Wybory parlamentarne 2015

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wybory parlamentarne 2015

Postprzez Holba » 25 paź 2015, o 21:16

Pistacje 39,6
Pomidory 23,5
Ciastka 8,8
Swetry 7
Zlewaki 6,6
Arbuzy 5,2
Muszki 4,7
Marks 3,8

mniej wiećej +/- 1-2%
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Jedras » 25 paź 2015, o 22:53

Dobrze, że będą dawać te 500 ziko na każde dziecko:P Mam nadzieję, że pierwsza wypłata będzie w listopadzie bo akurat Fallout 4 wychodzi;)))

Postprzez redhead » 25 paź 2015, o 23:04

Jedras napisał(a):Dobrze, że będą dawać te 500 ziko na każde dziecko:P Mam nadzieję, że pierwsza wypłata będzie w listopadzie bo akurat Fallout 4 wychodzi;)))

Myślisz że ludzie głosowali na pis bo 500zł na dziecko będą dawać? Szczerze wątpię ( a nawet jestem pewien w tym przyp.) aby to była główna i jedyna motywacja.
Polacy to przewrotne społeczeństwo i nigdy nie głosują ZA a PRZECIW czemuś/komuś.
Osobiście głosowałem na pis aby centralnie środkowy palec pokazać lisowi&michnikowi i całej stoliczkowej klienteli.
Najbardziej jednak raduje się że lsd nie ma w sejmie (twarz millera bezcenna).
Żeby choć ZSL jeszcze nie było w chlewie to byłoby jeszcze piękniej. Nie ma szkodliwszej partyji w historii 3rp od ZSL.
Szkoda Kowina - mam nadzieje że oficjalne wyniki dorzucą mu te 0,1-0,2% i wejdzie do sejmu - oby.
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez Jedras » 25 paź 2015, o 23:21

redhead napisał(a):Polacy to przewrotne społeczeństwo i nigdy nie głosują ZA a PRZECIW czemuś/komuś.

Bardzo trafne spostrzeżenie, podoba mi się i faktycznie chyba coś w tym jest.
Mnie marzy się jeszcze, żeby z sejmu poleciało jeszcze PSL;)

Postprzez redhead » 25 paź 2015, o 23:29

Jedras napisał(a):
redhead napisał(a):Polacy to przewrotne społeczeństwo i nigdy nie głosują ZA a PRZECIW czemuś/komuś.

Bardzo trafne spostrzeżenie, podoba mi się i faktycznie chyba coś w tym jest.
Mnie marzy się jeszcze, żeby z sejmu poleciało jeszcze PSL;)

jw
zsl=psl :D ;) oby nie przekroczyli 5% a Korwin oby przekroczył
Paradoksalnie Lis&Balcerowicz&Michnik zrobili kawał świetnej roboty i min 5% dla PiS - im bardziej jęczeli na TT, w TVP czy GazWyb tym bardziej korzystał PiS.

Postprzez Holba » 26 paź 2015, o 00:03

Obrazek
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 26 paź 2015, o 00:32

Obrazek
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez sevs » 26 paź 2015, o 10:47

tomekT.T napisał(a):Internet jako Agora, która może pomieścić wszystkich mających prawo udziału w bezpośredniej demokracji. Dezynsekcja i deratyzacja polityki. Za jednym zamachem pozbycie się idiotów i życiowych nieudaczników, którzy uwili sobie nory w parlamencie a także naturalna eliminacja wyborców, których poziom intelektualny i uzależnienie od ścierwa serwowanego przez media skutkuje coraz bardziej ekstrawaganckimi wynikami kolejnych głosowań.

Yeah!
Fuck the system!!!

Postprzez Jaaasiek » 26 paź 2015, o 13:36

No cóż, wypada pogratulować PiSowi rewelacyjnego wyniku. Szkoda tylko, że mają w tym momenci całą Polskę w garści. Pozostaje mieć nadzieję, że jak najmniej możliwości pozostawi się szaleńcom typu Macierewicz, Pawłowicz czy Pięta.
Obrazek

Postprzez wilkmaciej » 26 paź 2015, o 22:29

amerykanin napisał(a):
wilkmaciej napisał(a): Słyszałem, że jak wybory wygra Duda, to będzie 100 godzin religii w szkole w tygodniu, obowiązkowe msze oraz natychmiastowa wojna z Rosją. Nie wiesz co tam sie dzieje w tej sprawie może? Zastanowiłeś się może przez chwilę, dlaczego neokomunista z dupy jest tak pompowany przez media Tobie podobne?

O wojnie nie słyszałem,ale o wielu innych tak. Może zajmij się rzeczywistością.

http://mamprawowiedziec.pl/strona/polit ... /obietnice

No ale to ja proponuję się zająć rzeczywistością, a nie straszyć PISem.
Jak pokazuje bowiem elekcja Dudy, straszenie jest z dupy wziętą medialną nagonką.

Postprzez wilkmaciej » 26 paź 2015, o 22:30

Najważniejsze, że Polska jest wreszcie wolna od lewackiej zarazy:):)
Gdyby zamiast PSL wszedł Korwin, moglibyśmy niemal ogłosić koniec ery postkomunizmu w Polsce. No ale nie można mieć wszystkiego.

Postprzez kazikomianiak » 26 paź 2015, o 22:33

Po wyborach:

,,Wylewam swój gniew na wasze porachunki
Z jednej babki jesteście wnuki
Nienawidzę was z obu stron
Psie syny za wasze występki, za wasze winy"

https://www.youtube.com/watch?v=ALP2ZFypnHY
,, LUDZKIE DROGI, KAŻDA INNA JEST" - ZERO GAIN

Postprzez donkey » 27 paź 2015, o 11:02

wilkmaciej napisał(a):Najważniejsze, że Polska jest wreszcie wolna od lewackiej zarazy:):)
Gdyby zamiast PSL wszedł Korwin, moglibyśmy niemal ogłosić koniec ery postkomunizmu w Polsce. No ale nie można mieć wszystkiego.

Korwin to miał mieć, z tego co pamiętam, 15% procent :lol: , a ma jak mówiłem ponad rok temu 4-5%.
Dobrze, że jeszcze lewacka zaraza jest w Szwecji i w Norwegii. Wolę lewacką zarazę od korwinowskiego ścierwa. Amen.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Jaaasiek » 27 paź 2015, o 12:02

Przecież PiS, oprócz światopoglądu, to jest chyba jeszcze bardziej lewacki niż Zjednoczona Lewica :D

wilkmaciej napisał(a):No ale to ja proponuję się zająć rzeczywistością, a nie straszyć PISem.
Jak pokazuje bowiem elekcja Dudy, straszenie jest z dupy wziętą medialną nagonką.

Elekcja Dudy póki co nie pokazała nic, a zwłaszcza dialogu z istniejącym rządem (co jest raczej jednym z jego obowiązków). Teraz ma szansę odciąć się od partii raz na zawsze i dopiero teraz pokaże czyim tak naprawdę jest prezydentem - PiSu, czy wszystkich Polaków, bez względu na sympatie polityczne.

A straszenie PiSem się bierze nie z dupy, tylko z doświadczenia z 2005. Tyle, że tym razem może faktycznie się zmienili, ale na pewno będą samodzielnie rozliczeni i tym razem nie zwalą już na nikogo jak nie wyjdzie.
Obrazek

Postprzez gad » 27 paź 2015, o 12:35

Jaaasiek napisał(a):Przecież PiS, oprócz światopoglądu, to jest chyba jeszcze bardziej lewacki niż Zjednoczona Lewica :D

Dokładnie! PiS w swych założeniach w sferze gospodarczej jest bliźniaczo podobny do ZL. Miejmy nadzieję, że nie będą realizować swoich obietnic wyborczych, bo wtedy będzie wesoło.

Jaaasiek napisał(a):Elekcja Dudy póki co nie pokazała nic, a zwłaszcza dialogu z istniejącym rządem (co jest raczej jednym z jego obowiązków). Teraz ma szansę odciąć się od partii raz na zawsze i dopiero teraz pokaże czyim tak naprawdę jest prezydentem - PiSu, czy wszystkich Polaków, bez względu na sympatie polityczne.

A dla mnie to jest jednak takie pierdolenie. Przecież wiadomo, że prezydent jest z jakiegoś konkretnego ugrupowania i trudno tu oczekiwać, że wypnie się na swoją partię. Tak samo było z każdym dotychczasowym prezydentem. Oczywiście rozumiem piękne ideały - prezydent wszystkich Polaków, ponadpartyjność itd. jednak ja już dawno się przyzwyczaiłem, że w Polsce nie mamy mężów stanu, mamy polityków i ta różnica jest łatwo dostrzegalna. Duda tu nie jest żadnym wyjątkiem, tak jak nie był nim Komorowski czy Kwaśniewski.

Jaaasiek napisał(a):A straszenie PiSem się bierze nie z dupy, tylko z doświadczenia z 2005.

Ja się rządów PiSu nie boję. Tzn. boję, ale tak samo jak bałem się rządów PO. Różnic między tymi partiami nie dostrzegam. Jedyni są bardziej pro kościelni drudzy troszkę mniej (chociaż też są!). Jedni trochę mniej się znają na gospodarce, za to, być może, są trochę bardziej uczciwi, drudzy (w teorii) na gospodarce znają się lepiej, za to trochę bardziej złodziejscy. "Takie dwie strony jednej chorągiewki tak tutaj zazwyczaj naliczam." ;)

Jaaasiek napisał(a):Tyle, że tym razem może faktycznie się zmienili, ale na pewno będą samodzielnie rozliczeni i tym razem nie zwalą już na nikogo jak nie wyjdzie.

Błagam Cię. Przecież Platforma po 8 latach opowiada o tym jak PiS Polskę zrujnowało. Tutaj nie będzie inaczej. Po 4 latach rządów, będzie gadane, że Jarek własnymi ręcami Polskę z ruin musiał na nowo ulepić, więc niestety, ale wszystkiego zrobić się nie udało i to, że jest chujowo, to wina poprzedników. Gwarantuję.
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez redhead » 27 paź 2015, o 13:40

donkey napisał(a):Wolę lewacką zarazę od korwinowskiego ścierwa. Amen.

Bzdury opowiadasz. Największy sukces tych wyborów - brak sld+palikociątek.

722999 głosów dostał Korwin. Najwięcej w historii. Wielka szkoda. Wielka. Tym większa szkoda, że to ZSL weszło.
ZSL bez pawlaka, burego i piechocińskiego szybko zostanie wchłonięte przez PiS (mam nadzieje), która jest de facto od teraz reprezentantem wsi w chlewiku. I to jest zapewne cel Jarka na pierwsze pół roku. Chwała mu za to aby zlikwidować ZSL. Wreszcie. Najbardziej szkodliwa formacja ostatnich 30 lat w Polsce.

@gad zgadzam się w większości z Twoim oglądem sytuacyjnym.
Co to znaczy prezydent wszystkich Polaków. To debilne hasło które NIGDY się nie sprawdzi. Po prostu.
Duda nie ma być prezydentem wszystkim Polaków. Wystarczy że będzie skutecznym, aktywnym Prezydentem i nie będzie siebie i Polski przy okazji kompromitował.
Choćby w kontekście odbudowy Grupy Wyszehradzkiej.

A PO wcale źle nie wyszła. PO+N=31% nieźle jak na 8 lat nierządów. Gdyby Petru nie stworzył N to PO zrobiłaby lepszy wynik i więcej mandatów (d`Hondt się kłania 24% i 7% osobno przekłada się na mniej mandatów niźli 30% razem).
Podobnie jakby Korwin dogadał się z Ciastkiem to dostali by coś koło 14-15% a tak 723 tysiące głosów Korwina poszło z dymem. Stracone głosy niestety.

Niemniej nadal uważam niezmiennie, że to wszystko jest jedna formacja nadzwyczaj pasożytnicza, więc różnicy specjalnie i tak nie ma kto w tym chlewie zasiądzie i kręcić będzie lody.
Każda władza niezależnie od koloru najpierw dba o siebie. A potem gdzieś na końcu o społeczeństwo (jeśli w ogóle).

Postprzez Jaaasiek » 27 paź 2015, o 13:55

redhead napisał(a):Niemniej nadal uważam niezmiennie, że to wszystko jest jedna formacja nadzwyczaj pasożytnicza, więc różnicy specjalnie i tak nie ma kto w tym chlewie zasiądzie i kręcić będzie lody.
Każda władza niezależnie od koloru najpierw dba o siebie. A potem gdzieś na końcu o społeczeństwo (jeśli w ogóle).

100% zgody. Mam nadzieję, że jednak dotrzymają słowa i nie zaczną od mszczenia się, wyjaśniania spisGów, drążenia katastrofy itd, tylko faktycznie spróbują coś zmienić w Polsce.
Obrazek

Postprzez gad » 27 paź 2015, o 14:39

redhead napisał(a):Największy sukces tych wyborów - brak sld+palikociątek.

Jest parę plusów tych wyborów. Najważniejsze według mnie:
1. Brak SLD w Sejmie.
Niewątpliwie zasługa Razem. Jest to partia zupełnie nie z mojej bajki, jednak cieszę się, że istnieje, bo może w końcu w Polsce będzie podział na prawdziwą lewicę i prawdziwą prawicę. Nosz kurwa. SLD - partia socjalna wprowadziła podatek liniowy, PO - partia liberalna wciąż podnosiła podatki.
Oczywiście brak SLD w Sejmie to nie tylko zasługa Razem. Najbardziej to chyba Miller się do tego przyczynił.
2. Odsunięcie od władzy PO.
Wiem, że PiS nie wiele od PO się różni, ale PO na odsunięcie od władzy naprawdę sobie zasłużyło. Jakieś dziwne odcięcie od rzeczywistości w tej partii się zadziało. Jak w PiSie była akcja z Hofmanem, że przekręty na podróżach samolotami robi, to go z partii wyjebano. Dzięki temu nie dosyć, że PiS nie stracił na poparciu, to nawet zyskał. Obrócili trudną sytuację na swoja korzyść. Kiedy w PO wypłynęła afera podsłuchowa, to reakcja była jaka? Podsłuchy były nielegalne. A tam był obok rzeczy, nazwijmy to błahych (słowa Sikorskiego o sojuszu z USA) sprawy naprawdę bardzo ważne, jak np. finansowanie deficytu budżetowego przez NBP.

redhead napisał(a):ZSL bez pawlaka, burego i piechocińskiego szybko zostanie wchłonięte przez PiS (mam nadzieje), która jest de facto od teraz reprezentantem wsi w chlewiku. I to jest zapewne cel Jarka na pierwsze pół roku. Chwała mu za to aby zlikwidować ZSL. Wreszcie. Najbardziej szkodliwa formacja ostatnich 30 lat w Polsce.

PSL nie zostanie wchłonięte przez PiS. Z PSLem jest tak, że wystarczy, że sami na siebie z rodzinami zagłosują i już te 5% mają. PSL jest zbyt silna w terenie, żeby dać Cię wchłonąć PiS. Za dużo działaczy lokalnych ma do stracenia, żeby mogli sobie pozwolić na rozpad. Oni wystarczy, że w Sejmie będą i już jest okej. Prawdziwy biznes to się w gminach kręci i to tam mają prawdziwą władzę.

redhead napisał(a):Co to znaczy prezydent wszystkich Polaków. To debilne hasło które NIGDY się nie sprawdzi. Po prostu.
Duda nie ma być prezydentem wszystkim Polaków. Wystarczy że będzie skutecznym, aktywnym Prezydentem i nie będzie siebie i Polski przy okazji kompromitował.

Tu chodzi o pewną niezależność od rządu. Duda od rządu (czytaj od Jarka) zależny jest i będzie. Wiem, że powinno być inaczej, jednak, tak jak napisałem wcześniej, przyzwyczaiłem się, że w Polsce mężów stanu nie mamy.

redhead napisał(a):A PO wcale źle nie wyszła. PO+N=31% nieźle jak na 8 lat nierządów. Gdyby Petru nie stworzył N to PO zrobiłaby lepszy wynik i więcej mandatów (d`Hondt się kłania 24% i 7% osobno przekłada się na mniej mandatów niźli 30% razem).
Podobnie jakby Korwin dogadał się z Ciastkiem to dostali by coś koło 14-15% a tak 723 tysiące głosów Korwina poszło z dymem. Stracone głosy niestety.

Wcale to nie jest pewne, że gdyby Nowoczesnej nie było, to te głosy by na PO poszły. Szczerze w to wątpię. Obstawiałbym raczej niższą frekwencję i trochę więcej głosów dla Kukiza i Razem.

A co do koalicji Kukiza i Korwina, to nie ma jej przez JKM. Zachował się nieciekawie w kampanii i wcale mnie to nie dziwi, że Kukiz nie chciał dalszej współpracy. Poza tym taka koalicja wcale nie musiałaby dać wyniku na poziomie 15%. Moim zdaniem dałaby wynik lekko ponad 10%. Po prostu wielu ludzi nie zagłosuje na JKM przez jego durne wypowiedzi na temat paraolimpiady i tego typu spraw. W ogóle już mam podejrzenie, że JKM wcale do tego Sejmu wejść nie chce, bo gdyby chciał, to mógłby się powstrzymać od wypowiedzi, które sprawiają, że ludzie się od niego odwracają, a skupić się na sprawach gospodarczych, które są oceniane dużo bardziej pozytywnie, a dodatkowo są dużo bardziej istotne, niż to, co Korwin sądzi na temat paraolimpiady.
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez Thorgal » 27 paź 2015, o 16:06

3 grosze ode mnie: "Dlaczego i jak glosowalem?" na AntyTezie (zapraszam do dyskusji tez na profilu na FB):

http://antyteza.org/?p=737
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez slaw » 27 paź 2015, o 18:59

redhead napisał(a): Nie ma szkodliwszej partyji w historii 3rp od ZSL.

sam na to wpadłeś?

Postprzez redhead » 27 paź 2015, o 22:44

gad napisał(a):PSL nie zostanie wchłonięte przez PiS. Z PSLem jest tak, że wystarczy, że sami na siebie z rodzinami zagłosują i już te 5% mają. PSL jest zbyt silna w terenie, żeby dać Cię wchłonąć PiS. Za dużo działaczy lokalnych ma do stracenia, żeby mogli sobie pozwolić na rozpad. Oni wystarczy, że w Sejmie będą i już jest okej. Prawdziwy biznes to się w gminach kręci i to tam mają prawdziwą władzę.

Wystarczy kilka decyzji administracyjnych (rozwiązanie agencji jednej i drugiej; trzecią przekształci się; czwartą połączy) i nie ma PSL. To akurat dla JK będzie jak splunąć na ziemię - level easy.
slaw napisał(a):
redhead napisał(a): Nie ma szkodliwszej partyji w historii 3rp od ZSL.
sam na to wpadłeś?

zasłyszane ;) :lol:
i zgodne z prawdą - gdyby nie psl nie byłoby rządów 93-97 czy dogorywania PO
że nie wspomnę o wałkach przy wyborach np. samorządowych 2014
cuda nad urną - przykładowo
https://pbs.twimg.com/media/CSUojwmVEAINNPW.png:large
a to tylko jeden - jest tego więcej
Gdynia w 2014 była bardzo rolnicza ;)
o mafijnym psl w agencjach rolniczych nawet nie wspomnę
Bury podobno już niedługo ....6 rano wiadomo ocb ;)

Postprzez wilkmaciej » 28 paź 2015, o 11:48

donkey napisał(a):
wilkmaciej napisał(a):Najważniejsze, że Polska jest wreszcie wolna od lewackiej zarazy:):)

Korwin to miał mieć, z tego co pamiętam, 15% procent :lol: , a ma jak mówiłem ponad rok temu 4-5%.
Dobrze, że jeszcze lewacka zaraza jest w Szwecji i w Norwegii. Wolę lewacką zarazę od korwinowskiego ścierwa. Amen.

A Donkey jak zwykle od rzeczy... Przyczyną wyniku Korwina jest pojawienie się Kukiza i rozmycie prawicowego elektoratu. Kiedy rozmawialiśmy, nie było go. Pomijając ten fakt, masz rację - trafiłeś z wynikiem Korwina. Jeśli wolisz lewacką zarazę, to gratuluję. Rozumiem, że wraz z Jaaasiem popierasz rudego neokomuniste Janosika od wprowadzania podatku 75% :):)

Zgodze się, że PIS poza światopoglądem, to socjalistyczne lewactwo. Trudno, nie ja ich wybrałem.

Postprzez Jaaasiek » 17 lis 2015, o 20:04

Kamiński został ułaskawiony przez Dudę... Dubieniecki pewnie w kolejce.
Obrazek

Postprzez artek » 17 lis 2015, o 23:54

Jaaasiek napisał(a):Kamiński został ułaskawiony przez Dudę... Dubieniecki pewnie w kolejce.

Patyk też wyszedł

Postprzez Jaaasiek » 20 lis 2015, o 12:31

Jacek Kurski wiceministrem Kultury

https://www.youtube.com/watch?v=XXlH7rJSw40
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM