Czy ktos wie o co dziennikarzowi chodzilo z bledem gramatycznym? Tez sie uwazam za osobe, ktora stara sie mowic po "polskiemu", ale tego nie jestem w stanie zrozumiec

Dev napisał(a):Czy ktos wie o co dziennikarzowi chodzilo z bledem gramatycznym? Tez sie uwazam za osobe, ktora stara sie mowic po "polskiemu", ale tego nie jestem w stanie zrozumiec
Dev napisał(a):http://muzyka.interia.pl/wywiady/wywiad/kult/news/mnie-gitary-nie-kreca-za-bardzo,1917115,202
Czy ktos wie o co dziennikarzowi chodzilo z bledem gramatycznym? Tez sie uwazam za osobe, ktora stara sie mowic po "polskiemu", ale tego nie jestem w stanie zrozumiec
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Dev napisał(a):Czy ktos wie o co dziennikarzowi chodzilo z bledem gramatycznym? Tez sie uwazam za osobe, ktora stara sie mowic po "polskiemu", ale tego nie jestem w stanie zrozumiec
A widzisz błąd w zdaniu: "Wracając z Empiku z nową płytą Kultu, spadł deszcz"?
kezlok napisał(a):Do tego wokaliza w refrenie dość dyskusyjna.
donkey napisał(a):kezlok napisał(a):Do tego wokaliza w refrenie dość dyskusyjna.
W której minucie i sekundzie jest ta wokaliza?
Dev napisał(a):no tak. Zostalem brutalnie zmylony okresleniem "blad gramatyczny" i zaczalem szukac bledu w skladni zamiast w interpunkcji. Fenks
SafeMan napisał(a):Czy ktoś zamawiał ze sklepu S.P.? Czy doszła już do was płyta?
cytrynowy napisał(a):SafeMan napisał(a):Czy ktoś zamawiał ze sklepu S.P.? Czy doszła już do was płyta?
A to Ty jakiś świeżak jesteś?nie wiesz, że od Słabka Pietrzaka się debiutów nie zamawia, bo nie dochodzą i tak w dzień premiery?
SafeMan napisał(a):cytrynowy napisał(a):SafeMan napisał(a):Czy ktoś zamawiał ze sklepu S.P.? Czy doszła już do was płyta?
A to Ty jakiś świeżak jesteś?nie wiesz, że od Słabka Pietrzaka się debiutów nie zamawia, bo nie dochodzą i tak w dzień premiery?
W takim razie chyba świeżak, bo oczekiwałem dziś na płytę
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Dev napisał(a):no tak. Zostalem brutalnie zmylony okresleniem "blad gramatyczny" i zaczalem szukac bledu w skladni zamiast w interpunkcji. Fenks
Mon, cała przyjemność po mojej stronie, ale co ma do tego interpunkcja?
3426 napisał(a):SafeMan napisał(a):W takim razie chyba świeżak, bo oczekiwałem dziś na płytę
Ja też zamówiłem u Pietrzaka jeszcze nie mam
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Imiesłów przysłówkowy współczesny się to nazywa.
Zachęcam do lektury w wikipedii choćby, a w tym kontekście polecam zwłaszcza ustęp: "Przykłady błędnych konstrukcji z imiesłowem przysłówkowym współczesnym".
Dla usprawiedliwienia mojego zdumienia powiem, że mnie takich rzeczy uczono w szkole podstawowej. Myślałem, o ja naiwny, że teraz też uczą.
babeo napisał(a):Dzisiaj jest mojej córki wesele, w oryginale nazywa się chyba Kocham Cię, a miłością swoją
Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że z przyczyn od nas
niezależnych premiera płyty KULT 'prosto' na winylu została przesunięta
o 14 do 21 dni.
Opóźnienie wynika z problemów produkcyjnych, a więc czas opóźnienia
może ulec zmianie.
Bardzo przepraszamy i prosimy o cierpliwość.
Barti napisał(a):Naprawdę szkoda - a wystarczyło dać chociażby - pierwsze z brzegu - "Nie chcę grać w reprezentacji / czemu ludzie wyzywają mnie od zdrajcy?"
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Poza tym to na razie z tego co wysłuchałem - aspekt biesiadny przeważa nad innymi. A rozważania Kazika na temat disco polo bardzo są akuratne, jeśli je zestawić z tym numerem o weselu córki. Wyobraźnia podsuwa mi wąsatych panów, którzy będą sobie okolicznościowo w rytm pląsać. Taka "Marysia" nie była dowcipem dla mnie, ale numeru tak wąsatego ze spoconym karkiem i koszulą rozpiętą pod szyją jak ten tutaj to chyba Kult dotąd nie nagrał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 117 gości