Liga Majstrów

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Liga Majstrów

Postprzez Jaaasiek » 23 sie 2013, o 11:18

Może się też okazać, że kolejny raz do gry wkroczą pazerni prezesi i MKS Kluczbork w jakiś sposób będzie chciało zrobić zamieszanie wokół potencjalnego transferu. Czyli coś w stylu afery z Pawłowskim.
Obrazek

Postprzez slaw » 23 sie 2013, o 22:45

kolend napisał(a):@Slaw
jak nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o pieniądze
taki Sobota by po prostu nie przedłużył poprzedniego kontraktu, gdyby nie wpisano w nim klauzuli, albo chciałby o większą pensję

W przypadku Soboty może i tak było, ale na przyklad z Bereszyńskim nie wchodziło to w grę. Przechodził z Lecha jako rezerwowy do Legii i nie miał rzadnych podstaw by dyktować warunki. Ja rozumiem wpisywać kwoty odstępnego w przypadku Messiego, Ronaldo, Bale'a itd, by ostraszały potencjalnych kupców. W Polsce milon ojro, czy tam dwa też na nikim nie robią wrażenia. Można wpisywać kwoty astronomiczne jak na nasze warunki, powiedzmy 5 baniek :D

Postprzez kolend » 24 sie 2013, o 16:54

@Slaw
'rzadnych' powiadasz ;)
Ale myslisz, że jak było? Albo przechodzę i wpiszecie klauzulę, albo nie przechodzę. Wtedy Legia wynegocjowała wysoką klauzulę jak na chujowego napastniko-skrzydłowego który w polskiej ekstraklasie jeszcze nic nie pokazał. 2 bańki euro za takiego obszczymurka. A tu się okazało, że mało co pół roku później ktos by te 2 bańki zapłacił, nigdy nie wiesz... Menago cwani są. A reszta młodych z Legii, która ma klauzule (z tego co pisano Kosecki jakoś 2.5, Łukasik czy jakoś tak ok 2) - kontakty im się kończyły i tatuś Kosy by gdzieś go upchnął w Hiszpanii czy Turcji.

Z resztą... czy oni są serio więcej warci? Abstrahując od wyniku, to widziałeś pewnie co i jak grała Steaua? Technika tamtych kolesi? Pierwsza połowa przypominała mi rewanż Wisły z Cypryjczykami.

Postprzez kolend » 27 sie 2013, o 20:48

wierzcie lub nie, ale dziś napisałem kumplowi na skypie, jak gadaliśmy o Legii, że mi sie widzi, że dziś będzie podobnie jak ostatnio, tyle, że Steaua będzie bardziej skuteczna i szybko 0:2 będzie i po zawodach :/

Postprzez Jaaasiek » 27 sie 2013, o 20:51

Ja, mając w pamięci mecz ze Spartakiem Moskwa na Łużnikach, jeszcze bym Legii nie skreślał, ale nie z taką grą do diabła.
Obrazek

Postprzez Holba » 27 sie 2013, o 22:28

Taki chuj :lol: :lol:
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 27 sie 2013, o 22:28

A nie mówiłem?

Postprzez Jedras » 27 sie 2013, o 22:39

Legia legła:P

Postprzez Krasz » 27 sie 2013, o 22:55

Bez napastnika i z Vrdoljakiem to i w LE będzie lipa, + za walkę do końca. ;)
Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną musowo się zabrudzi tak już to jest zrobione.

Postprzez Jaaasiek » 27 sie 2013, o 23:38

Widzew dalej ostatnim polskim uczestnikiem LM i ostatnim polskim pogromcą Steauy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Postprzez uve » 28 sie 2013, o 09:27

Postprzez radush » 28 sie 2013, o 09:37

Mecz może i zaczepił o wyrównane widowisko, ale patrząc na to, jakie błędy popełnili przy bramkach straconych(szczególnie druga), oraz ile piłek tracili przez bezsensowne przetrzymywanie bądź nieprzemyślane zagrania, to należy się cieszyć że zakończyło się wynikiem 2-2.

Postprzez slaw » 29 sie 2013, o 00:02

kolend napisał(a):Ale myslisz, że jak było? Albo przechodzę i wpiszecie klauzulę, albo nie przechodzę. Wtedy Legia wynegocjowała wysoką klauzulę jak na chujowego napastniko-skrzydłowego który w polskiej ekstraklasie jeszcze nic nie pokazał. 2 bańki euro za takiego obszczymurka. A tu się okazało, że mało co pół roku później ktos by te 2 bańki zapłacił, nigdy nie wiesz... Menago cwani są. A reszta młodych z Legii, która ma klauzule (z tego co pisano Kosecki jakoś 2.5, Łukasik czy jakoś tak ok 2) - kontakty im się kończyły i tatuś Kosy by gdzieś go upchnął w Hiszpanii czy Turcji.

Z resztą... czy oni są serio więcej warci? Abstrahując od wyniku, to widziałeś pewnie co i jak grała Steaua? Technika tamtych kolesi? Pierwsza połowa przypominała mi rewanż Wisły z Cypryjczykami.

