Żużel

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Żużel

Postprzez mihal » 18 sie 2013, o 21:59

Znamy już pary półfinałowe. Częstochowa pojedzie z Toruniem, a Zielona Góra z Tarnowem. Dziś w końcu zrobili w Tarnowie tor do walki (szok!). Kilka pięknych wyścigów, czasy zbliżone do rekordu toru. Nie pojechał tylko Łaguta, który ponoć chory.

Tarnów - największy farciarz tego sezonu. Wszyscy pojechali idealnie dla Tarnowa i (mimo, że jestem wiernym fanem) to można stwierdzić, że z finałowej czwórki to tylko Unia nie zasługuje na półfinał (Gorzów przegrał miejsce w czwórce na finiszu). Co więcej, śmiem twierdzić, że tylko z Zieloną Górą, która w ostatnich latach w Tarnowie przeważnie rewelacyjnie nie jeździ, Unia ma szansę awansować do półfinału.

Z drugiej pary, przy aktualnej postawie Tomka Golloba, toruńskim aniołom będzie ciężko pokonać Częstochowę.

W każdym razie zapowiadają się 4 ciekawe wrześniowe niedziele!

Postprzez mihal » 31 sie 2013, o 23:09

pierwszy półfinał za nami. Toruń wygrał u siebie z Częstochową 49-41. Częstochowa straciła Sayfutdinowa - masakryczny upadek. Poszła ręka (wyglądało to tak jakby w łokciu), pytanie co z nogami? http://www.youtube.com/watch?v=-mVHvZKg87A

W rewanżu oba zespoły pewnie zastosują zastępstwo zawodnika. Częstochowa, mimo braku Emila, wydaje się być faworytem. Łaguta, Holta, Jensen i Czaja śmigają pod Jasną Górą aż miło.

A jutro Tarnów - Zielona Góra.

Postprzez ekhm » 1 wrz 2013, o 22:34

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ

mihal napisał(a):pierwszy półfinał za nami. Toruń wygrał u siebie z Częstochową 49-41. Częstochowa straciła Sayfutdinowa - masakryczny upadek. Poszła ręka (wyglądało to tak jakby w łokciu), pytanie co z nogami? http://www.youtube.com/watch?v=-mVHvZKg87A

Byłem na tym meczu i widziałem cały wypadek z bliska, bo akurat siedziałem zaraz za pierwszym łukiem. Faktycznie, wyglądało to bardzo poważnie. Miedziński chyba zostawił za mało miejsca. Był to siódmy bieg i powinien już wiedzieć, że częstochowianie mają dużo szybsze motory.

mihal napisał(a):W rewanżu oba zespoły pewnie zastosują zastępstwo zawodnika. Częstochowa, mimo braku Emila, wydaje się być faworytem. Łaguta, Holta, Jensen i Czaja śmigają pod Jasną Górą aż miło.

Myślę, że w Częstochowie Toruń przegra wysoko. Gollob (pozdrawiam jedynie słusznych Krzyżaków w koszulkach AntyGollob, którzy cieszą się jak dzieci, gdy ten przywozi 3pkt) pyknie z 8-11 pkt, Sullivan w Toruniu sobie nie radzi, więc na wyjeździe nie liczę na niego, Ward jeździ różnie. Jedyna nadzieja, poza Gollobem, w Przedpełskim (jemu chyba wyjazdy lepiej idą/jadą niż mecze u siebie) i Miedzińskim. Brzozowskiego i braci Pulczyńskich z grzeczności nie wymienię.

Jakby Apatorowi/Unibaxowi udało się jednak wygrać z Włókniarzem, to na finałowym meczu chętnie obejrzałbym Falubaz.

Aha, jakby ktoś kiedyś na starym forum odkopał mój dawny post o tym, że żużel to najnudniejszy sport na świecie, to zacytuję sam siebie i odpowiem na niego 'Gówno prawda'. ;)

Postprzez mihal » 4 wrz 2013, o 09:27

Jest już praktycznie pewne, że w Częstochowie nie pojedzie Sullivan - zastępstwo zawodnika za Holdera na pewno przyniesie Unibaxowi dużo lepszy wynik (Gollob, Miedziński, Ward i Przedpełski) niż zdobyłby Ryan. Mimo tego Toruniowi będzie bardzo ciężko obronić przewagę - Częstochowianie u siebie jeżdżą rewelacyjnie.

Tarnów dał ciała w pierwszym meczu - było już 12 pkt przewagi a skończyło się na 4. Widać było, że Zielona Góra lepiej sobie poradziła z nerwami niż Uniści. Moim zdaniem to nie zielona pojechała tak dobrze, ale Unia tak słabo. Falubaz oprócz Hampela nie miał w tym meczu żadnego innego "pewniaka" - np. Dudek niby niezły wynik punktowy, ale chyba tylko w 14 biegu pokonał kogoś innego niż tarnowskich juniorów.

O Sayfutdinovie brak informacji - jedynie lakoniczna wypowiedź Suskiewicza, że szanse na powrót w tym sezonie to tylko 5% i że ręka nie jest największym problemem.

W niedziele mecze rewanżowe - skład finału chyba wydaje się już przesądzony (Włókniarz vs Falubaz), ale jakby nie było w sporcie jest wszystko możliwe. Jakby okazało się, że Unia wygra w Zielonej, to na finał do Cze-wy idę na kolanach :D

Postprzez mihal » 7 wrz 2013, o 22:23

No i w końcu prawdziwie polskie GP! Zawody nudne jak cholera, tor nie do walki, ale za to Jarek Hampel wygrał, a Tomek jeździł jak dobry, stary Gollob i zajął 3 miejsce. A Woffinden po raz kolejny pokazuje, że jest rewelacją tego sezonu!

Patryk Dudek mistrzem młodzieżowym - było to do przewidzenia. Drugi Paweł Przedpełski a trzeci (wg mnie jeżdżący bezbarwnie) Bartek Zmarzlik. Słowa uznania należą się Oskarowi Fajferowi, który pokazał naprawdę ładny kawałek żużla (szkoda jego defektu na prowadzeniu, bo skończyłby wyżej).
No i gwizdy dla "działaczy" Unii, za przygotowanie tak ch****ego toru (który to już raz?) - kurzyło się tak, że już po 2gim wyścigu sędzia kazał polewać, a tor był tak twardy, że wyprzedzanie na dystansie to była olbrzymia sztuka. Szkoda - bo obsada ciekawa i wyrównana, widać że młodzi mieli ambicję na walkę przez 4 okrążenia a nie na jazdę gęsiego.

Jutro drugie mecze półfinałowe. ZIelona Góra - Tarnów - tu chyba wszystko przesądzone. Częstochowa - Toruń - kto wie? Obie drużyny jadą Z/Z więc może być mecz na styku.

Postprzez kroy » 8 wrz 2013, o 10:04

mihal napisał(a):No i w końcu prawdziwie polskie GP! Zawody nudne jak cholera, tor nie do walki, ale za to Jarek Hampel wygrał, a Tomek jeździł jak dobry, stary Gollob i zajął 3 miejsce. A Woffinden po raz kolejny pokazuje, że jest rewelacją tego sezonu!

Jako 100% laik, chciałbym zapytać czym różni się tor do walko od toru nie do walki poza tym, że jest okrągły i z żużlu(swoją drogą żużel to świetne słowo)?
A ja widzę, że świat już prawie runął...
i co? i mam, kurwa, dobry humor

Postprzez mihal » 8 wrz 2013, o 12:00

Hmm..no cóż. Zacząć chyba należy od tego, że tory możemy podzielić na przyczepne i twarde. Przyczepne mają zazwyczaj trochę dziur, ale także dużo luźnej nawierzchni i zazwyczaj na takim torze jest kilka ścieżek gdzie można się rozpędzić (przy krawężniku, środek toru i pod bandą). Na torach twardych zazwyczaj liczy się start i rozegranie pierwszego wirażu bo później liczy się jazda przy krawężniku, a większość prób pojechania po szerokiej zazwyczaj kończy się stratą dystansu do rywala z przodu. Owszem, zdarza się, że ktoś lepiej dobierze ustawienia motocykla i po szerokiej złapie trochę prędkości (tak bywało w Tarnowie w latach 2004-2005 gdzie mistrza zdobywali - rywale nie wiedzieli jak przełożyć się do tarnowskiego toru i tarnowianie, lepiej "spasowani" z torem potrafili wyprzedzać po długiej na twardym torze). Reasumując - tory twarde to zazwyczaj walka kończy się na pierwszym okrążeniu i trudniej jest rozpędzić motocykl pod bandą. Tory przyczepne dają większe możliwości wyprzedzania. A co do materiału na torze - prawdziwy, czarny, żużlowy tor jest już chyba tylko w Krośnie. Inne tory to różne mieszanki materiałów. Tak po skrócie opisane przez trochę bardziej zaawansowanego laika ;]

Postprzez ekhm » 8 wrz 2013, o 18:25

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ.

Apator w finale. Wow, co za spotkanie w Częstochowie! Dużo, dużo szczęścia Torunian (albo jak kto woli Toruńczyków i Torunianów [pozdro, Ułamek]) i świetna, świetna jazda Warda. A to, co zrobili Przedpełski i Miedziński w 14. biegu to frajerstwo połączone z kunsztem Łaguty. Ale były emocje. :)

Postprzez mihal » 8 wrz 2013, o 18:29

No i Toruń w finale! Mecz na najwyższym poziomie. Wykluczenie Szombierskiego do końca zawodów (wg mnie słuszne) sprawiło, że nie mogli go zastępować dobrze dysponowani juniorzy. Po 13 biegu wydawało się, że Toruń spokojnie będzie w finale (musiał zdobyć tylko 3 punkty w 2 biegach). Piętnasty bieg - horror. Gdy Toruń jechał na 3:3 upadek Golloba i Holty. W powtórce Jensen zamknął Warda i 5:1 (równoznaczne z awansem do finału) dla Cze-wy przez 3 okrążenia. Początek 4-ego okrążenia i defekt Holty.

Toruń zrobił niespodziankę. Teraz czas by Jaskółki wykopały z finału Falubaz :twisted:

Chociaż rozum podpowiada, że mało to możliwe..no i w sumie do Częstochowy po brąz bliżej..

Postprzez giżut » 9 wrz 2013, o 08:44

I Zielona w finale. Piękny mecz, chłopaki weszli na każdą trybunę podziękować kibicom.
Zatem do zobaczenia w Toruniu i za 2 tygodnie w Zielonej. Mam nadzieję, że Falubaz Mistrzem, hej:)

Postprzez ekhm » 12 wrz 2013, o 21:18

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ.

Już w ten weekend na MotoArenie finał. Mam nadzieję, że Gollob pojedzie jak w u nas w pierwszym meczu z Włókniarzem, a Ward jak w rewanżu w Częstochowie, Miedziński też mógłby dorzucić z 10 oczek. Dobrze będzie, jeśli Przedpełski będzie jeździł w parze z Gollobem. Dodatkowo Kamila Pulczyńskiego zastąpi jego brat - Emil. O Brzozowskim nie napiszę, bo on akurat powinien się przebranżowić, jak to dziś rano ujął mój kolega.

W Toruniu wszystkie bilety zostały wykupione pierwszego dnia sprzedaży. Na szczęście udało się je nam kupić, a nawet załapać się na miejsca przy pierwszym łuku.

Uważam, że 52:38 dla Apatora byłoby bardzo zadowalającym, a do tego nie niemożliwym do wykręcenia wynikiem. Może być więcej, nie przeszkadzałoby mi to. ;)

Kombinuję, jakby skręcić jakąś ekipkę znajomych i wybrać się na rewanż do Zielonej. Byłby to mój pierwszy wyjazd (bo wyjazdy na libacje okołoforumowe się nie liczą, nie?).

_________
I jeszcze a propos sytuacji z drugiego półfinałowego meczu w Częstochowie. Nie chcę tu kręcić jakichś bezsensownych gównoburz internetowych, ale uważam, że wykluczenie Szombierskiego było słuszne. Zawodnik najpierw mówił, że mu silnik zgasł, potem sędziemu tłumaczył się, ze jednak ma problem z plecami. A po meczu oficjalną przyczyną upadku było zerwanie łańcuszka. To ja już nie wiem. I jeszcze ten jego uśmiech, kiedy schodził do garażu nie wiedząc, że dostał czerwień.

Postprzez redhead » 12 wrz 2013, o 21:26

nie będziesz tam sam ;)
takoż wybieram się ale załapałem sie tylko na stojące ....ot rzuciło się społeczeństwo na bilety i po 1 dniu było po zabawie
generalnie wielkim fanem żuzla nie jestem ale jakby nie patrzec to ważne wydarzenie w moim mieście więc oczywiście będę :)
------------------
a poza tym 21 rusza wreszcie sezon ligowy hokeja - 1liga ale zawsze - i tutaj mozna rzec że jestem fanem naszej toruńskiej drużyny - jak się nie ma co się lubi (choć ekstraliga) to się lubi co sie ma ;)

karnet się chłodzi (od pażdzernika ub roku mozna rzec ;) )
------------------
w niedziele auta nie biorę bo i tak nie ma szans postawić w ok. Motoareny (w obrębie 2-3 km od)
typuje 49-41 dla Torunia
gollobowi nie kibicuje mimo wszystko
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez giżut » 16 wrz 2013, o 12:59

Toruń wygrał, ale co to za wygrana? Mam nadzieję, że Zielona wbije Anioły w tor.
A bilety w Zielonej w zasadzie skończyły się w czwartek. Choć w sobotę były jeszcze ochłapy na sektor H3, czyli bufor między sektorem gości, a drewnianymi ławkami.
No, generalnie w niedzielę będzie święto żużla i wierzę, że Zielona eksploduje radością. Po wczorajszym meczu i emocjach do ostatniego okrążenia jest na co czekać.

Postprzez ekhm » 16 wrz 2013, o 16:25

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ.

giżut, przypomnij mi, proszę, jaki był wynik meczu Falubaz-Unibax w sezonie 2013? Chodzi mi oczywiście o rundę zasadniczą.

O pierwszym półfinale wiele nie będę pisał. Najważniejsze, że w Toruniu jeździ Kamil Brzozowski.

Mam nadzieję, że w Zielonej uda się obronić, a nawet powiększyć przewagę punktową.

Postprzez redhead » 16 wrz 2013, o 23:53

17500 tyś na meczu robi wrażenie i MA na prawdę wyglądała imponująco ;)
3 pkt zaliczka - czyżby powtórka z sezonu?
szkoda 0:5 i 1:5 - pulczas i brzozowski słabiutko
ward nie do zatrzymania
generalnie nie jest źle choć mogło być lepiej
;) :D
Obrazek
:lol: :lol: :lol:
a jak wieść niesie chyba jednak nikt nie pojedzie bo zielonka kombinuje z sektorem gości :P

Postprzez mihal » 22 wrz 2013, o 18:56

Unia Tarnów z brązowym medalem! Szczerze mówiąc, nie wierzyłem, że Jaskółki będą w stanie utrzymać 8-punktową przewagę z pierwszego meczu, ale pojechali naprawdę ładnie! Łaguta kontuzja już w drugim swoim biegu i w zasadzie Unię do brązu poprowadził Kołodziej z Janowskim i Madsenem. Forma Janka cieszy bardzo - już niedługo finał IMP w Tarnowie i może Janusz dołoży jeszcze jakiś medal w tym sezonie ;)

W Zielonej Górze zostaje złoto. Toruń się obraził, zabrał zabawki i uciekł do innej piaskownicy. Tłumaczenie, że 4 godz przed meczem proponowali zmianę terminu meczu (ze względu na wczorajszą kontuzję Golloba) śmieszne. Z jednej strony - kontuzje są wpisane w ten sport. Z drugiej strony - Unibax planując zaskoczyć Falubaz, wysłał awizowany skład (w tym składzie mogli zrobić 2 zmiany) taki, że przy braku Golloba musieliby zrobić 3 zmiany, żeby wystartować w optymalnym w danej chwili składzie.

W chwili obecnej jedno przychodzi mi do głowy - j***ć Toruń, j***ć Karkosika i j***ć Kryjoma! Za to co zrobili powinni ponieść duże konsekwencje. Mam nadzieję, że władze Ekstraligi pokażą że mają jaja i nie skończy się na jakiś śmiesznych karach finansowych. Uważam, że Unibaxowi powinno odebrać się srebny medal (sezon zakończyłby się złotem dla Falubazu i brązem dla Unii), zdegradować do drugiej ligii za ośmieszanie żużla i niesportowe zachowanie, obciążyć kosztami, jakie poniósł Falubaz w związku z zorganizowaniem meczu, nałożyć na Kryjoma i Karkosika zakaz zajmowania pozycji funkcyjnych w klubie żużlowym na kilka dobrych lat. Kara finansowa powinna być tylko dodatkiem do kary, a nie całą karą jaka będzie nałożona na Unibax.

Szkoda całej sytuacji - po pięknym meczu o brąz (nawet jakby Częstochowa wywalczyła brąz to nic - walka była ładna i do ostatniego biegu) miałem nadzieję na oglądnięcie ładnej walki o złoto. A tu zero szacunku dla rywala, kibiców, własnych zawodników i sponsorów. A wszystko na żywo w telewizji...

Postprzez Marcowy » 22 wrz 2013, o 19:45

Pytanko: na co, k*wa, liczył Unibax wyjeżdżając z parkingu do domu? Że nie będzie walkowera? Że czeka ich powtórka za tydzień? Że uda się załatwić kolejną szansę?

Wypadek Golloba przykry, szczerze życzę Chudemu zdrowia, ale skoro w żużlu dopuszcza się, żeby zawodnicy jeździli w różnych klubach, ligach i turniejach, czasem dzień po dniu, to absurdem jest żądanie, żeby przełożyć ligowy mecz, bo dzień wcześniej jeden z zawodników miał wypadek w Grand Prix.

Dla przypomnienia: rok temu do walki o III miejsce Falubaz wyjechał bez kontuzjowanego Dudka. Nikomu do głowy nie przyszło, żeby strzelać focha i żądać przełożenia meczu, a to przecież też była walka o medal bez czołowego zawodnika.

Niech dowalą Unibaksowi te 3 mln kary, należy się, będzie z czego oddawać kasę kibicom za bilety. Nie pamiętam takiego przejawu lekceważenia fanów. Także tych swoich, bo toruńskie autokary też musiały wracać do siebie z zawiedzionymi kibicami.

Ch*j mnie strzela i d*pa boli, że drugi raz z rzędu Falubaz zdobywa złoto w atmosferze skandalu. Nie zasłużyli :evil: Ale kij, i tak pójdę jutro do roboty w biało-zielono-żółtym szaliku, choć w Warszawie mało kto zrozumie, o co kaman :P

Postprzez ekhm » 22 wrz 2013, o 21:37

Gratulacje dla Zielonej Góry. Nic więcej nie jestem w stanie napisać. No, może poza tym, że Karkosik zniszczył toruński żużel.

Postprzez ekhm » 22 wrz 2013, o 21:48

Przepraszam, nie dało się już edytować:

TO PISZĘ JA - KRZYSIEQ

ekhm napisał(a):Gratulacje dla Zielonej Góry. Nic więcej nie jestem w stanie napisać. No, może poza tym, że Karkosik zniszczył toruński żużel.

Chciałem jeszcze dopisać, że Unibax powinni zdegradować do 1 ligi, zamiast Torunia w Ekstralidze powinien pojechać Grudziądz. Dodatkowo srebro powinno pojechać do Tarnowa, a brąz do Częstochowy. To co zrobił Karkosik nie miało nic wspólnego ze sportem.

Postprzez giżut » 23 wrz 2013, o 09:15

Szkoda tego co się stało wczoraj.
Wydawało mi się, że wszyscy czują rozgoryczenie i żal, że nie odbyło się widowisko. Że nie obejrzeliśmy świetnego meczu, z walką. Bo przecież wszyscy - Torunianie i Zielonogórzanie chcieli jechać. A tu ktoś zadecydował, że Toruń się zwija. Szkoda, szkoda, szkoda.
Co z tego, że mamy złoto? Szkoda, że nie odbył się finał, który jest święte żużla. Co z tego, że po mieście jeździli nasi, a my wszyscy wiwatowaliśmy? Kiedy każdy z nas miał przeświadczenie, że to nie tak miało być.
Wiecie co mnie wkurzyło (ciekawe czy kogokolwiek to obchodzi)? Otóż Władysław Gollob w TVP Info powiedział, że przecież Toruń poprosił o przełożenie meczu, tylko ten pazerny Falubaz się nie zgodził bo pragnie złota, za wszelką cenę. Brawo Panie starszy Gollob.

Postprzez trini » 23 wrz 2013, o 10:52

Falubaz to ma pecha do fetowania Mistrzostwa: 2011 kibic pod radiowozem, 2013 - walkower. Dla kibiców to naprawdę musi być masakra, współczucia.
big badda boom

Postprzez mihal » 23 wrz 2013, o 15:22

Unibaxowi "działacze" dalej się kompromitują:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/38643 ... ez-golloba

Ci panowie nie mają nic wspólnego ze sportem ani duchem sportu.

Prosili o przełożenie? Nie było podstaw!
a) taką prośbę należy pisemnie (a nie telefonicznie) przedstawić do godziny 20 dnia poprzedzającego mecz (a nie 4 czy 5 godz przed meczem)
b) sędzia i jury zawodów mogli przełożyć mecz tylko w przypadku złych warunków atmosferycznych
c) skład Unibaxu spełniał wszystkie wymogi - dolny i górny KSM

Tłumaczenie, że nie było sensu jechać bez Golloba jest śmieszne i żałosne (Tomkowi oczywiście życzę szybkiego powrotu do zdrowia!). Można popatrzeć na sytuację Unii Tarnów przed meczem w Cz-wie: Vaculik zaliczył solidny dzwon dzień wcześniej w GP, Janowski chory, Łaguta, który we wcześniejszym meczu w Częstochowie był najlepiej spisującym się zawodnikiem, już w drugim swoim starcie doznał kontuzji i objechał tylko jeden bieg. Do tego, jakby nie było, Unia była od początku skazywana na pożarcie, bo przecież 8 punktów przewagi to tyle co nic. A jednak sport lubi zaskakiwać.

Dziwię się Torunianom. Pewnie - raczej meczu bez Golloba by nie wygrali. Ale z drugiej strony - Ward, Miedziński i Przedpełski jadąc po 7 razy stworzyliby na pewno fajne widowisko i byliby w stanie zrobić przyzwoity wynik.

Argument typu: uważamy, że fair by było gdybyśmy poczekali, aż Gollob wyzdrowieje i żebyśmy pojechali w najsilniejszym składzie - znowu śmiech na sali. To może należałoby przełożyć finał na marzec i poczekać aż Holder wróci? Propozycja, żeby pojechać 6 października - i znowu salwa gorzkiego śmiechu. W tym dniu jest finał IMP, w którym ma jechać... 4 zawodników z Zielonej Góry i Tomek Gollob!

Oj, działacze Torunia nadają się tylko do tego, żeby uciekać po kryjomu ze stadionów. Żenada...szkoda, żeby Motoarena nie gościła E-ligi, ale mam nadzieje, że włodarze E-ligi i PZMotu wyciągną surowe konsekwencje, a nie pójdą w ślad Unibaxów, przedłużając tą szopkę. Oby nie skończyło się jak w Lesznie, gdzie Nicki Pedersen powiedział, że nie jedzie, Martusia P. powiedziała: pakujcie się, a Leszno dostało surową karę za "złe przygotowanie toru", gdzie i sędzia, i komisarz toru stwierdzili, że tor jest dobry i nadaje się do jazdy. Oj...spore wyzwanie przed władzami żużlowymi..

Postprzez Thorgal » 26 wrz 2013, o 03:45

Wydarzenia z finalu zainspirowaly mnie do zalozenia bloga zuzlowego. Jest pare wpisow na temat zajsc w Z. Gorze: www.zuzlemwoko.blogspot.com

Zachecam do czytania i komentowania.
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez redhead » 26 wrz 2013, o 09:35

Panie Pastorze raczy Pan i Panu podobni nie rozumieć - czyja kasa tego warunki !!!
Cała ta ektraliga może Panu Romanowi naskoczyć. Chce i ma (albo nie).
Najpewniej jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. W tle spór ekstraligi z pzm.To jakaś wojenka podjazdowa z podwójnym a nawet potrójnym dnem jak mniemam - a wygra i tak Pan Roman. To pewne.

pozdr

Postprzez mihal » 30 wrz 2013, o 14:28

szykuje się kolejny absurd w żużlu:
http://espeedway.pl/news,nowa_wojna_ang ... 40,12.html

Niektórzy chyba dbają o to, żeby żużla nie podciągnąć marketingowo i żeby został dyscypliną zaściankową.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM