Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez donkey » 15 maja 2013, o 00:23

holyfido napisał(a):Szach mat Maciejwilk.

Ale ostrzegam będzie o bloku, ćpaniu, ławce, osiedlu, hwdp itp itd!

To chyba redhead pisał :P . Tekst jest raczej o niewoli, monotonii i braku perspektyw, i o tym, że paradoksalnie nawet ta niewola wielu przy życiu trzyma.

kezlok napisał(a):Zastanawiam się jaką piosenkę Kulci mogli by wybrać na następny singiel i mam nadzieję teledysk. Chyba byłbym za tytułowym "Prosto", bo aż żal żeby ta piosenka szerzej nie wypłynęła. Choć parę kandydatów w sumie jeszcze jest, np. Największa armia, Minister czy Twoje słowo...co myślicie?

"Moją myszkę", bo to będzie przebój na miarę "Takie tango" :P , a na czwartego singla "Prosto" i wszystkim dupę urwie :P .
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez sem » 15 maja 2013, o 00:26

No, to jest w tej dyskusji najzabawniejsze :) Kto widział Bronx w nocy, ten wie o czym ja mówię ;)

Postprzez pavulon » 15 maja 2013, o 00:27

kezlok napisał(a):Zastanawiam się jaką piosenkę Kulci mogli by wybrać na następny singiel i mam nadzieję teledysk. Chyba byłbym za tytułowym "Prosto", bo aż żal żeby ta piosenka szerzej nie wypłynęła. Choć parę kandydatów w sumie jeszcze jest, np. Największa armia, Minister czy Twoje słowo...co myślicie?

Prosto, albo Dlaczego tak tu jest. Chociaż jeśli chodzi o teledysk to chętnie bym zobaczył do Mój mąż :D
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez sem » 15 maja 2013, o 00:28

donkey napisał(a):

To chyba redhead pisał :P . Tekst jest raczej o niewoli, monotonii i braku perspektyw, i o tym, że paradoksalnie nawet ta niewola wielu przy życiu trzyma.

Don, chcesz powiedzieć, że w tym kawałku nie ma mowy o osiedlu, narkotykach, o tym co słychać pod blokiem i o nie lubieniu policji?

Postprzez donkey » 15 maja 2013, o 00:45

Raczej o kamienicy. O narkotykach jedno zdanie, o pilicji też, ale oczywiście jest mowa. Jednak chodzi tu o coś innego. Najważniejsze jest pierwsze zdanie (do ale o tym jeszcze nie opowiadałem) i "ostatnie zdanie" (od z mojej ulicy odchodzą niewolnicy/ Spuszczeni po śmierci jak psy ze smyczy). W tej klamrze jest pewna opowieść w której jest mowa o wielu rzeczach. W każdym bądź razie, skoro już o tym rozmawiamy, to należało by zwrócić uwagę na to, iż ten tekst to prawdziwy majstersztyk , ze względu na jego konstrukcję. W tamtych linkowanych tekstach nie widzę żadnego geniuszu, a wręcz przeciwnie. Zresztą ostatnia płyta KNŻ-tu (może poza trzema tekstami) wywoływała u mnie podobne wrażenie niż te linkowane rapy.

Postprzez babeo » 15 maja 2013, o 07:18

Podziwiam Was, że się nie szkoda Wam czasu na takie dyskusje, które i tak do niczego nie doprowadzą.
Weźcie się lepiej do jakieś uczciwej pracy, lub idźcie na spacer. Wszystkim będzie lżej i łatwiej.

Postprzez Dorian » 15 maja 2013, o 07:23

babeo napisał(a):Podziwiam Was, że się nie szkoda Wam czasu na takie dyskusje, które i tak do niczego nie doprowadzą.
Weźcie się lepiej do jakieś uczciwej pracy, lub idźcie na spacer. Wszystkim będzie lżej i łatwiej.

Lubię to! :)

Postprzez wilkmaciej » 15 maja 2013, o 08:22

lemur napisał(a):
3. Podeslij osiagniecia klipowe swojego rapera... Chyba, ze masz podeslac zamiar cos tak dobrego jak jego tekst i brzmienie, a w dodatku potem tego bronic.