To nie jest ważne czy są tyle warci, wystarczy, że ktoś będzie chciał za nich dużo zapłacić. Tacy Ruscy swego czasu za Janczyka dali milony euro, tylko za jego niezły występ na mistrzostwach juniorów. Jak właśnie Turcy, Rosjanie czy inni chcą przełpacać, to dlaczego im przeszkadzać?

W przypadku Bereszyńskiego dalej będę twierdził, że nie miał żadnych (nomen-omen :P ) argumentów, by stawiać warunki. Kosecki co innego, tak jak napisałeś. W sumie każdy piłkarz, którego menagerem jest Kucharski jest dobrze ustawiony :D

Tak mi się przypomniało, że swego czasu Komorowski kazał sobie wpisać bodajże 400 tys euro i za tyle zaraz poszedł do Terka, gdyby nie to myślę, że by poszedł tam za milony.

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):A nie mówiłem?

Nie!
Przewidywałeś 0-2. :D

Żal, zwłaszcza patrząc na wyniki, w końcu 3-3 w dwumeczu, dwa gole na pograniczu spalonego nieuznane.
Tyle, że tak jak Łosiu przewidział, Rumuni zagrali tak jak Czesi, najdobitniej świadczyły o tym ostatnie 10 minut, gdy Legia nie potrafiła wyjść ze swojej połowy, a wtedy powinna być największa nawałnica.

Może za rok, jest to bardziej realne, bo Legia ewentualnymi dobrymi rezultatami w LE może nadrobić kilka punktów rankingowych, które w rezultacie moga dać rozstawienie w ostatniej rundzie eliminacji LM 2014/2015.

Postprzez Mr Mojo Risin » 29 sie 2013, o 19:45

18 mieć lat- to nie grzech. Ktoś tak spewał kiedyś, jakaś pani chyba. Niech nam żyje nadzieja na LM 100 lat.
Idę na Śląsk też licząc na niewiadomoco. Trochę na luzie, trochę z ślepą nadzieją, z tyłu głowy mając jednak też sprawy które nie dają spać tym którzy na Śląsk chodzą troche; lat już. Żlę się pisze po piwach, ale maisto Miodka zobowiązuje.
Cała Polska w cieniu Śląska

Postprzez Jaaasiek » 29 sie 2013, o 19:56

Losowanie LM

Grupa A: Manchester United, Szachtar Donieck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad San Sebastian.

Grupa B: Real Madryt, Juventus Turyn, Galatasaray Stambuł, FC Kopenhaga.

Grupa C: Benfica Lizbona, Paris Saint-Germain, Olympiakos Pireus, RSC Anderlecht.

Grupa D: Bayern Monachium, CSKA Moskwa, Manchester City, Viktoria Pilzno.

Grupa E: Chelsea Londyn, Schalke 04 Gelsenkirchen, FC Basel, Steaua Bukareszt.

Grupa F: Arsenal Londyn, Olympique Marsylia, Borussia Dortmund, SSC Napoli.

Grupa G: FC Porto, Atletico Madryt, Zenit Sankt Petersburg, Austria Wiedeń.

Grupa H: FC Barcelona, AC Milan, Ajax Amsterdam, Celtic Glasgow.
Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 29 sie 2013, o 21:14

No to po Śląsku, 6 goli nie strzelą.
Obrazek

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 29 sie 2013, o 21:19

A liczyłeś przed pierwszym gwizdkiem, że strzelą cztery? :D

Postprzez Jedras » 29 sie 2013, o 21:31

Jaaasiek napisał(a):No to po Śląsku, 6 goli nie strzelą.

Spokojnie - jutro ich wylosują w miejsce jednego z dwóch zdyskwalifikowanych zespołów i będzie git;)

Postprzez Jaaasiek » 29 sie 2013, o 21:50

Nie, Łosiu, liczyłem, że strzelą trzy. Ale dzisiaj gra ten Śląsk z drugiej połowy meczu w Sevilli. Niestety.
Obrazek

Postprzez chodi » 29 sie 2013, o 23:47

Jaaasiek napisał(a):Nie, Łosiu, liczyłem, że strzelą trzy. Ale dzisiaj gra ten Śląsk z drugiej połowy meczu w Sevilli. Niestety.

Przepraszam Jasiek, ale na co liczyłeś? Jeżeli nie jesteś blisko klubu to paru rzeczy możesz nie wiedzieć, a więc w rewanżu graliśmy bez podstawowych zawodników i z drużyna wartą parokrotnie więcej od nas (czy też mającą parokrotnie wyższy wskaźnik UEFA). Na jakie cuda liczyłeś?
Byłem na rewanżu i pomimo rezultatu wstydu nie ma. Oczywiście była nadzieja, ta typowo polska, ale została zabita dosyć szybko.

