Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez Zbychoo » 5 kwi 2013, o 22:15

pavulon napisał(a):Czemu sie dziwicie. Kawałek będzie miał dobrą promocję, bo prócz tego że będzie grany jako singiel Kultu, to będzie grywany w związku z głośnym filmem.

Niektórym to na prawdę się nie dogodzi. Typowi Polacy. Płyty jeszcze nie ma, ale usłyszeli jakieś skrawki piosenek bez masteringu i już osądy że za dużo tego, za mało tamtego.

Na prawdę, jak czasem czytam to wszystko to dochodzę do wniosku że to forum anty kultu.

http://www.youtube.com/watch?v=aSbR0fCx5mI

Postprzez maxłel » 5 kwi 2013, o 22:22

Faktycznie niespotykane zjawisko. Fani chcą usłyszeć kolejny nowy kawałek z nadchodzącej płyty. Wow, serio antykult na 100%.

Postprzez efiut » 5 kwi 2013, o 22:28

Brzmienie singla świetne jest.
Okładka mi się nie podoba, no ale nie po tym się ocenia ponoć.

Kupić i tak kupię, jakże inaczej.

Postprzez k@zelot » 5 kwi 2013, o 22:38

efiut napisał(a):Brzmienie singla świetne jest.
Okładka mi się nie podoba, no ale nie po tym się ocenia ponoć.

Kupić i tak kupię, jakże inaczej.

Zgadzam się z przedmówcą.
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez pavulon » 5 kwi 2013, o 22:42

maxłel napisał(a):Faktycznie niespotykane zjawisko. Fani chcą usłyszeć kolejny nowy kawałek z nadchodzącej płyty. Wow, serio antykult na 100%.

A co ma piernik do wiatraka? :D Ja mówiłem o wiecznie niezadowolonych, którzy po 20 sekundowym kawałku podnoszą raban że płyta będzie do dupy i Kazik sie skończył.
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez wójek » 5 kwi 2013, o 22:58

sam często denerwowałem się na tym forum, że wielcy znawcy i wogle, jak ktoś wyżej wspomniał "polacy",
płyty nie oceniam bo nie słyszałem, zwiastuny nie podobają mi się wizualnie, muzyki tam mało,
ale uważam, że płytę mógłby promować inny kawałek niż ten związany z filmem, nawet kosztem tego, że trzeba by było dłużej poczekać,
ale to co wypisuję, to faktycznie zaczyna gorzkie żale przypominać;P
okładka spoko, czekam na to co w środku, joł

Postprzez madamimadamk » 6 kwi 2013, o 01:17

w jakim metrum jest układ zamknięty? raz na 3 raz na 4, niespotykany rozwój w kulcie! :)

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 6 kwi 2013, o 08:23

pavulon napisał(a):Niektórym to na prawdę się nie dogodzi. Typowi Polacy. Płyty jeszcze nie ma, ale usłyszeli jakieś skrawki piosenek bez masteringu i już osądy że za dużo tego, za mało tamtego.
Na prawdę, jak czasem czytam to wszystko to dochodzę do wniosku że to forum anty kultu.

Poczytaj sobie na odtrutkę forum Comy albo Rubika - tam chyba banują, kiedy jesteś nie dość entuzjastyczny wobec artysty ;-)

A co do sedna:
informacja o użyciu tego kawałka jako singla promującego stanowi postscriptum do naszej dyskusji tutaj sprzed kilkunastu dni na temat "Układu zamkniętego".
Okazuje się niniejszym, że to nie tylko ilustracyjny numer do filmu, ale też "lokomotywa" nowej płyty, a więc utwór uznany przez zespół za taki, który jest w stanie promocyjnie pociągnąć nowy album.
Nie jestem zdziwiony. Chyba trzeba już machnąć ręką po prostu - co jest niestety równoznaczne z wnioskiem, że jak ktoś nie wydaje zbyt dużo na płyty, to tę może sobie darować. Z pewnością polska muzyka w 2013 r. przyniesie jeszcze co najmniej kilka pozycji wartych kupienia.

