Telefony, telefony...

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Telefony, telefony...

Postprzez Nikos » 25 mar 2013, o 16:57

Postprzez vonfloyd » 25 mar 2013, o 18:10

Ja tam bym się bał eksperymentować z takimi wynalazkami.. Lepiej 100zł dorzucić i używanego galaxy S2 kupić.

Postprzez Nikos » 25 mar 2013, o 20:03

Ja bym nie kupił ani Go Clever ani Jiayu, ale raczej też bym nie kupił używanego telefonu bez normalnej (sprawdzonej) gwarancji, chyba że od dobrego znajomego.

Postprzez LUCAS » 26 mar 2013, o 13:42

tyle roznych telefonow uzywacie a nikt nie uzywa iphone? na poczatku kilka lat temu ciezko mi sie bylo do niego przekonac ale teraz to chyba bym innego nie chcial. jak patrze ile ludzie maja problemow z telefonami to iphone jest bezawaryjny jak niemieckie samochody z lat 80.
DLACZEGO SA TAKIE PIEKNE,
DLACZEGO TAK ZLE DLA LUDZI,
DLACZEGO MOJE BIESZCZADY,
TAK KOCHAM I NIENAWIDZE.

Postprzez Nikos » 26 mar 2013, o 14:46

LUCAS napisał(a):tyle roznych telefonow uzywacie a nikt nie uzywa iphone? na poczatku kilka lat temu ciezko mi sie bylo do niego przekonac ale teraz to chyba bym innego nie chcial. jak patrze ile ludzie maja problemow z telefonami to iphone jest bezawaryjny jak niemieckie samochody z lat 80.

Ja miałem 3GS i chętnie bym iphona posiadał, nie podoba mi się wyświetlacz 3,5" w poprzednikach, a 2800zł za iphona5 to nie moja liga. Dla mnie iOS to najlepszy system. Działa płynnie, jest ascetyczny ale elegancki.
Jest też intuicyjny, tylko że tego nie mogę powiedzieć o iTunes :-P
Na szczęście jest Espier Launcher na Androida.
Używałem też skórki do GO Sms która chyba zbyt dokładnie imitowała iphonowy design bo ją wycofali, na szczęście na karcie mi została ale ostatnio przywykłem do tej androidowej.
Dialer i Lockscreen android ma lepszy z założenia.
Obecnie już tak nie tęsknię za iphonem jak kiedyś bo rzadko coś na tyle przymuli żebym o tym pomyślał.
Zresztą 3GS na iOS5 też się zdarzało czasem zamyślić.

P.S. znajomy który zawsze miał iphony (wszystkie modele po kolei) i przez chwilę Nexusa testował, o ip5 stwierdził że na razie najsłabsza bateria jaką miał w telefonie.

Postprzez holyfido » 26 mar 2013, o 16:05

Nikos, ten z linnka Twojego jest faktycznie lepszy, ale nie widzidalem takiej ceny wtedy no i dystrybucja chinska troche odstrasza. Ja kuupilem Goclever i nie narzekam, smiga lepiej niz HTC desire HD, a dual sim, w moim przypadku, to swietny dodatek. Ze wzzgledow ewentualnych prroblemow gwarancyjnyych zdecydowalem sie na goclevera, a teraz kupilem tableta tej firmy i smiga dobrze. Tak naprawde szkoda by mi bylo teraz wywalac kase liczona w tysiacach naa komorke i tableta.

Postprzez malenstwo » 26 mar 2013, o 20:07

LUCAS napisał(a):tyle roznych telefonow uzywacie a nikt nie uzywa iphone? na poczatku kilka lat temu ciezko mi sie bylo do niego przekonac ale teraz to chyba bym innego nie chcial. jak patrze ile ludzie maja problemow z telefonami to iphone jest bezawaryjny jak niemieckie samochody z lat 80.

3 rok uzywam 3GS. Start nie był najciekawszy, po niecałym miesiącu padł w nim dzwięk, ale szybko na gwarancji dostałam nowy telefon i od tego czasu nic się nie dzieje.

Mógłby być te pół cala większy.
Za rok nowa umowa, ciekawe za ile zaproponują Piątkę w abonamencie, bo na razie te ceny to jakiś chory sen wariata.
wszystkim życzymy źle nam z oczu patrzy

Postprzez burmistrz » 26 mar 2013, o 21:16

Ja uzywam iPhona 4 od niemalze dwoch lat. Ogolnie spoko, zdaza mu sie tez zwiecha i male problemy, ale ogolnie OK. Brakowalo mi jednak pewnych widgetow, a niektore programy mialy ograniczona funkcjonalnosc, w porownaniu z wersja na androida. Teraz jednak sie skusilem na jailbreaka i wlasciwie mam to, co potrzebuje. Jednak zawsze w drugiej kieszeni mam aparat SE z androidem. Jesli iPhone, to wlasnie najlepiej zlamany, bo wtedy zastepuje wlasciwie komputer, ktorego uzywam coraz rzadziej.
Obrazek

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem :P

Postprzez cytrynowy » 27 mar 2013, o 16:17

Chciałoby się mieć iPhona, ale jakoś tak zawsze nie po drodze, w abonamentach za najnowsze wersje operatorzy liczą sobie takie sumy, że aż za głowę idzie się załapać. Od jakiegoś czasu mam zrootowanego Samsunga Galaxy Ace, i o dziwo - śmiga na tym plynnie Android 4.2.1, bez zwiech i większych problemów. Do codziennego korzystania w sumie wystarcza, net jest, tylko kartę SD muszę sobie kupić jakąś większą..
"To tylko jest naszą trwałą własnością, cośmy sami przeżyli"
Leopold Ungeheuer

Postprzez Nikos » 29 mar 2013, o 11:22

Holy: znalazłem ciekawy telefon :-) ciekawy pod kątem baterii i z polską gwarancją :P
http://www.agito.pl/pentagram-monster-d ... 78042.html

Postprzez Jedras » 29 mar 2013, o 15:33

Nikos napisał(a):Holy: znalazłem ciekawy telefon :-) ciekawy pod kątem baterii i z polską gwarancją :P
http://www.agito.pl/pentagram-monster-d ... 78042.html

Wow, 4100 mAh robi wrażenie 8-)

Postprzez dwaeuro » 30 mar 2013, o 13:03

Życzę powodzenia z takimi wynalazkami, za dużo w tym siedzę, aby to mogło być coś więcej warte. Jeżeli potrzebna jest porządna bateria to trzeba celować w Motorolę RAZR MAXX, a nie chińskie wynalazki z polskim znaczkiem...

Postprzez somekind » 31 mar 2013, o 23:36

Android, kurwa.
Wczoraj mój wszedł na nowy poziom samoświadomości i wyświetlił klawiaturę na górnej połowie ekranu. Przed zakupem warto też pamiętać o tym, że w praktyce jedynym sposobem usunięcia większej ilości smsów* jest przywrócenie ustawień fabrycznych. Przy około tysiącu ta czynność jest już niewykonalna z poziomu żadnej z tysiąca bilionów miliardów** aplikacji dostępnych w markecie, a im więcej wiadomości w skrzynce, tym telefon bardziej muli.
Ciekawe, kiedy ten syftem wyjdzie na ludzi, bo na razie jest stabilny niczym Win 95 na Łuczniku 1301.

*Z wyjątkiem tych sytuacji, kiedy telefon sam z siebie, bez pytania i ostrzeżenia usuwa wszystkie smsy, ale ten błąd jest już chyba załatany.

**90% tych aplikacji to tapety z kobietami w bikini. Rozwiązanie doskonałe dla niepełnosprytnych, którzy sami nie potrafią lepszych znaleźć w internecie. ;) Natomiast 90% reszty to symulatory wydawania brutalnych dźwięków będących efektami przemiany materii, tudzież służące do leczenia pryszczy za pomocą kolorów wyświetlanych na ekranie. Przydatnych jest kilkaset, ale i tak ta śmieszna wojenka na ilość aplikacji między fanatykami poszczególnych platform trwa w najlepsze. Śmieszniejsza tym bardziej, że jak wchodził Android, to ajfoniarze mówili: "co za badziew, na to nie ma aplikacji", teraz to samo mówią androidziarze o Windows Phone. Hipokryzja, czy co? ;P
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Jaaasiek » 27 sty 2014, o 16:45

Zna ktoś jakiś opis (i download) innych softów do Galaxy S Advance niż oficjalne? Bo JellyBean już mnie tak wkurwia, że zacznę telefonem rzucać...
Obrazek

Postprzez cytrynowy » 27 sty 2014, o 18:44

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... evelopment - ogólna skarbnica wiedzy, poczytaj, ja swojego Ace mam zrootowanego przez poradniki z tej strony, masa romów itd.
"To tylko jest naszą trwałą własnością, cośmy sami przeżyli"
Leopold Ungeheuer

Postprzez Jaaasiek » 27 sty 2014, o 21:38

Szczerze, to nie mogę za cholerę ogarnąć jak zainstalować/znaleźć Clockworkmod w wersji 6.0.4.5 i wyżej na Samsunga I-9070.

Taki najlepiej opis, żeby idiota się zorientował (ROMa sobie już wgram) bo albo ja coś źle tłumaczę albo takiego CWMa na tego Samsunga po prostu nie ma.

Ale opis instalacji niższej wersji też mile wskazany.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 27 sty 2014, o 21:45

Poważnie, bo to forum xda.developers znam i jest czadowe (HTC Bravo A8181) upgrade'owany bez najmniejszego problemu) ale z S Advance się zawiesiłem w martwym punkcie, a w kolejce czekają jeszcze S2 i S4...
Obrazek

Postprzez qbekpro » 30 sty 2014, o 15:41

Jakby ktoś reflektował na iPhone'a 3GS, to tutaj jest dokładniejszy opis:
http://tablica.pl/oferta/iphone-3-gs-16 ... 4wiT3.html
Moge podesłac inne, fotki na "emila".

Poprzednia strona

Powrót do FORUM