Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez vonfloyd » 14 maja 2013, o 19:54

aż nie chce się tego czytać wszystkiego.. nie można by jakoś oznaczać postow które dotyczą wymiany zdań wilkmacieja z resztą? :P

Postprzez wr » 14 maja 2013, o 19:55

wilkmaciej pracuje na czajnik.

O kim jest "Moja myszko"?
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

jestę dyskutantę

Postprzez lemur » 14 maja 2013, o 19:57

Tez odpowiadasz wybiorczo. Pytalem ile takich plyt jest.

Man, a czy ja jestem analitykiem rynku muzycznego, żeby Ci na takie pytanie precyzyjnie odpowiedzieć?

Mogę jednak odpowiedzieć: dużo. Dla przykładu: tylko w tym tygodniu na liście Olis w pierwszej dziesiątce są dwie płyty rap. Obie osiągnęły status złotej.

Piasek jest w piatce.

No i jestem ciekaw, jak to się ma do Twojej teorii mówiącej, że jak cos jest gowniane to nikt tego nie kupuje a jak jest dobre jest przeciwnie. Rozumiem, że w zeszłym roku okazało się, że Piasek robi muzykę lepszą od Kazika?

Ktos kto robi takie kawalki jak ten co podeslales w linku to kariery nie zrobi:p.

But hey, już zrobił. Żyje z muzyki, ma własne wydawnictwo, bilety na jego koncerty wyprzedają się na pniu. Zaprzeczasz faktom.

Tylko nic z tego nie wynika bo ani jeden ani drugi Kultowi do pietek nie dorosnie i obaj o tym wiemy:)

Ja nie wiem. Pod jakim względem Kultowi nie dorośnie? Sprzedażowo? Donatan już przerósł. Artystycznie? Już przerośli, obaj. I OBAJ O TYM WIEMY.

No i zupełnie poważnie się pytam: ile masz lat? Ja Ci swój wiek podałem, podaj mi proszę swój.

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 20:11

11 koncze w grudniu wiec jestem troszke mlodszy. Moze dorosne jeszcze do Mesa i spiewu o koksie. Kariere zrobili ale tylko dla grupy fikolow co ich sluchaja:) Obaj wiemy. Dona kto? Heh ARTYSTYCZNIE przerosli Kult.... Ten co dluzej utrzymuje sie na szczycie list najlepiej sprzedajacych plyt, niz ten Twoj pajac w za duzych spodniach zyje? heh ok ja juz dziekuje za Twoje przykonywujace argumenty, ktore z uporem glosisz. Mysle ze porownujemy inne skale karier....Mysle ze to ostatni moment zebym zakonczyl ta dyskusje:) narka

Postprzez redhead » 14 maja 2013, o 20:14

vonfloyd napisał(a):aż nie chce się tego czytać wszystkiego.. nie można by jakoś oznaczać postow które dotyczą wymiany zdań wilkmacieja z resztą? :P

to samo mam ale z lemurem
dodatkowy smaczek taki, że lemurzątko ma subiektywne odczucia ad personam przesiąknięte nienawiścią i żółcią ;) ......oraz cukrem i czystym złem (cukier musi być, inaczej żółć zabiłaby cały smak)
:lol: :lol: :lol:
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez lemur » 14 maja 2013, o 20:14

11 koncze w grudniu wiec jestem troszke mlodszy.

Obrazek

Postprzez kubek » 14 maja 2013, o 20:19

wilkmaciej napisał(a):11 koncze w grudniu wiec jestem troszke mlodszy. Moze dorosne jeszcze do Mesa i spiewu o koksie. Kariere zrobili ale tylko dla grupy fikolow co ich sluchaja:) Obaj wiemy. Dona kto? Heh ARTYSTYCZNIE przerosli Kult.... Ten co dluzej utrzymuje sie na szczycie list najlepiej sprzedajacych plyt, niz ten Twoj pajac w za duzych spodniach zyje? heh ok ja juz dziekuje za Twoje przykonywujace argumenty, ktore z uporem glosisz. Mysle ze porownujemy inne skale karier....Mysle ze to ostatni moment zebym zakonczyl ta dyskusje:) narka

"ale czasem zdarzało podeprzeć się kreskami":)
Mesa nie trawię nie moja bajka, ale chłopak ma talent, Donatan to już całkiem drugi biegun ,ale nie obrażam, tego komu to się podoba,czy samych wykonawców jak w Twoim przypadku, powiedział byś to twarz? Internet niestety wszystko przyjmie.

Postprzez zmokla » 14 maja 2013, o 20:25

normalnie idę po popcorn i zasiadam do komedii... czyżby nowa płyta zeszła na drugi plan?

Postprzez sem » 14 maja 2013, o 20:27

hihihihihi, wieeeedziaaaaałeeeeemmmm :D nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie ;) akurat w tej wersji to piękno internetu :)

Ich gehe geradeaus

Postprzez maxłel » 14 maja 2013, o 20:28

wr napisał(a):O kim jest "Moja myszko"?

O podwórkowym Łonie.

Re: Ich gehe geradeaus

Postprzez redhead » 14 maja 2013, o 20:32

maxłel napisał(a):

O podwórkowym Łonie.

raczej błonie ;)
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 14 maja 2013, o 20:36

sem napisał(a):hihihihihi, wieeeedziaaaaałeeeeemmmm :D nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie ;) akurat w tej wersji to piękno internetu :)

Podli adultyści! :lol:

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 20:37

lemur napisał(a):
11 koncze w grudniu wiec jestem troszke mlodszy.

Obrazek

Łyknąłeś? Hehe swoja droga tak na koniec... Jesli koles tworzacy piosenki jak ta z linku robi jakakolwiek kariere, to nie dziwi mnie juz ani 5 miejsce piaska, ani popularnosc "ona tanczy dla mnie". Nie dziwi tez ze pol forum na mnie wskoczylo:) (notabene forum KULTU). Jesli gustujecie w takim dramacie jak ten z linku, to jak moze podobac wam sie Kult?? Ok o gustacj sie nie dyskutuje. Koniec. Niech zyje Mes! - jest genialny. Pamietaj ze kariere zrobili Messi i Ronaldo ale kariere zrobil tez Krychowiak:) Koncze drodzy forumowicze i ide oddac sie swojemu bezgusciu - a wiec KULT! Milo sie lemur rozmawialo jednak dzisiejszym moim faworytem pozostaje Czlowiek - Los i jego popisowy numer z modyfikacjami wersow Kazika, aby szyk byl doskonaly jak jego wlasna polszczyzna:) narkaaaaaaaaa onaaa tu jest i tanczy dlaaaa mnieeee boooooo

Postprzez donkey » 14 maja 2013, o 20:37

@lemur, co do tego Donatana, to dlaczego on ma za 75 tysięcy diamentową płytę, skoro jest od 150 000: http://pl.wikipedia.org/wiki/Donatan

Przesadziłeś trochę :roll: , że Kazika przebił. Z tego co pamietam (z wypowiedzi związanych z Kultem) to np. płyty Kultu sprzedawały się mniej więcej tak:

"Tata Kazika", gdzieś około 700 000;
"Muj wydafca", ponad 200 000;
"Tata 2", około 100 000;
"OKSK", około 200 000;
"SL", około 90 000;
"PI", około 75 000;
"Hurra", do końca roku 2009 ponad 60 000; Kazik mówił, gdzieś tam, że prawie 100 000 się w sumie sprzedało;
"MTV unplugged", około 250 000.

To tak tylko dla formalnoiści, bo niedorzeczne jest, że nawet Donatan Kult prześcignął.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 20:38

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):
sem napisał(a):hihihihihi, wieeeedziaaaaałeeeeemmmm :D nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie ;) akurat w tej wersji to piękno internetu :)

Podli adultyści! :lol:

Wszyscy lykneli jak mlode pelikanki:) Nawet ŁOŚ inteligent nie rozkodowal ironii:p

Postprzez donkey » 14 maja 2013, o 20:40

Konkretnie to o nikim.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 20:48

Też widzę do najbystrzejszych nie należysz:) Ty kolo 16 masz chyba. To jestes 5 lat starszy :):)oj Kult nie dla was Pany:)
Ostatnio edytowano 14 maja 2013, o 20:50 przez wilkmaciej, łącznie edytowano 1 raz

Postprzez lemur » 14 maja 2013, o 20:49

Łyknąłeś?

Stary, ja Ci z całego serca życzę, żebyś naprawdę miał tych 11 lat.

@lemur, co do tego Donatana, to dlaczego on ma za 75 tysięcy diamentową płytę, skoro jest od 150 000

Płyta była podwójna. Wtedy nalicza się x2.

płyty Kultu sprzedawały się mniej więcej tak:

Ja mówiłem o sprzedaży płyt z tego stulecia. Wiadomo, że nakłady z lat 90. dziś są już nie do uzyskania.

Co do sprzedaży SR, PI i Hurry - nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji. Jeśli nawet jednak Kult przebił Donatana, to whatever. Chodziło tylko o dyskusję z tezą, że rapowe płyty producenckie nie osiągają żadnych nakładów.

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 14 maja 2013, o 20:50

Gościu, trzeci raz ci mówię. Tak żebyś nie przeoczył.

Nie dyskutuję z tobą i twoim bełkotem, niezależnie od tego, czy jeszcze masz fartuszek z muchomorkiem, czy już skończyłeś gimnazjum.
Uprzejmie się wreszcie ode mnie odpierdol i nie wycieraj sobie buzi moim nickiem.

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 20:52

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Gościu, trzeci raz ci mówię. Tak żebyś nie przeoczył.

Nie dyskutuję z tobą i twoim bełkotem, niezależnie od tego, czy jeszcze masz fartuszek z muchomorkiem, czy już skończyłeś gimnazjum.
Uprzejmie się wreszcie ode mnie odpierdol i nie wycieraj sobie buzi moim nickiem.

Alez dlaczego? Taki slodki z Ciebie tępak:)

Postprzez lemur » 14 maja 2013, o 20:54

Trochę się boję, że za kolejną już wycieczkę osobistą wilkmaciej dostanie bana i skasują się wszystkie jego posty. I przepadnie ta wspaniała dyskusja, na którą poświęciłem majowe popołudnie.

Postprzez sem » 14 maja 2013, o 20:56

wilkmaciej napisał(a):

Też widzę do najbystrzejszych nie należysz:) Ty kolo 16 masz chyba. To jestes 5 lat starszy :):)oj Kult nie dla was Pany:)

Ej, serio łyknąłem. Poważnie, odpuściłem sobie czytanie dyskusji z Tobą jakieś 4 strony temu stwierdzając ogromną przepaść pomiędzy tym jak postrzegam świat ja, czy Lemur, czy Człowiek Łoś i Ty. Mało czynników może tłumaczyć taką różnicę w percepcji, najbardziej pasowała mi tu duuuża różnica wieku. Cóż, jeśli się myliłem to trudno. Bekę i tak miałem z tego, że Lemur przez 4 strony napierdalał się przez internet z 11 latkiem, więc nie z Ciebie. Bekę nieuzasadnioną, ale śmieję się do tej pory, dobra wkręta :)

Postprzez wilkmaciej » 14 maja 2013, o 20:59

sem napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):

Ej, serio łyknąłem. Poważnie, odpuściłem sobie czytanie dyskusji z Tobą jakieś 4 strony temu stwierdzając ogromną przepaść pomiędzy tym jak postrzegam świat ja, czy Lemur, czy Człowiek Łoś i Ty. Mało czynników może tłumaczyć taką różnicę w percepcji, najbardziej pasowała mi tu duuuża różnica wieku. Cóż, jeśli się myliłem to trudno. Bekę i tak miałem z tego, że Lemur przez 4 strony napierdalał się przez internet z 11 latkiem, więc nie z Ciebie. Bekę nieuzasadnioną, ale śmieję się do tej pory, dobra wkręta :)

Oj tak postrzeganie swiata mamy totalnie odmienne, a z ta roznica wieku to jednak moze nie jest taki zly trop:p Ciesze sie ze miales "beke". Tez sie usmiechnalem widzac Twoje "haahahahahaahheheeheheh wiedzialem...." :p

Postprzez Karma » 14 maja 2013, o 21:02

To może coś z zupełnie innej beczki, łapajcie coverex dziadziusia:

https://www.youtube.com/watch?v=IRPVvKViU8Y&feature=youtu.be

WolfMatthias

Postprzez maxłel » 14 maja 2013, o 21:02

I pomyśleć, że bez nowej płyty Kultu wszyscy mielibyśmy smutne majowe popołudnie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM