djadijos napisał(a):Jednocześnie nagralem jako że czekam na premierę
amonos napisał(a):Ktoś napisze jak kawałek brzmi w wersji studyjnej?
Łukasz_eM napisał(a):Kurcze, właśnie ten wokal jakiś dziwny, Kazik śpiewa, jakby był znudzony ; ) Ogólnie kawałek całkiem przyjemny bez kurw, czy kutasów : )
wb83 napisał(a):Eh... ta piosenka to tak bardziej na ostatni kawałek na płycie by się nadała. Taka zapchaj dziura, a nie singiel. Ciężko jest się wypowiadać ze względu na to co czuję do zespołu. Na nową płytę noe czekam, nie oczekuje z niecierpliwością. Powinni już nic nie wydawać
wilkmaciej napisał(a):wb83 napisał(a):Eh... ta piosenka to tak bardziej na ostatni kawałek na płycie by się nadała. Taka zapchaj dziura, a nie singiel. Ciężko jest się wypowiadać ze względu na to co czuję do zespołu. Na nową płytę noe czekam, nie oczekuje z niecierpliwością. Powinni już nic nie wydawać
Mam dokładnie takie same odczucia... Kawałek ujdzie, ale jeśli to jest utwór promujący płytę, to nie wiem czy chcę słyszeć resztę. Co nie zmienia faktu, że płyta spocznie na mojej półce. Oni chyba wiedzą, że i tak kupimy co wydadzą i może po części dlatego tak to wyglądaDużo bardziej przypada mi do gustu twórczość Kazika z Kwartetem niż Kult. Czekam na Tatę 3, oraz zapowiadane przez Przemka Lembicza na jednym ze spotkań nagranie utworów Kaczmarskiego, w wykonaniu Kazika i Kwartetu. Posłuchajcie sobie "Ogrodnik i Ślepiec" z Cieszanowa. Kosmos! Madryt raczej dla mnie jako ciekawostka...
donkey napisał(a):wilkmaciej napisał(a):wb83 napisał(a):Eh... ta piosenka to tak bardziej na ostatni kawałek na płycie by się nadała. Taka zapchaj dziura, a nie singiel. Ciężko jest się wypowiadać ze względu na to co czuję do zespołu. Na nową płytę noe czekam, nie oczekuje z niecierpliwością. Powinni już nic nie wydawać
Mam dokładnie takie same odczucia... Kawałek ujdzie, ale jeśli to jest utwór promujący płytę, to nie wiem czy chcę słyszeć resztę. Co nie zmienia faktu, że płyta spocznie na mojej półce. Oni chyba wiedzą, że i tak kupimy co wydadzą i może po części dlatego tak to wyglądaDużo bardziej przypada mi do gustu twórczość Kazika z Kwartetem niż Kult. Czekam na Tatę 3, oraz zapowiadane przez Przemka Lembicza na jednym ze spotkań nagranie utworów Kaczmarskiego, w wykonaniu Kazika i Kwartetu. Posłuchajcie sobie "Ogrodnik i Ślepiec" z Cieszanowa. Kosmos! Madryt raczej dla mnie jako ciekawostka...
Utwory z KP na T3 są świetne. Mam jednak wrażenie, że bardziej dzięki pięknym wierszom Staszka i interpretacji oraz cudownemu głosowi Kazika. Choć muzyka jest dobra. Jednak jeśli chodzi o fortepian, to w kawałku "Madryt" fortepian jest mega, a w kawałkach z Taty 3 taki pitu pitu, ale klawisze w "Klubie cynicznych egoistów" są super.
Ten "Madryt" to właściwie byłby jazz, gdyby inny rytm. A że Kazik ułożył taką melodię pod taką muzykę, to raczej chwała mu za to, bo to raczej taki kawałek pod instrumentalny numer.
nazywoalenazywo napisał(a):Taka "Marysia" na miarę 2016
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 30 gości