Postprzez Jaaasiek » 30 sie 2013, o 00:30

Ja tam wierzę, że cuda się czasem zdarzają :) Takie St. Gallen ograło Spartaka w Moskwie 4:2, Rijeka osiągnęła korzystny wynik w Stuttgarcie, a coś o nazwie Pandurii wygrało ze Sportingiem w Bradze. Może i miałem większą nadzieję niż wiarę, ale poważnie liczyłem na korzystny wynik dla Śląska. Rzeczywistość weryfikuje marzenia, trudno. Ale wierzyć mi nikt nie zabroni, pomimo iż wszystko wskazuje na coś przeciwnego (patrz chrześcijaństwo :P )
Obrazek

Postprzez Holba » 30 sie 2013, o 08:41

to w koncu wierzysz w cuda czy nie ? Juz sie gubie :D

ale do rzeczy ;) Te wszystkie cudotworcze druzyny sa z tych krajow, ktore polskie druzyny chca uniknac podczas losowania. Polska pilka to dno, wyzelowane laleczki, dla ktorych status qvo jest na reke. Nie przemecza sie , pobiegaja dwa razy dziennie po dwie godziny z czego raz truchtem i plan dnia zrealizowany, kasa na koncie. lajzy bez ambicji dla ktorych szczytem sportowych ambicji jest pokazac sie w tzw meskiej torebce ( co to kurwa jest wogole? jest takie cos?) w galerii handlowej. Zreszta wystarczy popatrzec na pseudogwiazdki, ktore w ostatnich latach wyjechaly z kraju. Poza trio Borussi reszta albo nic gra, albo w najlepszym wypadku kopie pilkie gdzies za Uralem, pozostali z podkulonymi ogonami wracaja do kraju po podbiciu 2 bundesligii czy tureckiej primera division.

najlepszy przyklad to Petrescu, gosc, ktory cos osiagnal w pilce, chcial przeniesc te wszystki wzorce z ligi angielskiej czy wloskiej ale spotkal sie z oporem naszych pizdeczek bo za ciezko im bylo pracowac.

Zawsze bylem zwolennikiem Smudy (tak, tego wyszydzanego ,tego samego, ktorego 75% chcialo na trenera reprezentacji). jego druzyny mialy jaja i nawet gdy przegrywaly to zostawialy na boisku mase ambicji i zdrowia. nawet dzisiejsza Wisla przeszla by Steaue. Tak na marginesie zalozylem sie przed sezonem, ze jezeli Smuda bedzie trenerem Wisly to ta zdobedzie MP. Po tym co pokazala z Lechem to jestem raczej jakos spokojny.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez polake » 30 sie 2013, o 08:55

Rzadko to się zdarza, ale zgadzam się z Tobą Holba, naszym pizdeczkom kompletnie brak ambicji.

Dlatego byłem pod ogromnym wrażeniem Śląska tydzień temu, mimo wyniku 1:4. Zdecydowanie wolę to, niż wymęczone remisy Legii.

A co do Smudy, to ja jego zwolennikiem nie jestem, bo co prawda jego drużyny zapieprzają, ale taktycznie to kicha. Na "Ekstraklasę" może wystarczyć, ale repra pokazała jego prawdziwą wartość. Kojarzy mi się z Januszem Wójcikiem i jego taktyką "kiełbasy do góry i golimy ogórków!". Czasem to zdaje egzamin, ale w dzisiejszej piłce to zdecydowanie za mało (choć bez tego i najlepsza taktyka się nie sprawdzi).
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Postprzez Holba » 30 sie 2013, o 09:02

mam beke z tej repry :)

czy Twoim zdaniem Mourinho czy inny tez Guardiola osiagneli by lepszy wynik ? Pamietam ta radosc z najlatwiejszej grupy. Tylko wszyscy zapomnaja, ze w tych wszystkich krajach zapanowala nie mniejsza gdy okazalo sie, ze graja z Polakami.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez polake » 30 sie 2013, o 11:48

Nie wiem, czy osiągnęliby lepszy wynik. Tego się nigdy nie wie.

Ale jeśli czytam, że piłkarze sami między sobą ustalali taktykę, bo na trenera nie mogli liczyć, no to coś jest nie tak. Zresztą to było widać, albo zero pomysłu, albo taki pomysł, że aż żal. Oczywiście trzeba brać poprawkę, że klub to coś zupełnie innego niż reprezentacja, w klubie trener może "zajeżdżać" zawodników codziennie, a na zgrupowaniach kadry tylko co jakiś czas. Ale i tak uważam, że można było zagrać lepiej. Niekoniecznie z lepszym rezultatem.

Obraz trochę zaciemnia Fornalik, który już w ogóle jest jakimś kuriozum (mam nadzieję, że w najbliższy piątek będę miał "przyjemność" obejrzeć na żywo ostatni mecz z Fornalikiem w roli trenera).

p.s. tak a'propos: wybierasz się na Czarnogórę?
polake.art.pl wywiady z Januszem Zdunkiem: nr1 nr2
Obrazek
Stoję goły pod prysznicem, wkoło wszędzie goło
pod prysznicem z kolegami i jest mi wesoło!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM