Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez wr » 2 kwi 2013, o 13:33

Biesiadnie się robi. A była nadzieja po "Układzie zamkniętym" ;)
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez artek » 2 kwi 2013, o 13:42

dobrze, że "układ" ratuje sprawę ale jak będzie o spodniach w kratkę to pozostajemy dalej w konwencji "hurra" :D

Postprzez kezlok » 2 kwi 2013, o 13:46

Naprawdę nie wiem, czy chłopakom nie przeszkadza to biesiadne brzmienie? Szczególnie robi się tak przez dęte. Dla mnie dęte w Kulcie były super jak albo dodawały smaczku w miejscach potrzebnych (i np. pojedyncze dęte a nie zawsze wszystkie razem), albo same robiły główną linię melodyczną (np. jak śpiewamy Bruklińską). A teraz chyba taka demokracja jest w zespole, że w każdej procentowo musi być wszystko tak samo 8-) Najpierw reszta instrumentów, potem refrenik, dęte i kółko. Przez co dla mnie robi się trochę biesiadnie... Jakiś taki duch ska czy nie wiem czego. Zupełnie nie pasujący do zespołu...

PS. Dobrze być dziadkiem akurat mnie się podoba, ale gdyby to była jedna piosenka tego typu, reszta trochę inne... A na razie poza powiedzmy "Układem" reszta wydaje się być dość biesiadna i w klimacie Hurry...

Postprzez Thorgal » 2 kwi 2013, o 14:40

Dlaczego chcecie pozbawiac deciakow chleba? Oni musza hrac. Krotkimi wstawkami nie wykarmia dzieci i gosci.
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez Thorgal » 2 kwi 2013, o 14:53

No ale co Wy chcecie? Muzycznie nie wygląda to przecież źle. Jest dużo gorszych kapel.

Żartuję. To bardzo dobra kapela. Wciąż najlepsza! Nie pisałbym tego gdyby było inaczej.

Postprzez Łukasz_eM » 2 kwi 2013, o 14:56

Ja pierdole Marysia 2 i Dobrze być dziadkiem, ja dziękuję 1 kwietnia był wczoraj
Pzdr

Postprzez Neghe » 2 kwi 2013, o 20:17

Greatest lyrics.

Postprzez lothian » 2 kwi 2013, o 20:25

wg mnie to ten uryweczek " dobrze być dziadkiem " brzmi zajebiście - nowy kulcik będzie dobry, forumowicze nie czekajcie na " Spokojnie " takie płyty zdarzają się raz tylko !

Postprzez Grzeni » 2 kwi 2013, o 21:14

Ten utwor o corce co to ma miec wesele moze tez nie taki zly, moze w pozniejszej czesci piosenki jest cos o zarzyganych weselnikach lezących pod stolem i innych co tluką sie tam po mordach :)
Party!

Postprzez Thorgal » 2 kwi 2013, o 21:36

Hahahaha! I kontrowersyjnym torcie o polnocy.

Postprzez slaw » 2 kwi 2013, o 22:17

A ja myślę, że ten fragment zrobili dla jaj, by się ludzie pospinali trochę i na płytę to nie wejdzie.

Postprzez Łukasz_eM » 2 kwi 2013, o 22:37

slaw napisał(a):A ja myślę, że ten fragment zrobili dla jaj, by się ludzie pospinali trochę i na płytę to nie wejdzie.

Dej Boże !

Postprzez kezlok » 3 kwi 2013, o 00:37

A tak w ogóle to fajnie byłoby żeby na drodze Kazimierza stanęła jeszcze jakaś osoba/zespół, którzy go mocno zainspirują do czegoś innego. Tak jak to było w przypadku Mazolla, ludzi z Kalibra ( np.sample), nawet Możdżera czy innych. Zauważmy, że skład Kultu pojedynczo, bo pojedynczo ale się przez wiele lat coś tam zmieniał. Nawet dęte dochodziły powoli. Każdy coś tam wnosił świeżego. Dopiero od paru lat jest status quo i jakoś to muzycznie trochę stanęło. Myślę, że ktoś z zewnątrz (nie chodzi mi o zmianę składu osobowego zespołu) mógłby wnieść sporo ciekawego. A Kult i Kazik świetnie takie rzeczy robili na swoje potrzeby. Właśnie jakaś inspira, ale wiadomo, to takie życzenie które po prostu albo samo się spełni, albo nie. Trzeba to poczuć.

Takie tam dywagacje. I tak wierzę, że płytka będzie doskonała, wszakże w którymś z tych filmików pada hasło "więcej pierdolnięcia" czy jakoś tak. A ostatni Knż mi się naprawdę podoba, także jestem dobrej myśli wbrew pozorom :-)

Postprzez donkey » 3 kwi 2013, o 10:54

Piosenka o córce mogła by być fajna, gdyby dęciaki nie grały razem. Myślę, że pasował by idealnie sam puzon. Mogły by być jakieś wstawki na saksofonie. Nie wiadomo jak cała konstrukcja piosenki wygląda, ale marzeniem ściętej głowy było by to, iż nagle piosenka się robi smutna i w tym przejściu jest jakaś wywalona w kosmos solówka na trąbce.

Piosenka o wnuczkach dla mnie dużo lepsza w wersji akustycznej. Gitary super brzmiały, no i lepszy fortepian niż klawisze. Szkoda, że nie nagrali ją na płycie właśnie w takiej wersji lub przynajmniej w dwóch wersjach.

Ciekawe co z piosenką Pogrzebowy, którą mieli zagrać na MTV unplugged. Jej opis mnie swego czasu bardzo zaintrygował (była o tym mowa w jakimś TR), więc fajnie by ją było w końcu usłyszeć, ale znając życie pewnie przeszła do lamusa.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez sevs » 3 kwi 2013, o 11:50

Kiedy ma być premiera nowej płyty?

Postprzez Łukasz_eM » 3 kwi 2013, o 12:33

Na wiosnę 2013, czyli gdzieś około listopada ; )

Postprzez artek » 3 kwi 2013, o 13:37

KULT
Buldog
El-Dupa
zapowiedzi płytowe poszły, tylko ciekawe jaka będzie strategia wydawnicza, min. 100 złociszy trzeba odkładać
a że zima długa to można oszczędzić na piwie plenerowym ;)

Postprzez wr » 3 kwi 2013, o 16:25

slaw napisał(a):A ja myślę, że ten fragment zrobili dla jaj, by się ludzie pospinali trochę i na płytę to nie wejdzie.

Też tak myślałem gdy w 2009 w sieci znalazły się kikusekundowe fragmenty paru utworów. Niestety - wszystkie trafiły na Hurrę. :|
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez Jedras » 3 kwi 2013, o 21:36

kezlok napisał(a):A tak w ogóle to fajnie byłoby żeby na drodze Kazimierza stanęła jeszcze jakaś osoba/zespół, którzy go mocno zainspirują do czegoś innego. Tak jak to było w przypadku Mazolla, ludzi z Kalibra ( np.sample), nawet Możdżera czy innych. Zauważmy, że skład Kultu pojedynczo, bo pojedynczo ale się przez wiele lat coś tam zmieniał. Nawet dęte dochodziły powoli. Każdy coś tam wnosił świeżego. Dopiero od paru lat jest status quo i jakoś to muzycznie trochę stanęło. Myślę, że ktoś z zewnątrz (nie chodzi mi o zmianę składu osobowego zespołu) mógłby wnieść sporo ciekawego. A Kult i Kazik świetnie takie rzeczy robili na swoje potrzeby. Właśnie jakaś inspira, ale wiadomo, to takie życzenie które po prostu albo samo się spełni, albo nie. Trzeba to poczuć.

Takie tam dywagacje. I tak wierzę, że płytka będzie doskonała, wszakże w którymś z tych filmików pada hasło "więcej pierdolnięcia" czy jakoś tak. A ostatni Knż mi się naprawdę podoba, także jestem dobrej myśli wbrew pozorom :-)

Taaaa, jak dla mnie to najlepiej byłoby gdyby Banan wrócił...

Postprzez Bartos » 4 kwi 2013, o 13:17

http://www.youtube.com/watch?v=nd_8-iT3y9s do mnie ta płyta raczej nie trafi. No ale może to moja wina i się starzeję.
Ostatnio edytowano 4 kwi 2013, o 13:18 przez Bartos, łącznie edytowano 2 razy

Postprzez kolend » 4 kwi 2013, o 13:17

zapowiedź nr 3 troszkę więcej optymizmu we mnie wlała

Postprzez wr » 4 kwi 2013, o 14:47

Wypowiedź Kazika budująca. Przynajmniej wiemy, że nowa płyta nie będzie brzmieć jak Hurra.
hurra! :D

ratunku

Postprzez Neghe » 4 kwi 2013, o 16:35

Podoba mi się materiał z części trzeciej i piszę tutaj o tych fragmencikach piosenek.
Jednak znowu spotykam pewien błąd i to już chyba któryś raz ze strony pana Kazimierza:
"Jak upadam w dół" jest czymś jak "cofanie się do tyłu"; Ze słownika: "lecąc, opuścić się szybko z góry na dół".
Wiem, że zabrakło dwóch sylab i wygodnie było dodać "w dół", no ale co na to nasza mateczka Język Polski?!

Postprzez Zbychoo » 4 kwi 2013, o 16:38

Kazik powiedział, że płyta będzie na wiosnę, to wiosna cierpliwie czeka.

Postprzez wójek » 4 kwi 2013, o 20:11

myślę, że pan pietrzak powie, że jest to kolejna najlepsza płyta od czasu 12 groszy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM