Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez dzior » 10 sty 2013, o 15:28

zdaje mi sie jak czytam forum od 2-3 lat to nic kurwa wam sie nie podoba
wszystko chujowe
to jak wam sie nie podoba to po chuja sie rejestrujecie na tym forum
nie potrzebujemy was pierdoloni hejterzy '-'
pozdrawiam srema,maxsrake,vonchuja i innych niepotrzebnych tu userów.
Przecież
Jedyna osoba, której ufam
Jedyna dusza bliska, którą mam
Jedyna osoba, której ufam
Jedyna dusza bliska, którą mam

Postprzez redhead » 10 sty 2013, o 16:48

@dzior
aleś pojechał po bandzie :lol:
dajesz maniek dajesz .....jeszcze troszkę (będzie radości choć ciut) :lol:
hehehehehe
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez Łukasz_eM » 10 sty 2013, o 17:33

dzior napisał(a):nie potrzebujemy was pierdoloni hejterzy '-'

no nie wiem, czy tak można wypowiadać się za wszystkich...

P.S Kolejny raz wolną wymianę poglądów i opinii trafił szlag ; )

Postprzez maros » 10 sty 2013, o 21:32

dzior myślę tak samo. Właściwie specjalnie się po to zarejestrowałem. Mam wrażenie, że jestem na jakimś forum anty-fanów. Podłączam się do pytania. Skoro tak wam nie pasuje ten kult to po kiego grzyba go słuchacie? Przecież jest tyle zespołów na świecie. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie co nie będzie mizerne, gdzie teksty będą wartościowe, muzyka świeża, a i wokalista, tudzież wokalistka bardziej urodziwi ;)

Nie pasuje, to na drzewo!

Postprzez maxłel » 10 sty 2013, o 22:02

sem, nie poznaje! Skąd w Tobie tyle nienawiści? ;>

Postprzez oksymoron » 10 sty 2013, o 22:31

@dzior, @maros:
Czy potraficie sobie wyobrazić, że niektórzy cenią zespół np. za starsze płyty, świetne koncerty, wpływ jaki ta muzyka nich wywarła, czy za tzw. całokształt twórczości, i jednocześnie nie przyjmują bezkrytycznie wszystkiego co sygnowane jest nazwą Kult? Że rejestrują się na forum, bo prócz twórczości Kazika i spółki podyskutować tutaj można o filmach, innych zespołach, polityce, samochodach i setce innych pierdół? Że dzięki forum poznali paru fajnych ludzi? Że "marudzenie" wynika po prostu ze spadku formy zespołu, i wynikającego stąd - nie wiem czy to dobre słowo - zaniepokojenia fanów? A może banować takich osobników?

Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak, nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie.

Pozdrawiam
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez Bulizzor » 10 sty 2013, o 22:58

Dobrze powiedziane. Nic dodać, nic ująć.

Postprzez sem » 11 sty 2013, o 00:31

maxłel napisał(a):sem, nie poznaje! Skąd w Tobie tyle nienawiści? ;>

Co ma wspólnego wymienianie chujowych cech chujowej płyty z nienawiścią?

Postprzez maxłel » 11 sty 2013, o 01:57

Kusi mnie, żeby odpisać, że "chuj" ale nie odpiszę tak. NIE JĘZYKOWI NIENAWIŚCI!

Postprzez redhead » 11 sty 2013, o 06:40

maxłel napisał(a):NIE JĘZYKOWI NIENAWIŚCI!

ototo ......STOP mowie nienawiści !!! :lol: :P
miast tego łączcie się w pary, kochajcie się :P

pzdr

Re:

Postprzez sem » 11 sty 2013, o 13:26

oksymoron napisał(a):@dzior, @maros:
Czy potraficie sobie wyobrazić,

Przecież już napisali, że nie potrafią, daj spokój.

Re: Re:

Postprzez vonfloyd » 11 sty 2013, o 15:07

sem napisał(a):
oksymoron napisał(a):@dzior, @maros:
Czy potraficie sobie wyobrazić,

Przecież już napisali, że nie potrafią, daj spokój.

Lepiej bym tego nie ujął ;P

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 11 sty 2013, o 15:22

taataah napisał(a):Hurra -W dniu premiery album uzyskał status złotej płyty[8], a po 10 dniach sprzedaży status płyty platynowej[9]. Do końca roku album osiągnął nakład 55 tysięcy egzemplarzy, a ogólnie ponad 60 tysięcy.
MTV Unplugged Kult . -Według informacji dziennika "Rzeczpospolita" z marca 2011 płyta "MTV Unplugged" Kultu rozeszła się łącznie w nakładzie 214 tysięcy
Jeżeli część z 60 tyś.nie kupiła entuzjastycznie to czegoś nie rozumiem

Oj, jak zaczniemy używać argumentu "ze Złotej Płyty", to może się zrobić śmieszno i straszno.
Wiele naprawdę niedobrych zespołów sprzedało bardzo wiele niedobrych płyt.
Nie chcę przez to powiedzieć: ta płyta jest zła, tylko mówię, że argument sprzedażowy ma naprawdę trzecio-, czwartorzędne znaczenie.

taataah napisał(a):Mówienie że artysta ma nie nagrwać nowych płyt bo wg subiektywnej opinii jednego ze słuchaczy coś mu się nie podoba w jakimś utworze jest uśmiercaniem zespołu i kneblowaniem możliwości wypowiedzenia się .
Właśnie mam odwrotną teorię - niech nagrywają jak najwięcej nowych numerów póki wena trwa, a malkontenci zawsze się znajdą. trudno.

A to ci rewolucyjna teoria.
Ja mam inną, równie rewolucyjną. Jest dużo lepiej, kiedy fajny artysta o ugruntowanej fajnej pozycji po prostu nagrywa fajne płyty, kiedy ma fajny materiał. Wtedy są zadowoleni i ci, którzy oczekują od niego fajnych płyt, i ci, którzy zamówiliby jego byle prytnięcie w przedsprzedaży.

taatah napisał(a):słyszałeś Australian Pink Floyd?

Ja słyszałem.
Słyszałem też, jak Dream Theater gra całe "The Dark Side of the Moon", nuta w nutę niemal.
Tak samo bez sensu.

Postprzez oksymoron » 11 sty 2013, o 15:59

Tak a propos argumentu ilościowego: dzisiaj w pracy zacząłem nucić utwór "Ona tańczy dla mnie" zespołu Weekend, po czym wyraziłem swoją irytację, że taki badziewny kawałek siedzi mi w głowie. I usłyszałem, że ta piosenka musi być fajna, bo inaczej nie miałaby tylu wyświetleń na YouTube. Koleś powiedział to całkiem na poważnie. Zostawię to bez komentarza.
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez sem » 11 sty 2013, o 16:27

CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):A to ci rewolucyjna teoria.
Ja mam inną, równie rewolucyjną. Jest dużo lepiej, kiedy fajny artysta o ugruntowanej fajnej pozycji po prostu nagrywa fajne płyty, kiedy ma fajny materiał. Wtedy są zadowoleni i ci, którzy oczekują od niego fajnych płyt, i ci, którzy zamówiliby jego byle prytnięcie w przedsprzedaży.

W dodatku artysta, który zbudował swoją pozycję na tym, że nagrywał w miarę przełomowe płyty, z muzyką która, przynajmniej w polskim wydaniu, w momencie wydawania tych płyt była rzadko spotykana. Zarówno w latach 80tych, jak i 90tych, zarówno jako Kult, jako Kazik, jako Kazik na Żywo i... no dobra, pierwsza El dupa też była na swój sposób rewelacyjna ;) W dodatku robił to tak, że porywało to tłumy, czyli i merytorycznie i brzmieniowo-estetycznie co najmniej dobrze.

Postprzez maros » 13 sty 2013, o 19:02

No dobra, ja też nie jestem bezkrytyczny. Widzę różnicę między starszymi i nowszymi płytami. Wiem, że hurra! nie mówiąc już o poligono ind. daleko do wcześniejszych dokonań. Nie mniej jednak jest to forum fanów, a nie anty-fanów. Wychodzi wkrótce nowa płyta, a tu każdy z góry zakłada że będzie to totalna chujnia z grzybnią. Gdybym grał w Kulcie to bym omijał forum swojego zespołu szerokim łukiem w trosce o własne samopoczucie.

Płyta będzie jaka będzie i nie ma co srać w gacie.

Postprzez arielg » 14 sty 2013, o 14:18

Na przestrzeni lat każdemu artyście zdarza się nagrywać lepsze i gorsze płyty. Nie bardzo rozumiem argument ze "starymi dobrymi płytami"? Od której płyty wg Was, skończyły się stare, a zaczęły nowe? Czy na prawdę tak bardzo cenicie sobie np Tan, czy 45/89?

Postprzez redhead » 14 sty 2013, o 14:46

arielg napisał(a):Na przestrzeni lat każdemu artyście zdarza się nagrywać lepsze i gorsze płyty.

fakt

arielg napisał(a):Od której płyty wg Was, skończyły się stare, a zaczęły nowe?

od 2001 jak mniemam? ciężko sie chłopakom wznieść na wyżyny po czymś takim jak SR

arielg napisał(a):Czy na prawdę tak bardzo cenicie sobie np Tan, czy 45/89?

obie cenię sobie wielce ale nie jest to oczywiście TOP5

===============================
marzeniem mym jest aby ta płyta co to sie rodzi obecnie była chodź w 60-70% tak świetna jak Salon R.
tiaaaaa marzenia

ale oczywiście wezme(tzn. kupię) wszystko co by tam nie wypuścili

pozdr

Postprzez maxłel » 14 sty 2013, o 19:58

arielg napisał(a): Od której płyty wg Was, skończyły się stare, a zaczęły nowe?

No nowa to będzie ta w 2013 a stare, to te stare?

Dobra, teraz już poważniej.

arielg napisał(a): Czy na prawdę tak bardzo cenicie sobie np Tan, czy 45/89?

Najczęściej słucham nagrań z koncertów (pozdrawiam wszystkich nagrywających). W całości posłucham z chęcią Spokojnie, Salonu, OKSK, Kasety czy Wydafcy. Ale i tak nie przypomnę sobie kiedy wysłuchałem je w całości. Z pozostałych płyt po kilka piosenek i wsio. Tan to chyba raz albo dwa w życiu słyszałem. 45/89 też w zasadzie nie słucham. Ale okładka i klip do tytułowego utworu na plus.

Postprzez Maro » 15 sty 2013, o 18:38

maros napisał(a):Gdybym grał w Kulcie to bym omijał forum swojego zespołu szerokim łukiem w trosce o własne samopoczucie.

Szkoda, że nie grasz. ;)
Kto wie, może dlatego właśnie członkowie Kultu tu nie zaglądają, bo się boją miażdżącej krytyki swoich anty-fanów.

A w ogóle, to nie podoba mi się Twój nick...
L: Tak samo źle byłoby mi w towarzystwie kogoś kto jest zoofilem, pedofilem, albo fetyszystą takim co lubi być poniżanym podczas hmm "seksu".
CZ-Ł: Zapomniałeś jeszcze wymienić morderców, gwałcicieli i Arabów, bo porwali Stasia i Nel.

Postprzez maros » 18 sty 2013, o 11:44

Maro - Twoja wypowiedź to dno i metr mułu. No comments.

Postprzez k@zelot » 19 sty 2013, o 10:48

maros napisał(a):Maro - Twoja wypowiedź to dno i metr mułu. No comments.

Bijta się!!!
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez arielg » 19 sty 2013, o 13:58

Śniło mi się, że Kazik taki zajebisty tekst na nowa płytę napisał, ze normalnie szczeka opadła. Taki polityczno-religijno-społeczny, kurde szkoda, ze na pamiętam słów, ale mam nadzieję, że ten sen się spełni;D

Postprzez Moloch » 19 sty 2013, o 17:44

Jakby Kazik nic nie nagrywał to byście narzekali, że tylko kupony odcina, a tak przynajmniej raz w roku macie jakiś nowy materiał do poobjeżdżania.

Postprzez somekind » 20 sty 2013, o 17:29

maros napisał(a):Nie mniej jednak jest to forum fanów, a nie anty-fanów.

To gdzieś w regulaminie jest napisane, czy co?
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Poprzednia stronaNastępna strona