Tzn. również nie wiem, czy ta okaże się warta kupienia, ale wybór przedstawiono mi taki: albo ulegnę tej zachęcie w postaci odstraszającego singla - mogę się wtedy okazać frajerem - albo po premierze ściągnę sobie na odsłuchanie z sieci i okażę się kurwą niemytą. Na szczęście słuchacz, kto wyrósł głową ponad stół i nie nosi już fartuszka z muchomorkiem, nie musi być bezbronny wobec tak zdefiniowanego dylematu ;-)

Postprzez Thorgal » 6 kwi 2013, o 12:40

Tytuł płyty nasuwa mi skojarzenia z tytułem płyty T.Love "Prymityw". Mam nadzieję, że nie chodzi tu o prostotę formy, lecz o prostą drogę życia, która widzie do celu ;)
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez Neghe » 6 kwi 2013, o 13:00

Napiszę Wam coś kontrowersyjnego, a wiedzcie, że rzadko piszę rzeczy tej kategorii!
Ostatnią piosenką Kultu, która tak mega mi się podobała (no, może niekoniecznie w wersji studyjnej) była Tłuszcza! Właśnie tak.. Świetna muzyka i porządny tekst, który od początku do końca był o czymś. I refren, który nie jest powtarzanym w kółko tytułem utworu ;p
I powiem nawet więcej! Do Poligono Industrial wracam częściej niż do Hurry! (do której de facto nie wracam ]:->). Co zmusza mnie do wniosku, że Poligono, z upływem czasu, uważam za umiarkowanie dobrą płytę.
He? Tak, tak jestem zajebiście kontrowersyjny!

Postprzez sem » 6 kwi 2013, o 13:14

pavulon napisał(a):jak czasem czytam to wszystko to dochodzę do wniosku że to forum anty kultu.

jak czasem czytam to wszystko to dochodzę do wniosku że to anty forum kultu.

Postprzez wr » 6 kwi 2013, o 14:05

Neghe napisał(a):Napiszę Wam coś kontrowersyjnego, a wiedzcie, że rzadko piszę rzeczy tej kategorii!
Ostatnią piosenką Kultu, która tak mega mi się podobała (no, może niekoniecznie w wersji studyjnej) była Tłuszcza! Właśnie tak.. Świetna muzyka i porządny tekst, który od początku do końca był o czymś. I refren, który nie jest powtarzanym w kółko tytułem utworu ;p
I powiem nawet więcej! Do Poligono Industrial wracam częściej niż do Hurry! (do której de facto nie wracam ]:->). Co zmusza mnie do wniosku, że Poligono, z upływem czasu, uważam za umiarkowanie dobrą płytę.
He? Tak, tak jestem zajebiście kontrowersyjny!

Poligono jest w porządku. "Bracia" - ten numer na koncertach urywał dupę. Niestety już nigdy go nie usłyszymy na koncertach :|
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez Thorgal » 6 kwi 2013, o 14:22

sem napisał(a):
pavulon napisał(a):jak czasem czytam to wszystko to dochodzę do wniosku że to forum anty kultu.

jak czasem czytam to wszystko to dochodzę do wniosku że to anty forum kultu.

Bo tu same "dzieci" Kazika. Bardzo krytycznie nastawione do rzeczywistości :-)
mój blog: pbartosik.pl

Postprzez redhead » 6 kwi 2013, o 14:37

1. tytuł - prosty ;) i chwytliwy ....dla mnie w porządku ....dresiarnia z prosto może dograć zwrotki ;) (swoją drogą Kazelot swego czasu nawet rozreklamował moleste jakąś koszulinę odziewając) - choć w tych hophipowych tematach jestem nieco zielony i mało zorientowany :lol:
2. singiel - znany już i oczywiście dla mnie WYBITNY (na pewno dźwiękowo) jak na ostatnie 10 lat Kulcich dokonań
3. okładka - elegancka i łatwo zauważalna (troszke Pinde mi przypomina)

czekać do maja teraz
pięknie ten rok się zapowiada (2xBuldog - trójkowa i czwarty LP i nowy KULT)
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez Ókaż » 6 kwi 2013, o 15:02

madamimadamk napisał(a):w jakim metrum jest układ zamknięty? raz na 3 raz na 4, niespotykany rozwój w kulcie! :)