Nie chce mi się. Widzisz, nawet gdyby jakikolwiek raper miał teledysk wyreżyserowany do spółki przez Spielberga, Jarmuscha i braci Coen, to i tak powiedziałbyś, że to żałosne i że "Dobrze być dziadkiem" lepsze. Twoje posty to nic innego, jak tylko histeryczna reakcja na to, że ktoś miał czelność podnieść rękę na Twojego bożka.

hee mylisz sie:) Widzisz, ja mysle ze to Ty reagujesz histerycznie:) Bożka? Bożka to Ty masz swojego Mase mesa czy innego pionka rynku muzycznego, a bronisz go jak lew. Przesylasz teksty, ktore ciezko nazwac jakakolwiek tworczoscia i które znasz Ty i jeszcze 2 Twoich kompanow, a mi zarzucasz ze traktuje Kult jak bozkow:) "Nawet gdyby jakikolwiek raper" ....No wlasnie... Gdyby.....ale nie ma gdyby. Sa za to teksty ponizej jakiejkolwiek krytyki, glos discopolowca i muzyka niczym zrobiona przez gimnazjaliste w programie magix music maker w wersji najubozszej. Teledyski zapewne wygladaja tak samo lub gorzej.

Zadałem sobie ten trud ,i wygooglowalem pierwszy lepszy teledysk Twojego Bożka...

http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... e-w,307618

Stary prosze Cię nie kompromituj sie juz i nie osmieszaj. Twój gust muzyczny, naprawde jest na poziomie wczesnego gimnazjalisty. Po obejrzeniu tego teledysku, naprawde koncze juz dyskusje na tem muzyki z Toba, bo mysle ze Ty sobie jaja poprostu ze mnie robisz i mnie wkrecasz. Po zobaczeniu tego, nie wierze ze dyskutowalem z Toba tak dlugo. W glowie mi sie poprostu nie miesci jak mozna porownywac Kult z czyms takim. To jest jakas kpina...Wczoraj sie smialem z "ona tanczy dla mnie", ale ten teledysk to przeciez kopia!!!! ŻENADA przez ogromne Ż. Sluchaj sobie dalej discopolo dzieciaku, i praw że Kazik ma slabe i malo ambitne teksty:) Ogladaj swoje ambitne teledyski wielkiego artysty mesa, tylko prosze nie obrazaj tym zerem muzyki na forum...Teledysk Mars Napada mowisz slaby hahahah zegnam. PS niezle dupeczki....hehe a cztery osiemnastki widziales??? Tez dobre, obejrzyj. Twoje klimaty. Tym wspanialym lnkiem wyznaczam KONIEC MOJEJ DYSKUSJI, MOŻECIE ODETCHNAC Z ULGA!!!!!
Ostatnio edytowano 15 maja 2013, o 08:24 przez wilkmaciej, łącznie edytowano 1 raz

Postprzez marman » 15 maja 2013, o 08:23

czy wie ktoś jaka jest historia czerwonej naklejki na okładce ? zapomnieli dać tytuł ??

Postprzez babeo » 15 maja 2013, o 08:47

marman napisał(a):czy wie ktoś jaka jest historia czerwonej naklejki na okładce ? zapomnieli dać tytuł ??

To czerwone słoneczko...ups kółeczko masz jako naklejkę? Nie zauważyłem u siebie tego, ale też specjalnie się nie przyglądałem. W domu muszę to "obadać".

Postprzez macell » 15 maja 2013, o 08:57

Tak myślę, że w sprawie naklejki z tytułem musiała być ostra dyskusja w zespole, pewnie miało być tak "prosto", że aż bez tytułu na okładce, ale wydawca się pewnie na to nie chciał zgodzić, gdyż lepsza sprzedaż gdy od razu wiadomo kogo płyta jest. :)

Postprzez wilkmaciej » 15 maja 2013, o 09:00

macell napisał(a):Tak myślę, że w sprawie naklejki z tytułem musiała być ostra dyskusja w zespole, pewnie miało być tak "prosto", że aż bez tytułu na okładce, ale wydawca się pewnie na to nie chciał zgodzić, gdyż lepsza sprzedaż gdy od razu wiadomo kogo płyta jest. :)

Nie wiem, przeciez jak tylko ukazala sie okladka w necie (na dlugo przed ukazaniem sie plyty), to płyta juz posiadala logo.
Fakt, tez sie zdziwilem ze to naklejka.

Postprzez Zbychoo » 15 maja 2013, o 09:02

macell napisał(a):Tak myślę, że w sprawie naklejki z tytułem musiała być ostra dyskusja w zespole, pewnie miało być tak "prosto", że aż bez tytułu na okładce, ale wydawca się pewnie na to nie chciał zgodzić, gdyż lepsza sprzedaż gdy od razu wiadomo kogo płyta jest. :)

Może pod naklejką jest wersja z poprzednim logo?

Postprzez macell » 15 maja 2013, o 09:05

NIe podejmuje się zdzierania tej naklejki, zapewne dobry klej i cała okładka by poszła....
Chociaż trop bardzo ciekawy i lekko spiskowa teoria.

Postprzez Zbychoo » 15 maja 2013, o 09:27

macell napisał(a):NIe podejmuje się zdzierania tej naklejki, zapewne dobry klej i cała okładka by poszła....
Chociaż trop bardzo ciekawy i lekko spiskowa teoria.

Ale błędna, bo pod naklejką nic nie ma. Za to bez niej okładka wygląda dużo lepiej.

Postprzez babeo » 15 maja 2013, o 09:46

Zaraz pojawią się pewnie dwa obozy fanów przyjmujących wszytko tak jak dostali i antyfanów zrywających naklejki :lol:

Postprzez Thorgal » 15 maja 2013, o 09:49

Pod naklejką jest kod do 17 numery z płyty. Wersji utworu "Prosto" z Bananem i Litzą! Wpiszcie sobie. Miażdży!!!

:D
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez Zbychoo » 15 maja 2013, o 09:49

babeo napisał(a):Zaraz pojawią się pewnie dwa obozy fanów przyjmujących wszytko tak jak dostali i antyfanów zrywających naklejki :lol:

Taa, do tego włączy się wilkmaciej i będzie 10 stron dyskusji.

Postprzez Thorgal » 15 maja 2013, o 09:52

a nie wilkłukasz?
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez donkey » 15 maja 2013, o 09:53

Pod naklejką czai się Mes :twisted: .

Postprzez Dev » 15 maja 2013, o 10:14

babeo napisał(a):wilkmaciej - witamy na forum :D

Proponuję Ci: w Panelu użytkownika jest taka fajna zakładka - Przyjaciele i wrogowie, tam mam zapisanego tylko jednego, ale jakże konkretnego Użytkownika i dzięki temu nie muszę czytać jego wypocin, pojawia się tylko mała informacja, że coś tam skrobnął, ale czytać tego nie trzeba.

dzieki za hint, temat od razu klarowniejszy :)

Postprzez wilkmaciej » 15 maja 2013, o 10:41

Zbychoo napisał(a):
babeo napisał(a):Zaraz pojawią się pewnie dwa obozy fanów przyjmujących wszytko tak jak dostali i antyfanów zrywających naklejki :lol:

Taa, do tego włączy się wilkmaciej i będzie 10 stron dyskusji.

Tak a Zbychoo i jego banda z Człowiekiem - Łosiem na czele, z wybitnych specjalistów od języka polskiego zmienią się szybko w plastyków estetyków. Będą teraz ganić muzyków za kąt jaki nalepka tworzy z płaszczyzną okładki.

Postprzez wilkmaciej » 15 maja 2013, o 10:42

donkey napisał(a):Pod naklejką czai się Mes :twisted: .

Mes ze swoim genialnym teledyskiem "ona tanczy dla mnie", w wersji dla ambitnych inaczej.

Postprzez Bartos » 15 maja 2013, o 11:28

@wilkmaciej czy lemur, Cz-Ł , albo ja w którymś poście Cię obraziliśmy ? Bo nie przypominam sobie, za to Ty czynisz to nagminnie w każdym. Nie umiesz się wypowiadać bez epitetów ? Może w takim razie lepiej odpuścić, albo uspokoić się trochę?

Postprzez wilkmaciej » 15 maja 2013, o 11:44

Bartos napisał(a):@wilkmaciej czy lemur, Cz-Ł , albo ja w którymś poście Cię obraziliśmy ? Bo nie przypominam sobie, za to Ty czynisz to nagminnie w każdym. Nie umiesz się wypowiadać bez epitetów ? Może w takim razie lepiej odpuścić, albo uspokoić się trochę?

Po 1 odpuściłem. Po 2 wygłaszam SWOJĄ opinię na wasz temat.... zobligowało mnie do tego to:

http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... e-w,307618

Poprostu uważam, że w wyżej ukazanym kontekście, nie powinniście wypowiadać się na temat muzyki:p

Bez przesady z tym obrażaniem.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM