przez canalos » 29 mar 2013, o 10:07
Swoją drogą do czego to doszło, że fani Kultu są spokojni o muzykę a martwią się o teksty. Kiedyś nie do pomyślenia a tych co pytania o jakość tekstów Kazika by zadawali pewnie wielu zjadłoby żywcem. A dziś? Pytamy czyt Kazik da radę napisać coś fajnego i wyczekujemy niespokojni w nadziei że 50 letni facet jeszcze może, podpierając się przykładem Muńka i ostatniej płyty T.Love. Ja jestem pewien, że Kazik może, pytanie tylko czy mu się chce? Sam mówił, że pisanie nie przychodzi mu tak łatwo jak kiedyś, że musi poświęcić temu dużo więcej czasu, że pisząc kawałki na Plamy się bardziej starał bo wcześniejsze teksty to trochę tak na kolanie powstawały. Rozleniwił się nam Kazo i już. Artysta głodny jest bardziej płodny i tyle. Kazik wymyślając te słowa pewnie nie spodziewał się, że pisze o sobie w przyszłości. Sami, jesteśmy sobie winni bo choć spod ręki Kazika wyjdzie niezbyt lotne dzieło to i tak spora grupa z nas kupi płytę a potem platyna, zdjęcia,wywiady itd. Po co się starać skoro maszynka działa? Ja mam nadzieję, że przed tą płytą w Kaziku trochę zagrała ambicja, że skoro Muniek dał radę nagrać dobrą płytę to i on może. Bo Kazik chyba ma świadomość, że ostatnie dzieła nie były szczytem jego umiejętności. Liczę, że zagra gdzieś w jego głowie taka ambicja sportowca, choć wiem że wielokrotnie powtarzał, że muzyka to nie wyścigi. Jednak płyta T. Love jest chwalona przez tylu ludzi, że być może jakaś mała zazdrość w Kaziku się zrodziła i popchnie go to do większego wysiłku. Łudzę się pewnie ale na czymś swoją nadzieję trzeba opierać. Na razie pozostaje nam czekać. Układ Zamknięty który pojawił się w sieci na razie niczego mi nie wyjaśnia gdyż to piosenka do filmu. Po kilku przesłuchaniach wpada jednak w ucho więc promyk nadziei jest.
Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda.