wspaniałomyślny pan pietrzak

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: wspaniałomyślny pan pietrzak

Postprzez marman » 5 lis 2013, o 19:39

ciekawe czy to w związku ze sprawą wójka ;)

może po prostu chcą to w jakiś sposób sformalizować.
teraz wójek czas na Ciebie.

Postprzez trini » 5 lis 2013, o 19:51

Jedras napisał(a):Coś się jednak zmienia. Wg info z fejsa można tworzyć alternatywne klipy artystów ze "stajni" sp, z tym że wcześniej muszą mailową weryfikację;)

OMG :lol: wójek, wniosek z uzasadnieniem i podanie ze zdjęciem pierdolnij :lol:
big badda boom

Postprzez wójek » 5 lis 2013, o 21:15

przyznam, że nie spodziewałem się:P
tak czy inaczej, nie mam jak im podesłać "teledysków" (i petycji;) bo zostały usunięte/zablokowane, a nie mam tego na tym kompie, po za tym to mi nie odblokuje konta, z drugiej strony to co jest na fejbuku napisane, to rozumiem, że trzeba panu pietrzakowi to wysłać z załącznikami, a później on to wrzuca na "nowy kanał", czyli na chłopski rozum można to zrozumieć: "hmmmmm.. ludzie robią sobie filmiki z muzyką ode mnie, mogę albo kazać im to usunąć, albo zarobić na tym, co wybrać, hmmmmmmmm"
ale co by tylko nie narzekać, to miłe zaskoczenie, że pojawiła się "jakaś" reakcja

p.s.
jak ktoś fejsbuka nie ma:
Drodzy fani naszych zespołów. Otwieramy przed Wami nowe możliwości. Jeżeli chcecie pochawlić się własną interpretacją piosenki lub pomysłem na klip do utworu swojego ulubionego artysty to wysyłajcie Wasze prace mailowo na adres video@sprecords.pl. Gdy artyści zaakceptują nadesłane prace zostaną one zamieszczone na nowym kanale na YouTube.

Postprzez sem » 5 lis 2013, o 23:17

ja bym nie wysłał dopóki by nie napisali do mnie osobiście maila z przeprosinami ;)

Postprzez pavulon » 5 lis 2013, o 23:57

Ale łaskawcy... Może jeszcze autor filmu powinien umieścić gażę w ZAiKsie
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez Ziemo » 8 lis 2013, o 15:19

Dla "bezfejsowców"

"Na prośbę SP Records zamieszczamy to ogłoszenie:

Drodzy fani naszych zespołów. Otwieramy przed Wami nowe możliwości. Jeżeli chcecie pochwalić się własną interpretacją piosenki lub pomysłem na klip do utworu swojego ulubionego artysty to wysyłajcie Wasze prace mailowo na adres video@sprecords.pl. Gdy zaakceptujemy nadesłane prace zostaną zamieszczone na nowym kanale na YouTube."

Postprzez wójek » 8 lis 2013, o 22:15

ziemo - 2 posty wyżej bezfejsowcy mogą wszystko przeczytać

Postprzez Ziemo » 12 lis 2013, o 22:48

Umknęło mi, sorry.

Postprzez Gurt » 19 lis 2013, o 20:41

Wow, fajnie, a orientują się w ogóle, że wszyscy autorzy alterteledysków zostali już przez nich parę razy skopani i że teraz trochę za późno na wyciąganie do nich łapy (bo nie ręki, jakoś mi nie pasuje)?
Obrazek

Postprzez wójek » 19 lis 2013, o 22:23

gurt- jeśli o mnie chodzi, to mam teraz inne rzeczy na głowie, a "nowy wspaniały pomysł" pana pietrzaka i tak nie odblokuje mi konta na jutubie przez pół roku, więc chuj w to, ogólnie mam wrażenie, że kult na tym najbardziej traci, czytałem w innym temacie, jak napisałeś, że pan pietrzak popsuł okładkę singla ostatniego, ja ogólnie mam wrażenie, że rzeczy spod jego złotych dłoni (głównie okołokazikowych rzeczy) psują cały wizerunek, takie to na siłe i wychodzi tandeta i zacytuję "pawia dupa"
ziemo- każdemu się może zdarzyć, nie przejmuj się!

Postprzez lemur » 20 lis 2013, o 00:17

Łał! :D

Obecność na oficjalnym kanale SP jako mega zaszczyt? Świetna sprawa.

Przy okazji: ciekawe, czy Sławomir zamierza podzielić się pieniędzmi z prerolli i banerków, które włączają się przy każdym filmie na kanale SPRecords.

Postprzez Gurt » 20 lis 2013, o 16:05

wójek napisał(a):gurt- jeśli o mnie chodzi, to mam teraz inne rzeczy na głowie, a "nowy wspaniały pomysł" pana pietrzaka i tak nie odblokuje mi konta na jutubie przez pół roku, więc chuj w to, ogólnie mam wrażenie, że kult na tym najbardziej traci, czytałem w innym temacie, jak napisałeś, że pan pietrzak popsuł okładkę singla ostatniego, ja ogólnie mam wrażenie, że rzeczy spod jego złotych dłoni (głównie okołokazikowych rzeczy) psują cały wizerunek, takie to na siłe i wychodzi tandeta i zacytuję "pawia dupa"

Nie okładkę, tylko nadruk na płycie (+ jeszcze tył pudełka, ale co tam) - i może ten arial-blackowy napis nie psuje całego wizerunku, tylko jest subtelnie spierdolonym elementem całości. Domyślam się, że SP zastrzega sobie, że graficy muszą im podesłać gotowe (ale jeszcze edytowalne!) projekty, a oni "ostateczne" rzeczy robią już sami. Odpuszczam w ogólnym rozrachunku, bo ceny singli czy płyt są naprawdę atrakcyjne, ale w pierwszym momencie wkurwia to niemiłosiernie.

Zauważyłem też właśnie kolejny myk, który mógłby moją teorię potwierdzać: z tyłu okładki albumowego "Prosto" jest różnica między odwrotem digipacka, a odwrotem kartonowego rękawa. Na tym pierwszym lista utworów zdaje się być umieszczona z pomyślunkiem o tle, które pod nim jest - każdy tytuł piosenki widać idealnie. Odwrót kartonu za to wygląda, jakby ktoś na chama przesunął całą listę w górę, byleby tylko móc na dole dojebać kod kreskowy, a biały tekst zlewa się z przepalonymi obszarami zdjęcia w tle - co już nikogo nie obchodzi.

Można odnieść wrażenie, że wiernie stoją na straży, żeby nikt się z gąską nie spotkał. Bo za każdym razem już prawie zajebiście jest, już jest prawie wszystko cacy, już się z ową gąską witał, a tu chuj. A chuj nie gąska.

Może nie irytowałoby to tak bardzo, gdyby nie to, że właśnie zawsze jest to taka łyżeczka gówna w beczce miodu i że zawsze można tego uniknąć bardzo niewielkim wysiłkiem.
Obrazek

Postprzez kontener22 » 22 lis 2013, o 03:01

Bardzo nieładnie postępują, większość zagranicznych kapel nie robi takich hec z teledyskami, w efekcie mają na YT świetne, fanowskie teledyski, na których co prawda nie zarabiają, ale są dzięki nim przecież promowani... A tak naprawdę chodzi tylko o to, że albo twórcy teledysków promują sami siebie, tzn. pokazują co potrafią - może ktoś im zaproponuje zrobić coś za kasę, albo chcą coś zrobić z miłości do zespołu. Nasze polskie poletko artystyczne to zaścianek, tutaj prawie każdemu artyście i jego menago liczyrupie wydaje się, że jest kopalnią złota i ze jak ktoś nawet zrobi mu stronę, zapłaci za serwer, domenę i poświęci kupę czasu, to go okrada w ten sposób. Żenada.

Postprzez wójek » 24 lis 2013, o 13:43

a że nie wszystko złe, pozwolę sobie podzielić się komentarzem niejakiego dr. yry (może niektórzy kojarzą;) odnośnie mojej wersji prohibicji:
"Krzysztof Radzimski

no i git - fajnie, że nasz kawałek zainspirował kogoś do poświęcenia w sumie pewnie sporo czasu, zeby wykonać swoją wersję klipu :) doceniam i gratuluję! :)"

koniec cytatu, a tu dideło o którym mowa:
http://www.youtube.com/watch?v=LKEPf4qh-Hc

Postprzez somekind » 24 lis 2013, o 16:41

kontener22 napisał(a):Bardzo nieładnie postępują, większość zagranicznych kapel nie robi takich hec z teledyskami, w efekcie mają na YT świetne, fanowskie teledyski, na których co prawda nie zarabiają, ale są dzięki nim przecież promowani...

Ale żeby to zrozumieć, trzeba posiadać zdolność myślenia abstrakcyjnego.
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez slaw » 29 lis 2013, o 23:16

wójek napisał(a):a że nie wszystko złe, pozwolę sobie podzielić się komentarzem niejakiego dr. yry (może niektórzy kojarzą;) odnośnie mojej wersji prohibicji:
"Krzysztof Radzimski

no i git - fajnie, że nasz kawałek zainspirował kogoś do poświęcenia w sumie pewnie sporo czasu, zeby wykonać swoją wersję klipu :) doceniam i gratuluję! :)"

koniec cytatu, a tu dideło o którym mowa:
http://www.youtube.com/watch?v=LKEPf4qh-Hc

Artyści tam gówno wiedzą. Wydawca ma 50-letnią bodajże wyłączność na twórczość okołokazikową i basta!

Poprzednia strona

Powrót do FORUM