pavulon napisał(a):Niektórym to na prawdę się nie dogodzi. Typowi Polacy. Płyty jeszcze nie ma, ale usłyszeli jakieś skrawki piosenek bez masteringu i już osądy że za dużo tego, za mało tamtego.
Na prawdę, jak czasem czytam to wszystko to dochodzę do wniosku że to forum anty kultu.
Poczytaj sobie na odtrutkę forum Comy albo Rubika - tam chyba banują, kiedy jesteś nie dość entuzjastyczny wobec artysty

A co do sedna:
informacja o użyciu tego kawałka jako singla promującego stanowi postscriptum do naszej dyskusji tutaj sprzed kilkunastu dni na temat "Układu zamkniętego".
Okazuje się niniejszym, że to nie tylko ilustracyjny numer do filmu, ale też "lokomotywa" nowej płyty, a więc utwór uznany przez zespół za taki, który jest w stanie promocyjnie pociągnąć nowy album.
Nie jestem zdziwiony. Chyba trzeba już machnąć ręką po prostu - co jest niestety równoznaczne z wnioskiem, że jak ktoś nie wydaje zbyt dużo na płyty, to tę może sobie darować. Z pewnością polska muzyka w 2013 r. przyniesie jeszcze co najmniej kilka pozycji wartych kupienia.
Tzn. również nie wiem, czy ta okaże się warta kupienia, ale wybór przedstawiono mi taki: albo ulegnę tej zachęcie w postaci odstraszającego singla - mogę się wtedy okazać frajerem - albo po premierze ściągnę sobie na odsłuchanie z sieci i okażę się kurwą niemytą. Na szczęście słuchacz, kto wyrósł głową ponad stół i nie nosi już fartuszka z muchomorkiem, nie musi być bezbronny wobec tak zdefiniowanego dylematu