Cały numer jest niby na 4/4, ale w zwrotkach co 8 taktów obcięta jest jedna 4nutka. Fajnie że to przyjęto takie rozwiązanie. W ogóle, jak Zdunek pisze numery to z reguły są dobre, np. Sen Bruna S. Sam singiel bardzo mi się podoba. Muzycznie kojarzy mi się bardziej z OKSK, niż ostatnimi dokonaniami bandu. Co do okładki - dobrym pomysłem jest powrót starego logo. To chyba właśnie dzisiaj zmienili. A tak, to pominąwszy fakt, że jest prosta, kolorowa i przyciąga wzrok, to więcej zalet zarzucić jej nie można, ale i nie odrzuca ona.

Postprzez marman » 7 kwi 2013, o 06:36

dyskusja wre i dobrze, gorzej jakby tutaj z powodu nowej płyty zespołu nikt nic nie pisał - wówczas byłaby t r a g e d i a ;)
chociaż dziś, raczej nie możliwe. gdzie tylko pojawi się możliwość komentowania, zawsze pojawia się wpis :)

czekam z niecierpliwością na płytę i już. trafi Prosto do odtwarzacza.

wczoraj w Trójce puścili 1 minutowy fragment nowego kawałka Myslovitz - ciekawe jak tam u nich napięcie wśród fanów.

Postprzez Neghe » 7 kwi 2013, o 11:44

Na nowy kawałek Kultu możemy głosować w notowaniu NRD na Esce Rock ;)
Link: http://www.eskarock.pl/nrd/81485/eska_r ... w_polsce/0

Postprzez Carlos » 8 kwi 2013, o 19:37

Kupię :
Kazik "Mariola" (promo)
ZUCH KAZIK - Hej Młody Junaku (promo)

Postprzez Jedras » 8 kwi 2013, o 21:16

Carlos napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=PhW8J5itigA

Po tym co zobaczyłem zaczynam coraz bardziej martwić się o warstwę tekstową płyty..

Postprzez Ziemo » 9 kwi 2013, o 08:06

Ja również.. Wiem już, że w ciemno nie kupię.

Postprzez donkey » 9 kwi 2013, o 09:37

Kawał mi się bardzo podoba. Powinnien otwierać płytę ;).

Kolejne jakieś strzępki piosenki. W ogóle niewiadomo jak to w całości brzmi, a tutaj już jakieś sądy kategoryczne.

Jedras napisał(a):
Carlos napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=PhW8J5itigA

Po tym co zobaczyłem zaczynam coraz bardziej martwić się o warstwę tekstową płyty..

To pewnie piosenka o Korwinie Mikke ;) , jego kiedyś żona nożem dźgnęła.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez artek » 9 kwi 2013, o 10:06

donkey napisał(a):To pewnie piosenka o Korwinie Mikke ;) , jego kiedyś żona nożem dźgnęła.

wtedy mógłby zostać paraolimpijczykiem :D

Postprzez kezlok » 9 kwi 2013, o 11:46

Jak dla mnie z każdym następnym filmikiem jest co raz lepiej :)

Postprzez trini » 9 kwi 2013, o 13:05

wr napisał(a):
Poligono jest w porządku. "Bracia" - ten numer na koncertach urywał dupę. Niestety już nigdy go nie usłyszymy na koncertach :|

o taaaaak, swego czasu najbardziej wyczekiwany przeze mnie numer na koncertach. co do jego ponownego usłyszenia, ja jestem optymistką - "Nie ma litości" też już miałam nigdy na koncercie nie usłyszeć ;)

a co do "Układu Zamkniętego" - im dłużej EskaRock go międli, tym głębiej wpada w ucho.
big badda boom

Postprzez wójek » 9 kwi 2013, o 17:46

swoją drogą, myślicie, że będzie studyjna wersja szantowego?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM