Liga Majstrów

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Liga Majstrów

Postprzez Nikos » 21 lis 2012, o 10:40

Juve swoją drogą ale Cluj jeszcze się nie poddaje, chociaż Manchester trochę im plany zepsuł ;-)
Bate już za burtą :(
Piszczek i dwóch gwiazdorów ma szansę dzisiaj zapewnić sobie awans.

Postprzez uve » 21 lis 2012, o 12:39

Jaaasiek napisał(a):Ależ Juve dzisiaj znowu ładnie zagrało :)

3:0 pojechać Chelsea to się chwali.

W następstwie

interia.pl napisał(a):Chelsea Londyn zwolniła włoskiego trenera Roberta di Matteo - poinformował klub na stronie internetowej. Jego następca nie jest jeszcze znany. We wtorek angielski zespół przegrał na wyjeździe z Juventusem Turyn 0-3 w piłkarskiej Lidze Mistrzów.

Postprzez marman » 21 lis 2012, o 22:14

LUCAS napisał(a):najlepsza bramka luisa adriana - taki maly przywilej korzysci

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zKCSTElRvw

był gwizdek sędziego czy nie ?
jeśli nie, to grać powini dalej i bramka jest ok.
w naszej lidze jest to częste, że zawodnicy "stają" bo chcą gwizdek usłyszeć, a gwizdka nie ma.

Postprzez sem » 21 lis 2012, o 22:43

Powiedzcie mi, bo nie śledziłem LM w zeszłym roku - co takiego Borussia ma w tym roku, czego nie miała w zeszłym, że wtedy tak szybko odpadła?

Postprzez maxłel » 21 lis 2012, o 22:50

W zeszłym roku nie miała szczęścia ;)

Postprzez Jaaasiek » 21 lis 2012, o 22:53

marman napisał(a):

w naszej lidze jest to częste, że zawodnicy "stają" bo chcą gwizdek usłyszeć, a gwizdka nie ma.

A co ma gwizdek do tego?

Szachtar oddawał piłkę, jeden zawodnik wykorzystał to, że Norwegowie się nie spodziewali, że można tak nie fair się zachować. Spalonego nie było, a takich sytuacji się nie gwizda, że ktoś nie oddaje piłki.
Obrazek

Postprzez kolend » 22 lis 2012, o 09:08

sem napisał(a):Powiedzcie mi, bo nie śledziłem LM w zeszłym roku - co takiego Borussia ma w tym roku, czego nie miała w zeszłym, że wtedy tak szybko odpadła?

strzela wiecej bramek niż rok temu ;) a na powaznie to nie wiem, może zwyczajnie doświadczenie

anyway - Szpak wchodzi to na coraz wyższe poziomy abstrakcji
- zawodnik z kartą na ręku = zawodnik z kartą przy sobie :D
- no i oczywiście faza playoff, zamiast fazy pucharowej
to mi się tak z rana przypomniało :)

Lewandowski długo nic nie miał z gry, ale przysadził 2x, brawo. Szkoda, że Kuba nie grał od początku. Reus i Goetze w dobrej formie.

Postprzez marman » 22 lis 2012, o 09:19

Jaaasiek napisał(a):
marman napisał(a):

A co ma gwizdek do tego?

Szachtar oddawał piłkę, jeden zawodnik wykorzystał to, że Norwegowie się nie spodziewali, że można tak nie fair się zachować. Spalonego nie było, a takich sytuacji się nie gwizda, że ktoś nie oddaje piłki.

ok, nie prześledziłem całej sytuacji, tak czy inaczej widać że dużyna Nordjaellandjakoś biernie do tej sytuacji podeszła. Pewnie sądzili że sędzia za chwilę to przerwie.

coś takiego jest lepsze ?
http://www.youtube.com/watch?v=Pro7ZY-X ... r_embedded

wielu trenerów uczula dziś swoich piłkarzy, że nie wybijamy piłki jak leży przeciwnik, to sędzia przerywa mecz.

Postprzez LUCAS » 22 lis 2012, o 16:14

ale ze city nie moze sie po raz kolejny odnalezc w europie. bylem pewny ze postawia wszystko na jedna karte - a tu najwiekszy zawod w tej kolejce ligi mistrzow.
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Jaaasiek » 20 gru 2012, o 13:23

Pary 1/8 finału Ligi Mistrzów:

Galatasaray Stambuł - Schalke 04 Gelsenkirchen
Celtic Glasgow - Juventus Turyn
Arsenal Londyn - Bayern Monachium
Szachtar Donieck - Borussia Dortmund
AC Milan - FC Barcelona
Real Madryt - Manchester United
Valencia CF - Paris Saint-Germain
FC Porto - Malaga CF.
Obrazek

Postprzez Zbychoo » 20 gru 2012, o 22:39

I co ciekawe, pary zostały wylosowane dokładnie te same, co w 'próbnym' losowaniu.
http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci ... losowanie-
Ciekawe, czy to niesamowity zbieg okoliczności, czy faktycznie to losowanie nie ma z losowaniem nic wspólnego.

Postprzez uve » 21 gru 2012, o 17:37

Jaaasiek napisał(a):Pary 1/8 finału Ligi Mistrzów:

Galatasaray Stambuł - Schalke 04 Gelsenkirchen
Celtic Glasgow - Juventus Turyn
Arsenal Londyn - Bayern Monachium
Szachtar Donieck - Borussia Dortmund
AC Milan - FC Barcelona
Real Madryt - Manchester United
Valencia CF - Paris Saint-Germain
FC Porto - Malaga CF.

Dosyć ciekawie zapowiadają się te spotkania, w szczególności MU - Real; Barcelona - Milan; Arsenal - Bayern; Szachtar - Borussia. Powinna być walka na całego od początku i o to właśnie chodzi, aniżeli gdyby spotkała się jakaś potęga z jakimś outsiderem.

Zbychoo napisał(a):I co ciekawe, pary zostały wylosowane dokładnie te same, co w 'próbnym' losowaniu.
http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci ... losowanie-
Ciekawe, czy to niesamowity zbieg okoliczności, czy faktycznie to losowanie nie ma z losowaniem nic wspólnego.

Jest to mało prawdopodobne, ale wydaje mi się, iż możliwe.

ligamistrzow.com napisał(a):Powtórne wylosowanie identycznego zestawu par jest prawdopodobne, lecz prawie niemożliwe. Wytypowanie wszystkich ośmiu par jest tak prawdopodobne, jak trafienie szóstki w Lotto.

W Przeglądzie Sportowym znowuż dzisiaj czytałem, iż takie prawdopodobieństwo wynosi 1:5000, więc trochę bardziej realne niż trafienie szóstki w Lotto.

Postprzez Jaaasiek » 22 gru 2012, o 13:11

1:5000 to jest jak najbardziej realna szansa. Prawdopodobieństwo śmierci w wypadku samochodowym to 1:8000 a mimo to ludzie codziennie giną. Zginięcie od uderzenia spadającego kokosa grozi jednej na 250 000 000 osób. co roku ginie tak 150 osób.

Trzeba wziąć pod uwagę, że przy losowaniu par nie mogą się spotkać drużyny z tego samego kraju, ani te, które grały wcześniej ze sobą w grupie. I prawdopodobieństwo się baaardzo zwiększa.
Obrazek

Postprzez kroy » 27 gru 2012, o 22:01

bycie Jaaskiem to szansa 1: 6 miliardów - i proszę!
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez taataah » 27 gru 2012, o 22:10

kroy napisał(a):bycie Jaaskiem to szansa 1: 6 miliardów - i proszę!

za to NIE bycie 6mld do 1go
pawarotaradio.pl
"Co ten dziadek właściwie pierdoli? Czy kpi? Czy pyta? Czy dupa go boli?
Pięćdziesiąt już prawie ma lat,Co to, za jaki on widzi świat?"

Postprzez kroy » 27 gru 2012, o 23:23

Jaasiek! Niezły z Ciebie szczęsciarz, graj w totka!:D
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez Jaaasiek » 27 gru 2012, o 23:49

Gram w STS, wystarcza mi to :)
Obrazek

Postprzez LUCAS » 12 lut 2013, o 09:16

no to wracamy na boiska ligi mistrzow

dzisiaj celtic - juventus - nie widze innej mozliwosci niz zwyciestwo juve, pewnie jednobramkowe bo szkoci sie dobrze u siebie bronia .moj typ: 1-2

valencia - psg - mysle ze mimo iz faworytem dwumeczu jest psg to valencia u siebie jest grozna i powinno sie skonczyc remisem. moj typ: 1-1 aczkolwiek u buka puszczam x2 na wszelki wypadek

szachtar - borussia - szanse bukmacherzy oceniaja po polowie. szachtar jednak nieznacznie oslabil sie sprzedaza wiliana natomiast borussia nie prezentuje jeszcze formy z jesieni. jako iz bardzo wysoki wspolczynnik na ukraincow a borussi nigdy nie lubilem stawiam na nich. moj typ: 2-1

real - manchester - to jest mecz ktory w srode powinien poogladac kazdy. z calym szacunkiem dla szachtara i borussi to jednak nie ten rozmiar kapelusza i tylko chyba tvp wybralo szachtara jako mecz pierwszego wyboru. mimo iz realowi nie idzie a manchester idzie jak burza w lidze to jednak mysle ze krolewscy wygraja u siebie dwoma golami. moj typ: 2-0
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 12 lut 2013, o 23:30

Oglądam Celtic, gryzienie trawy w ich wykonaniu jest samo w sobie fascynujące - ale jednak Juventus przyjechał do Glasgow po swoje.

Postprzez Jaaasiek » 12 lut 2013, o 23:34

Ibrahimovic jeden mecz - geniusz, drugi - kretyn. Tak osłabić drużynę, która zresztą prowadziła, i była minuta do końca... Kartka zasłużona w 100%, w sumie dobrze, dzięki temu Valencia może będzie większe szanse miała, chociaż dzisiaj Ibra to raczej tłem był dla Lavezziego i Pastore.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 12 lut 2013, o 23:43

Tytuł Onetu mnie rozjebał na łopatki:
Valencia CF nie dała rady strzelić na Estadio Mestalla nawet gola w meczu 1/8 finału Ligi Mistrzów, w którym Nietoperze mierzyły się z Paris Saint-Germain. Goście wygrali 2:1 (2:0) i są na dobrej drodze do awansu do ćwierćfinału Champions League.

na bank będzie wkrótce na mistrzowie.org
Obrazek

Postprzez LUCAS » 13 lut 2013, o 10:33

Psg nawet bez ibry sobie poradzi

a ja juz sie nie moge doczekac wieczoru...
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez uve » 13 lut 2013, o 11:41

Mimo, że nie oglądałem żadnego meczu, trochę zdziwiły mnie wyniki.
Nie przypuszczałem, że Juve tak łatwo sobie poradzi z Celticiem (tym bardziej na ich boisku)
Trochę zawiódł mnie wynik w Walencji, bo myślałem, że miejscowi będą mieli jakąś lepszą zaliczkę przed rewanżem w Paryżu, a poza tym statystyki ich pojedynków z francuskimi zespołami dobrze się prezentowały - najwidoczniej potwierdziło się powiedzenie o trzech rodzajach kłamstw ;)

A dzisiaj wieczorem mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Szkoda tylko, że dzięki uprzejmości TVP i po części osób które głosowały, muszę dymać do kumpla żeby oglądnąć Real - MU na N-ce - chociaż wydaje mi się, że i bez tego "głosowania" puściliby mecz z "trzema Polakami w składzie Borussi"

Postprzez wr » 13 lut 2013, o 13:39

Wierzysz, że oni brali pod uwagę wyniki jakiegoś głosowania? ;)
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez Jaaasiek » 13 lut 2013, o 14:02

No nie wiem, ja np. wierzę, że mecz drużyny Borussii będzie miał większą oglądalność niż Real - Manchester
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM