, że to policja sprowokowała więc możemy wszystko. Nie nie możecie i kwestia prowokacji jest tutaj drugorzędna.

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2012, o 12:00

W zeszłym roku były zarzuty o zaproszenie na manifę przedstawicieli niemieckiej Antify. A jak wytłumaczyć w tym roku obecność flag przedstawicieli włoskiej Forza Nuova? No, ale przecież na tym przemarszu nie było żadnych faszystów... Pewnie kolejna policyjna prowokacja.

http://www.nop.org.pl/2011/11/15/podsum ... patriotow/
Obrazek

Postprzez Holba » 13 lis 2012, o 12:40

Jaaasiek napisał(a):W zeszłym roku były zarzuty o zaproszenie na manifę przedstawicieli niemieckiej Antify. A jak wytłumaczyć w tym roku obecność flag przedstawicieli włoskiej Forza Nuova? No, ale przecież na tym przemarszu nie było żadnych faszystów... Pewnie kolejna policyjna prowokacja.

http://www.nop.org.pl/2011/11/15/podsum ... patriotow/

nie bylo zarzutu o samo zaproszenie, a o zaproszenie w celu bicia Polakow. jak widac skutecznie wybito im to z glowy.

...Taka mentalność kibolska, mocni w grupie, zawsze leją słabszych i mniej licznych. Kozaki w necie, pizdy w świecie...

ale bzdury :) idz na mecz BKSu, popros ktoregos z tych "pizd w swiecie" o spotkanie 1 na 1. jestem pewien, ze nie odmowia.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez pewu » 13 lis 2012, o 12:45

Obrazek

Postprzez Grzesiek » 13 lis 2012, o 12:58

Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2012, o 13:12

Holba napisał(a):ale bzdury :) idz na mecz BKSu, popros ktoregos z tych "pizd w swiecie" o spotkanie 1 na 1. jestem pewien, ze nie odmowia.

Zajebisty przykład. Z góry wiadomo, że z bezmózgą kupą mięśni w starciu nie mam szans. Ale taki kozak nie wyskoczy do równego ani silniejszego od siebie bez wsparcia kolegów. I miałem raz właśnie problem z takimi pizdami na peronie, oczywiście z grupą, ale to nie temat na to.

Holba napisał(a):nie bylo zarzutu o samo zaproszenie, a o zaproszenie w celu bicia Polakow. jak widac skutecznie wybito im to z glowy.

Przecież to była ONRowska prowokacja. Poubierali kominiarki i barwy antyfaszystowskie i zaczęli napierdalać swoich. Już przed 11 listopada była inwigilacja środowisk antyfaszystowskich i odwiedzanie co niektórych w domach. Były także zatrzymania przez prawicowe bojówki. Kumasz o co mi chodzi? :D
Obrazek

Postprzez sem » 13 lis 2012, o 13:17

Jaaasiek napisał(a):Wybacz, ale albo się nie obudziłem jeszcze albo nie zrozumiałem :roll:

Może ten link pomoże Ci zrozumieć: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12845310,PiS_o_Ruchu_Narodowym__Na_prawo_od_nas_nikt_nie_ma.html?lokale=warszawa

Tylko kilku posłów [z PiS] zostało w stolicy na marszu, m.in. Przemysław Wipler. Ale i on jest zdegustowany. - Obce są mi poglądy ONR, tak samo jak obce są mi poglądy skrajnej lewicy - mówi. - Wypadam z tej formuły. Taka skrajna prawica jest skazana w Polsce na margines i porażkę.

Powtórzę się innymi słowami. W uproszczeniu - mam nadzieję, że za rok albo za dwa PiS sam zorganizuje swój Marsz Niepodległości albo coś podobnego. I wtedy ONR i MW wróci na należące się im miejsce marginesu społecznego o minimalnym poparciu (poniżej próby błędu w sondażach). Odsunie to na boczny tor ugrupowania propagujące kult siły. Zostanie wtedy co prawda kilkutysięczny marsz prawicy, ale już takiej z którą da się "walczyć piórem", pozytywnym działaniem i z którą da się jako tako żyć w ramach zasad demokracji (tak jak żyjemy i teraz - około 30% posłów w sejmie z PiSu). No i może kibolskie łebki też nie będą się tak szczycić tysiącami ludzi na ich pochodzie.
Największym błędem lewicy w ostatnich latach było wpłynięcie na zjednoczenie się prawicy. Na szczęście w tym roku tego błędu nie powtórzono.

Postprzez chodi » 13 lis 2012, o 13:19

Jaaasiek napisał(a):http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,12838731,Nacjonalisci_zaatakowali_squat__Ciezko_ranny_w_szpitalu.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Wroc%C5%82aw_gazeta

Tu jeszcze jeden przykład jak nacjonalistyczne cwele "świętują" 11 listopada.

skurwysyństwo.

Postprzez Gurt » 13 lis 2012, o 14:04

Holba napisał(a):trzeba przyznac ze te 50-60 tys boli, oj boli.

Obrazek
Ostatnio edytowano 13 lis 2012, o 14:06 przez Gurt, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 13 lis 2012, o 14:05

http://www.tokfm.pl/blogi/nieklerykalny ... ura/1?bo=1

jeden z zarzutów wobec mitycznej policyjnej prowokacji obalony
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM