KNŻ w Krakowie 26/02/2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: KNŻ w Krakowie 26/02/2015

Postprzez Carlos » 28 lut 2015, o 01:11

Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez Bullet » 18 mar 2015, o 23:27

Skoro jest jeszcze okazja, aby zabrać głos to pokuszę się na kilka dodatkowych słów relacji pokoncertowej jeszcze od siebie :)

To był mój trzeci knż na tej pożegnalnej trasie i zarazem ostatni. Na samą myśl od razu tak jakoś smutniej się robi :( . Tym niemniej jednak musze przyznać, że koncert był naprawdę świetny i bardzo mi się podobało. Ciężko mi go przyrównać w stosunku do Wrocka (gdzie też było rewelacyjnie), ale odnoszę wrażenie, że było chyba lepiej niż w Łodzi. Set nadal też pozostał nie zmieniony i może na szczęście bo dzięki temu utrzymały się przez to odgrzebane numery o znanym polskim pięściarzu czy numer o białej gitarrrze. I nie będę ukrywać, że bardzo mnie to ucieszyło :) . Zespół nadal trzymał formę, był wyluzowany i w dobrych humorach, sam Kazik zaś też jakby tym razem coś tam już mniej knocił w tekstach (chyba tylko w Spalaj się na wstępie coś nie pohulało i przy Nie ma Boga w mieście - "Olbrzymy są deptane, gdy robaki się kłócą..." W sumie też pasuje, gdyby przyjąć, że robaki to dyktatorzy, a olbrzymy to społeczeństwa. Tak to ma sens i drugie dno! :D). Na osobne słowa uznania zasługują również akustyka i oświetlenie, które uważam za bardzo dobre (z tym zresztą to chyba nigdy nie było jakichś problemów w Kwadracie, o ile sobie przypominam :D ). Zaskoczyło mnie tylko, jak to słusznie zauważył już ktoś powyżej, że zespół rozpoczynając koncert jechał w zasadzie piosenka za piosenką bez żadnej konfenansjerki. Dosyć rzadkie i niespotykane to zjawisko, jeżeli chodzi o kazikowe koncerty :) . Dopiero później Kazelot zaczął zabierać głos i próbował coś tam opowiadać (chociaż też bez jakiejś większej weny i to raczej teksty, które większość już i tak zna ;) ). Fajnym akcentem było również wyjście przez zespół po zakończeniu koncertów i ukłonienie się w stronę publiki (najlepszy był Janusz, który przypadkiem się załapał zbierając sprzęt :D ), niemniej liczyłem po cichu, że jeszcze wyjdą i coś zagrają bo widać było, że ludzie próbowali ich wywołać na jeszcze jeden numer (może nie w takiej formie i z takim zażarciem jak we Wrocu, ale też próbowali ;) ). Niestety jednak nie udało się. No, ale nic to. Może będzie jeszcze kiedyś szansa po n-tej reaktywacji, aby się zrehabilitować... :P .

Fajnie też zaprezentował się zespół supportujący czyli Pies Mazowiecki. Jeżeli chodzi o "imidź" to przypominali mi trochę Led Zeppelin (głównie ze względu na luźne ubiory i styl gry), ale sama muzyka już była troszkę cięższa. I nawet przejściowe problemy ze stopą, które zatrzymały występ nie wpłynęły aż tak negatywnie na finalną ocenę koncertu. Widać, że ludziom się podobało. Mnie w zasadzie też :) .

Na koniec tej nieco przykrótkawej recenzji zostały jeszcze pozdrosy. Tym razem lecą do:

- całego knż-tu (dzięnx za świetny ostatni koncert, który miałem okazję zobaczyć na tej trasie. Czekam zatem już na reaktywację ;) )
- pewu oraz Kajetana (standardowo - wielki ukłon i dzięki za wszystko!! :) )
- Darka Szerszenia (Ogromne dzięki za transport, zabawę i w ogóle za wszystko oraz sorry za jakikolwiek problem. Mam nadzieję, że miło spędziłeś czas w moim towarzystwie. No i pozdrów ode mnie Dorotę ;) )
- Gómiaka (Jesteś wielki (i to nie tylko wzrostem ;) !). Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko i sorry za kłopot! :D )
- kulcikriuNH (widzę, że i Twoja firma się rozrasta :D . Bardzo się cieszę, że mogłem Cię zobaczyć. Dzięki wielkie za wspólne piwko oraz rozmowę przed, w trakcie i po koncercie, no i do zoba w kwietniu :) )
- Konia (Fajnie było Cię zobaczyć w końcu też po tej dłuższej przerwie w tak znakomitym humorze. Trzymaj się mocno i do zoba następnym razem! I pamiętaj o tym, co Ci pisałem na fonie, żeby potem nie było, że Cię nie ostrzegałem! :P )
- Blachy (Takoż i Ciebie miło było napotkać. 3maj się i do nastepnego! Aha, i następnym razem uważaj na siebie!)
- Coolera (Haha! No w końcu! :) Liczę zatem na jakieś piwko w najbliższym czasie, może w końcu po jakiejś majówce w Kraku? ;) )
- Kuci, Carlosa, uve oraz Waszej zapoznanej już ekipce (miło było zamienić znowu tych kilka słów. Trzymajta się i do rychłego zobaczenia zapewne znowuż kajś tam na kolejnym iwencie ;) )
- radusha (Miło było Cię spotkać i zamienić tych kilka słów po występie :) . Mam nadzieję, że dojechałeś z powrotem bez jakichś większych problemów ;) )
- Emilki i Pawła (Fajnie było Cię widzieć po tej niemałej tez przerwie. Pozdrów też brata ode mnie ;) )

oraz wszystkich innych, których pominąłem (wypatrzyłem raptem tylko jeszcze qmana z dala na scenie :D ). Trzymajcie się i do następnego! :) Btw.: Kto to był w koszulce KULT Forum z pierwszej edycji trzymający setlistę i stojący obok konsolety po koncercie? Pytam bo nie pokojarzyłem... ^^

Pozdro :)
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez Darek Szerszeń » 22 mar 2015, o 14:01

Bullet to ja powinienem podziękować. Takiego koncertu z taką otoczką jeszcze nie zaliczyłem, był wart wszystkiego,
wybacz że jeszcze nie wysłałem płytki, ale jakoś na te najprostsze rzeczy brak mi czasu.

Postprzez Bullet » 6 kwi 2015, o 23:04

@Darek - luzik. Nic takiego się nie dzieje. Jak już będziesz mieć nagraną tą płytkę to daj mi znać. Bo nie ukrywam, że naprawdę jestem ciekaw tych wykonanych zdjęć... ;)

Pozdro i jeszcze raz dzięki za wszystko. No i mam nadzieję, że do rychłego zobaczenia... ;)
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Poprzednia strona

Powrót do FORUM