Wybory parlamentarne 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Wybory parlamentarne 2015

Postprzez sevs » 11 maja 2015, o 10:48

Niestety przed nami kolejne wybory do sejmu i senatu,
zdemoralizowani ludzie (posłowie i senatorowie) kolejne lata będą żerować na biednych i niewykształconych Polakach.
Czy musi tak być ?...
Obsługa milionowych transakcji bankowych, rozliczenia z urzędem skarbowym, budżet obywatelski, wszędzie już wykorzystujemy internet. Rozwój techniki trwa...
Nadszedł czas aby skutecznie wykorzystać go w administracji.
Posłowie muszą odejść jak najszybciej, nie trzeba czekać na to 50 lat. Parlament to zepsuta proteza demokracji.
Demokracja to internet.
Żaden sejm.
Sejm to politycy a politycy to dno.
Po co nam ci pośrednicy? Prowizja, którą im płacimy jest bardzo wysoka, za wysoka a teraz (XXI wiek) już zupełnie zbędna.
Polska bez tych posłów, bez PSLSLDPOPIS... niełatwo to sobie wyobrazić, psychika mocno zryta przez system ale
wyobrażam to sobie.

Demokracja to internet.

Re: Wybory parlamentarne 2015

Postprzez leroyanabel » 14 maja 2015, o 11:03

dokładnie: internet pozwala nam agitować i starać się wyeliminować tych starych systemowców od koryta.

mam nadzieję, że przed wyborami parlamentarnymi Kukiz i Korwin dogadają się i wystawią wspólne listy kandydatów to byłaby wielka sznsa na zmiane, dobrą zmianę

Postprzez sevs » 15 maja 2015, o 09:54

leroyanabel napisał(a):dokładnie: internet pozwala nam agitować i starać się wyeliminować tych starych systemowców od koryta.

mam nadzieję, że przed wyborami parlamentarnymi Kukiz i Korwin dogadają się i wystawią wspólne listy kandydatów to byłaby wielka sznsa na zmiane, dobrą zmianę

Korwin to cwaniak, zjadłby Kukiza jakby mógł
wspólna lista to błąd, natomiast lista internetowa, to byłoby coś
niech Kukiz odda swój sukces ludziom, niech schowa swoje poglądy do kieszeni(JOWy)
ludzie powinni zdecydować co jest najważniejsze i czego oczekują od sejmowych pośredników
no i miło byłoby gdyby sami kandydaci zostali wybrani przez internet
w odróżnieniu od wspólnej listy z JKM sojusz z internetami zwiększyłby poparcie dla Cookies'a

demokracja to internet

Postprzez Maro » 15 maja 2015, o 15:31

sevs, bez urazy, ale musisz chyba nieco rozwinąć swoją myśl, bo albo ja już jestem za stary i nic nie rozumiem albo to co piszesz to jest straszny bełkot.
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez sevs » 15 maja 2015, o 17:35

Demokracja bezpośrednia, żadnych reprezentantów
a póki co stworzyć internetową platformę do wyboru kandydatów na posłów i budowania programu

Postprzez djadijos » 9 cze 2015, o 23:18

Postprzez Holba » 10 cze 2015, o 22:09

Obrazek
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez sevs » 17 paź 2015, o 09:02

PiS zbliża się...

...a tymczasem coś z przeszłości:
https://youtu.be/0u73W8AiYCg

Postprzez tomekT.T » 17 paź 2015, o 14:10

Internet jako Agora, która może pomieścić wszystkich mających prawo udziału w bezpośredniej demokracji. Dezynsekcja i deratyzacja polityki. Za jednym zamachem pozbycie się idiotów i życiowych nieudaczników, którzy uwili sobie nory w parlamencie a także naturalna eliminacja wyborców, których poziom intelektualny i uzależnienie od ścierwa serwowanego przez media skutkuje coraz bardziej ekstrawaganckimi wynikami kolejnych głosowań. Sevs myślę o tym od kilku lat..:) Idea jest naprawdę piękna!
Pozdrawiam tomek T.T
P.S
Na Kukiza jakoś nie liczę. Może sie mylę. Kazik wspomniał o jego braku poczucia humoru, ja bym dodał jeszcze pewnego rodzaju zaciętość, charakterystyczną dla ludzi którzy przestali pić.

Postprzez sevs » 17 paź 2015, o 21:56

Kazik niestety nie startuje w wyborach
Ss

Postprzez Jaaasiek » 22 paź 2015, o 00:04

Rzadko oglądam te ustawione przepychanki, ale w końcu jest jakiś polityk, który przekonuje. To co Zandberg zrobił dzisiaj z Przemusiem "Policja mnie bije" Wiplerem podczas debaty to była prawdziwa masakra a nie te wyimaginowane wśród sympatyków JKM. Szkoda tylko, że jest on skrajny w drugą stronę, bo chłop ma więcej we łbie niż te wszystkie kukiełki typu Kukiza, Stonogi czy Korwina.

Natomiast Jaruś Kaczyński powoli się rozpędza i w TV TRWAM powiedział jaki system wartości będzie promowany w Polsce. Zgadnijcie.
Obrazek

Postprzez Holba » 22 paź 2015, o 19:55

Jaaasiek, jaki?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jaaasiek » 22 paź 2015, o 20:03

Ano ustalony w zgodzie z Episkopatem, Kościołem i zapewne jeszcze jako bonus - Ojcem Dyktatorem.
Obrazek

Postprzez Holba » 23 paź 2015, o 07:30

No ale ja dalej nie wiem co to oznacza?

Kazdy bedzie musial 10 zdrowasiek jebnac przed praca, szkola czy tam zlobkiem?
Jakies patrole ( cos jak na zachodzie tylko u Muslimow) ?

Napisz jasniej co to za soba niesie? A wogole to moglbys wrzucic pelny tekst.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez sevs » 23 paź 2015, o 08:23

Holba napisał(a):Kazdy bedzie musial 10 zdrowasiek jebnac przed praca, szkola czy tam zlobkiem?

tak to już teraz jest:
"Dlatego należy zatroszczyć się, aby lekcje religii odbywały się we wszystkich grupach wiekowych tzn. trzylatków, czterolatków, pięciolatków oraz szcześciolatków w wymiarze dwóch zajęć przedszkolnych tygodniowo. Po wejściu w życie nowej podstawy programowej tzn. we wrześniu 2012 r. obowiązek katechezy przedszkolnej obejmie grupy dzieci trzy, cztero i pięcioletnich. Pragnie się zwrócić uwagę na coraz częstszą praktykę pobierania opłaty za naukę religii w przedszkolach.
W niektórych przedszkolach rodzice muszą partycypować w kosztach nauczania religii. Według opinii Ministerstwa Edukacji Narodowej, organ prowadzący, ustalając wysokość opłat za świadczenia udzielane przez przedszkole publiczne (oddział przedszkolny w szkole podstawowej), nie może domagać się od rodziców dzieci odpłatności za naukę religii bez uwzględnienia szczególnego charakteru prowadzonych zajęć oraz obowiązującego stanu prawnego w przedmiotowym zakresie. Niedozwolona jest także praktyka spychania lekcji religii poza godziny wynikające z podstawy programowej kształcenia przedszkolnego"
Piotr Gąsiorek
Zespół Obsługi Prawnej
Kuratorium Oświaty
w Gorzowie Wielkopolskim
a tu link do całości:
http://wnk.kuria.zg.pl/organizacja-reli ... olach.html

Postprzez Jaaasiek » 23 paź 2015, o 09:21

http://natemat.pl/159087,jaroslaw-kaczy ... si-kosciol

Tylko nie wiem po co wklejam linka, bo zaraz będzie, że "portal Lisa" więc niewiarygodny.
Obrazek

Postprzez sevs » 23 paź 2015, o 10:01

PiS 35%
PO 24%
Kukiz 12%
Nowoczesna 7%
Z.Lewica 7%
Razem 5%
PSL 5%
Korwin 3%

Postprzez wilkmaciej » 23 paź 2015, o 16:47

Jaaasiek napisał(a):Rzadko oglądam te ustawione przepychanki, ale w końcu jest jakiś polityk, który przekonuje. To co Zandberg zrobił dzisiaj z Przemusiem "Policja mnie bije" Wiplerem podczas debaty to była prawdziwa masakra a nie te wyimaginowane wśród sympatyków JKM. Szkoda tylko, że jest on skrajny w drugą stronę, bo chłop ma więcej we łbie niż te wszystkie kukiełki typu Kukiza, Stonogi czy Korwina.

Natomiast Jaruś Kaczyński powoli się rozpędza i w TV TRWAM powiedział jaki system wartości będzie promowany w Polsce. Zgadnijcie.

Jasiu, czy Ty mówisz o tym neokomuniście z Marksem na piersi, który chce wprowadzić próg podatkowy 75%, uważa że mieszkania powinny być własnością państwa, oraz twierdzi że ta dzicz szturmująca granice europy, to uciekające przed kulami ubogie rodziny? Czy mówimy o tym samym człowieku? Słuchasz może co Zandberg mówi, czy tylko w jaki sposób mówi?
To jest niepojęte... Zawsze się odcinć starasz od tego, ale czytając Twoje posty widzę powielacz tvn, gazety wyborczej i Żakowskiego. Straszenie Pisem, też na takich jak Ty działa. Słyszałem, że jak wybory wygra Duda, to będzie 100 godzin religii w szkole w tygodniu, obowiązkowe msze oraz natychmiastowa wojna z Rosją. Nie wiesz co tam sie dzieje w tej sprawie może? Zastanowiłeś się może przez chwilę, dlaczego neokomunista z dupy jest tak pompowany przez media Tobie podobne?

Postprzez amerykanin » 23 paź 2015, o 19:48

wilkmaciej napisał(a): Słyszałem, że jak wybory wygra Duda, to będzie 100 godzin religii w szkole w tygodniu, obowiązkowe msze oraz natychmiastowa wojna z Rosją. Nie wiesz co tam sie dzieje w tej sprawie może? Zastanowiłeś się może przez chwilę, dlaczego neokomunista z dupy jest tak pompowany przez media Tobie podobne?

O wojnie nie słyszałem,ale o wielu innych tak. Może zajmij się rzeczywistością.

http://mamprawowiedziec.pl/strona/polit ... /obietnice

Postprzez sevs » 23 paź 2015, o 23:09

Zmarnowane następne 4 lata Polski
Dobranoc

Postprzez redhead » 23 paź 2015, o 23:22

Sprawa jasna. Jako że Kazik Staszewski nie kandyduje - nad czym ubolewam (w wyb. prezydenckich był ;) :) na mojej karcie do głosowania to dostał głos) - to muszę wybrać między PiS a KorWin. Kukiza też biorę pod uwagę ale w mniejszym zakresie (nie wiem czy będę kogokolwiek w stanie rozpoznać na liście jego w okręgu moim a na anonima głosowac nie chcę).
Zobaczę któż taki kandyduje z owych komitetów w moim okręgu (może nawet znam kogoś osobiście co akurat nie winno być trudne) i oddam głos na znaną mi osobę.
Do Senatu nie głosuje - z uwagi że uważam izbę ową za zbędną.

moje typy - strzelam w ciemno
pis 40%
po 19%
korwin 11%
kukiz 9%
noworysze 8%
zlew 7%
psl 4%
marksiści 2%

zobaczymy jak będzie
pozdr
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez Holba » 24 paź 2015, o 02:55

sevs; skoro juz teraz jest katoliban (PO):D to co nam grozi za Pisu?

islam :))

Obrazek

dla rozluznienia :)

Kaczynski mial dzisiaj opercje.
Wyciagneli mu szydlo z dupy.

;)
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 24 paź 2015, o 02:59

sevs napisał(a):Zmarnowane następne 4 lata Polski
Dobranoc

sranie w banie. bedzie tak samo. swiat sie nie zawali.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 25 paź 2015, o 18:52

Pistacje 40,56
PO 17,98
Ciasteczka 10,39
Muszki - 7,45